به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام سید محمد مهدی میرباقری، رییس فرهنگستان علوم اسلامی عصر امروز(19آبان) در همایش «اهل بیت (ع) جوانان و تمدن نوین اسلامی» اظهار داشت: انقلاب اسلامی یک حرکت عظیم برای تغییر وضعیت جهان به سمت عصر ظهور است.
وی با بیان این که امروز ایران به یک ابر قدرت جدید در جهان تبدیل شده است، افزود: هجمه رسانه های دشمن به جمهوری اسلامی ایران نشان دهنده این مطلب است که امروز ما به یک قدرت مهم در منطقه و جهان تبدیل شده ایم.
وی با اشاره به این مطلب که انقلاب اسلامی آمریکا را محور شرارت نامید و امام خمینی (ره) هیچ موقع از این موضع برنگشتند، افزود: انقلاب اسلامی همه ایدئولوژی غرب را به چالش کشید و جهان را تحت تأثیر قرار داد و هویت اسلام را احیا کرد.
حجت الاسلام میرباقری در ادامه با بیان اینکه مبارزه شیوه ها و تاکتیک های مختلفی دارد و نرمش قهرمانه ابراز این مبارزه است نه به معنای صلح با کفردر فرهنگ اسلامی مبارزه با کفر اجتناب ناپذیر است و صلح امکان پذیر نیست مسیر تاریخ نشان دهنده درگیری حق و باطل است تا اینکه حق بر باطل غلبه کند، گفت: دیپلماسی کشور یک دیپلماسی غربی است و باید یک دیپلماسی جدید اسلامی تولید شود.
دولت جهانی سکولار در حال فروپاشی است
حجت الاسلام میرباقری با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در مورد «پیچ تاریخی»گفت: در سخنان ایشان دو شاخصه برای «پیچ تاریخی» ذکر شده است که «گرایش به معنویت» و «مبازره برای سکولاریسم حاکم بر جهان» مبارزه با ظلم یک پدیده تاریخی است اما در این دوران این مبارزه با محور معنویت و اسلام در حال شکلگیری است چراکه دولت جهانی سکولار در حال فروپاشی است.
رییس فرهنگستان علوم اسلامی گفت: منظور از «پیچ تاریخی» این است که با شروع انقلاب اسلامی حرکت عظیم معنوی در جهان آغاز شده و جامعه جهانی به سمت معنویت گرایش پیدا کرده است و تمدن اسلامی که احساس می کرد به پایان نزدیک می شود یکدفعه با قدرت عظیم معنوی ظهور پیدا می کند.
وی افزود: آنچه که بعد از رنسانس در جهان اتفاق افتاده یک تحول عمیق همه جانبه بوده است به این معنی که فقط نمی خواستند ظاهر را جامعه را عوض کنند، بلکه می خواستند اعماق جامعه را تغییر بدهند و به دنبال تغییر ایدئولوژیک بودند تحول همه جانبه است به این معنی که فقط به یک ظلع از اضلاع بشر توجه ندارد بلکه به دنبال برنامهریزی برای همه جوانب زندگی بشر است خوراک، پوشاک و مسکن، ازدواج و رابط اجتماعی را دربر می گیرد و بسترهای لازم برای این فراهم کرده است.
تمدن الهی بر محور عبودیت و ولایت امام زمان(عج) است
استاد درس خارج حوزه علمیه با اشاره به فراز و فرودهای تمدنهای انسانی در جهان، گفت: اگر خوب نگاه کنیم دو تمدن را در طول تاریخ می بینیم، یکی تمدنهای استکباری و دیگری تمدنهایی که بر مبنای ایمان و عبودیت هستند در پایان آنچه ظهور می کند تمدن الهی بر محور عبودیت و ولایت امام زمان(عج) است.
مدرس فلسفه تاریخ شیعه با بیان اینکه ایران بعد از قبول اسلام در واقع با توبه از گذشته خویش و تغییر نماد از سمبلهای هخامنشی به سوی نمادهایی نظیر کعبه و کربلا شرایط زمینهسازی ظهور را از آن خود کرده است امدادهای الهی را در راستای خیر به کار گرفته است، ادامه داد: تمدنهای گذشته مانند روم و یونان نمیتوانند در دوره ظهور نقشی داشته باشندزیرا جامعه آنها در راستای شیطنت و استکبار از خداوند درخواست امداد کردند و به همین علت محکوم به فنا شدند.
وی با ابراز اینکه سیر کلی تاریخ رو به کمال است، افزود: نظریه فلسفه تاریخ اسلامی همان طور که به خالقیت و ربوبیت حضرت حق متکی است به نظریه معاد هم متکی است یعنی حرکت کلی عالم را به سمت قرب به سوی خدای متعال تفسیر میکند و از آنجا که کمال چیزی جز قرب به سوی خداوند متعال و گسترش عبودیت نیست حرکت کلی عالم در پایان خود به توسعه پرستش خداوند متعال و کمال عبودیت و بندگی ختم میشود.
گفتنی است، همایش «اهل بیت (ع) جوانان و تمدن نوین اسلامی»به همت موسسه خدمات مشاوره ای، جوانان و پژوهش های اجتماعی آستان قدس رضوی به مدت سه روز در حال برگزاری است.
پایان پیام/
نظر شما