حجت الاسلام مهدی گرجی، استاد حوزه و دانشگاه به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت: مراسم های عزاداری و آئین های مذهبی در سلامت روانی و معنوی انسان ها تاثیر مثبتی دارد اما استفاده از شیوه های غلط به ویژه قمه زنی تصویری نامناسب از اسلام و تشیع در افکار عمومی جهان ایجاد می کند.
وی ادامه داد: قمه زنی، پیامدهای نامطلوبی برای فرد و جامعه به همراه دارد و سخنرانان و وعاظ باید در جلسات عزاداری، درباره قمه زنی و پیامدهای نامطلوب آن سخنرانی کنند و آگاهی جامعه را در برخورد با این گونه بدعت ها ارتقا بخشند.
کارشناس و محقق مسائل اسلامی تصریح کرد: قمه زنی علاوه بر آسیب های جسمی مانند خونریزی، عفونت، انتقال بیماری، آسیب های پوستی، آسیب های روحی و اجتماعی نیز به همراه دارد که مهم ترین آنها گریز از مذهب و دین است.
حجت الاسلام گرجی اضافه کرد: آیین های عزاداری باید باعث افزایش معرفت دینی مردم شود و عزاداری ها تنها در صورتی مقبول و درست است که همسو با اهداف حسینی و بدون پیرایه، غلو و خرافات باشد.
وی گفت: هدف اصلی قیام امام حسین(ع) نماز و احیای امر به معروف و نهی از منکر بود که باید برای ترویج و نهادینه کردن این هدف تلاش کرد و تعزیه به عنوان یک هنر نمایشی آمیخته با آموزه های دینی می تواند در این زمینه موثر باشد.
حجت الاسلام گرجی گفت: تعزیه از هنرهای ارزشی است که باید ابعاد هنری آن تقویت شود تا بتواند فلسفه قیام عاشورا را به نسل های آینده انتقال دهد.
پایان پیام/
نظر شما