دکتر قاسم اصلانی، مدیر کل انتقال خون استان تهران در گفتوگو با خبرنگار شبستان گفت: پایگاه مرکزی وصال تختهای خونگیری خود را به دو برابر افزایش داده است که تختهایی در زیرزمین این مرکز افزوده شده و از ساعت 8 صبح روزهای عاشورا و تاسوعا تا ساعت 24 و تا زمانی که مراجعهکننده ادامه داشته باشد خدمات ارایه میکند.
وی افزود: در پایگاه نارمک و میدان آزادی نیز در طی این دو روز صبح و عصرها تا آخر شب فعالیت پایگاههای خونگیری ادامه خواهد داشت. همچنین در ضلع غربی حرم عبدالعظیم حسنی (ع) پایگاه سیار خونگیری از ساعت 9 صبح تا پایان مراسم عزاداری میزبان اهداکنندگان خواهد بود.
به گفته مدیر کل انتقال خون استان تهران، ایستگاههای سیار در صحن امامزاده جعفر پیشوای ورامین نیز در بعدازظهر روز بیست و دوم تا آخر شب فعال خواهد بود. همچنین تیم سیاری نیز در فاز 3 شهرک اندیشه از ساعت 9 صبح میزبان اهداکنندگان است.
افزایش ذخایر خونی در ماه محرم
قاسمی در ادامه با بیان اینکه هرساله در ماه محرم معمولا وضعیت ذخایر خونی به نسبت بهتر میشود، گفت: علیرغم اینکه در هفتههای قبل از ماه محرم با کاهش ذخایر خونی مواجه بودیم اما در حال حاضر وضعیت مناسبتری داریم و نزدیک به 4 روز ذخایر خونی وجود دارد که البته در روزهای آتی ذخایر بیشتر نیز خواهد شد.
وی به مردم توصیه کرد صرفا در روزهای عاشورا و تاسوعا برای اهدای خون مراجعه نکنند چرا که تجمع زیاد اهداکنندگان باعث معطلی شده و از لحاظ تخت و فضا و نیرو نیز پاسخگوی تمام مراجعهکنندگان نخواهیم بود.
وی ادامه داد: همچنین نگهداری خون و پلاکت مدت محدودی دارد و از مردم میخواهیم برای اینکه طی 20 تا یک ماه آینده دوباره با کاهش ذخایر پولی مواجه نشویم مردم در طی ماه محرم وقت خود را برای مراجعه و اهدای خون تنظیم کرده تا ذخایر خونی کاهش پیدا نکند.
اهدای خون حداقل جان سه نفر را نجات میدهد
مدیر کل انتقال خون استان تهران در ادامه با اشاره به اجر معنوی عزاداری امام حسین (ع) گفت: بهتر است مردم با اهدای خون اعمال خیر این مراسم را با نجات جان دیگران همگون کنند.
وی با اشاره به اینکه هر کیسه خون حداقل جان سه نفر را نجات میدهد، گفت: افراد به جای قمهزدن در عاشورا و تاسوعا با مراجعه به پایگاههای اهدای خون میتوانند حداقل سه نیازمند را نجات دهند و علاوه بر دورماندن از گناه، اجر معنوی بیشتری را با عزاداری و نجات جان انسانهای دیگر کسب کنند.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر اینکه قمهزنی از نگاه علمای دینی امری منسوخ است از لحاظ بهداشتی نیز به دلیل اینکه در شرایط استریل صورت نمیگیرد باعث ایجاد عفونت میشود چرا که اگر فردی که اقدام به قمهزنی میکند بیماری خونی خود را از طریق تماس خون با فرد دیگر احتمال انتقال بیماریهای عفونی و هپتاتیت بسیار افزایش پیدا میکند.
پایان پیام/
نظر شما