به گزارش خبرگزاری شبستان، صابری زفرقندی، مدیرکل درمان و حمایتهای اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر در نخستین نشست پروژه ارتقای برنامههای پیشگیری و مراقبت از ایدز گفت: این پروژه در قالب برنامهای دوساله میان ستاد مبارزه با موادمخدر ،دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC ) طراحی و در حال اتمام سال پایانی خوداست.
به گفته وی ،این پروژه با هدف تقویت زیرساختهای موردنیاز برای ارتقای برنامههای پیشگیری و مراقبت از ایدز برای زنان مصرف کننده مواد تزریقی و همچنین زنان زندانی مواجه با این معضل برگزار می شود.
وی با اشاره به برگزاری چندجلسه مشترک کمیتههای فنی با حضور نمایندگانی از دفاتر ستاد مبارزه با موادمخدر، وزارت امورخارجه و UNODC تصریح کرد: ماحصل این رایزنیها تصویب شش فعالیت عمده است.
صابری زفرقندی تهیه و تدوین دستورالعملهای لازم برای ارائه خدمات پیشگیری و مراقبتی از ایدز زنان زندانی را یکی از این فعالیتها برشمرد و ادامه داد: نیاز سنجی زنان مصرف کننده تزریقی مواد مرتبط با خدمات پیشگیری و مراقبتی ایدز، تهیه و تدوین راهنماها و مطالب آموزشی برای کاهش احساس انگ و تبعیض برای مراجعه زنان درگیر در راستای ورود به مراکز کاهش آسیب، گردآوری راهنما و دستورالعملها و بستههای آموزشی برای پیشگیری و مراقبت از ایدز در میان زنان مصرف کننده تزریق مواد با رویکرد کشوری و بین المللی از دیگر فعالیتهای مصوب است.
مدیرکل درمان و حمایتهای اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه تهیه گزارش و جمعبندی بسته سیاستها و اقدام های کشور برای تعیین مجازاتهای جایگزین حبس برای زنان مصرف کننده تزریقی مواد و زنان مرتبط با جرائم موادمخدر از دیگر فعالیت های به تصویب رسیده در این ستاد است، افزود: بررسی راهکارها در زمینه حمایتهای اجتماعی برای زنان مصرف کننده تزریقی مواد از جمله فعالیتهای جدید و مورد تاکید ستاد مبارزه با موادمخدر بوده است.
همچنین در بخش دیگری از این نشست، آنتونیو دلئو، نماینده دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد ضمن تشکر از مساعدت های ستاد مبارزه با موادمخدر در اجرای خوب این پروژه گفت: زنان مصرف کننده موادمخدر در تمام دنیا جزیی از گروههای آسیبپذیر هستند و به دلیل مسائل زیستی ، بیولوژیک و مسوولیتهایی که به لحاظ اجتماعی در خانواده دارا هستند بیشتر در معرض خطر ایدز قرار دارند.
بنابر گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر، وی با اشاره به ارائه خدمات درخور توجه به زنان مصرف کننده تزریقی مواد در ایران خاطر نشان کرد: ارائه این خدمات مانع از انتقال بیماری ایدز به سایرین میشود و در پاک ماندن جامعه نقش مهمی را ایفا میکند.
دلئو اظهار امیدواری کرد این نشست قدم مثبتی برای جمعبندی خدمات ارائه شده در حال حاضر و همچنین ارائه راهکار برای مشکلات موجود که با برطرف ساختن آنها بتوان به نحو بهتری به زنان مصرف کننده تزریقی مواد خدمات بازتوانی ارائه داد، بردارد.
پایان پیام/
نظر شما