به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، قربان عباسی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان گفت: این مراسم از مراسم آیینی ماه محرم در روز تاسوعا است که تنها در محلات قدیمی گرگان برگزار می شود.
وی با اشاره به اینکه این اثر با شماره 550 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است، مراسم چهل منبر را شرح داد و افزود: خانه های گرگانی منبر خود را بیرون از درب منزل قرار می دهند، تا هرکسی نذری دارد شمعی روشن کند و بر روی آن قرار دهد.
عباسی خاطرنشان کرد: گرگانی ها اعتقاد دارند اگر کسی شمع روشن کند و بر روی چهل منبر بگذارد حاجتش برآورده می شود.
وی اذعان داشت: دسته های عزاداری در عصر روز تاسوعا مهیا می شوند و در خیابان ها و کوچه ها به ویژه به زنجیرزنی می پردازند. سپس مراسم پامنبری آغاز می شود و تا نماز مغرب و عشاء ادامه دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان افزود: در مراسم مذکور پخت حلیم نیز در عصر تاسوعا توسط زنان انجام می شود و عزاداران به سر دیگ حلیم یکدیگر می روند و اندکی آن را هم می زنند و پای دیگ شمعی برمی افروزند تا حاجت شان برآورده شود. پس از آماده شدن حلیم را تقسیم می کنند.
عباسی در پایان اذعان داشت: گلستان از لحاظ میراث معنوی دارای غنای بالایی است که امید است بتوانیم جهت حفظ و صیانت از این آثار آنها را به ثبت برسانیم. چرا که همگی این مواریث نمادی از فرهنگ و آیین مردمان استان می باشند و باید حفظ شده وبه آیندگان منتقل شوند.
پایان پیام/
نظر شما