مرگ بیش از 20 هزار نفر بر اثر تصادفات جاده ای در کشور

خبرگزاری شبستان: معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان یزد از مرگ بیش از 20هزار نفر بر اثر تصادفات جاده ای در کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از یزد، سید علی اصغر رفاهی، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان یزد، امروز (19 آبان ) در همایش فرهنگ رانندگی و قانون گریزی که با حضور اساتید و دانشجویان دانشگاه یزد برگزار شد، با بیان اینکه متأسفانه تعداد تلفات رانندگی در ایران به نسبت جمعیت بمراتب از متوسط جهانی بالاتر است، افزود: ایران هم اکنون در رتبه 5 تلفات جاده ای ایران قرار دارد و جزء کشورهای منطقه قرمز خطرناک در رانندگی جاده ای می باشد.


وی افزود:طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی سالانه در سراسر جهان سوانح رانندگی منجر به مرگ حدود 2/1 میلیون نفر و مصدومیت و معلولیت 20 تا 50 میلیون نفر می گردد و این در حالیست که در کشور ما همه ساله شاهد مرگ بیش از 20 هزار نفر و مصدومیت و معلولیت 300 هزار نفر می باشیم.


رفاهی با بیان اینکه درهر19 دقیقه یک نفر در جاده های کشور جان می سپارد، اضافه کرد: در هر دو دقیقه خبر مصدومیت جدی و حتی معلولیت مادام العمر یک نفر بر اثر حوادث جاده ای دریافت می گردد.


وی خاطرنشان کرد: مرگ و میرهای ناشی از سوانح رانندگی سالانه 6 میلیارد دلار هزینه بر اقتصاد ایران تحمیل می کند که معادل بیش از 5 درصد تولید ناخالص ملی کشور است.


معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان یزد افزود: با توجه به گزارش سازمان پزشکی قانونی کشور در ده سال گذشته 235050 نفر در اثر تصادفات رانندگی در کشور جان باخته اند و 000/221/2 نفر مجروح شده اند در حالیکه تعداد کشته شدگان سوانح هوایی در ده سال گذشته فقط 986 نفر بوده است.


وی افزود: برابر مباحث علم جرم شناسی در امر مبارزه با جرائم و انحرافات و آسیبهای اجتماعی زمانی موفقیت حاصل می شود که به امر تعقیب متهمان و به مجازات رساندن مجرمان و پیشگیری از وقوع جرایم و آسیب های اجتماعی همزمان پرداخته شود.


رفاهی پیشگیری از وقوع جرم را شامل پیشگیری های فرهنگی اجتماعی ,وضعی امنیتی و حقوقی قضایی دانست و اظهار داشت: در پیشگیری فرهنگی اجتماعی تلاش میشود تا مردم به سمت جرائم وانحرافات کشانده نشوند و هفتاد درصد کار پیشگیری مد نظر می باشد.


وی خاطر نشان کرد: در پیشگیری های وضعی امنیتی و انتظامی برای افراد در معرض خطر و آسیب چاره اندیشی می شود و در این شیوه40درصد کار پیشگیری صورت می گیرد.


معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان یزد افزود: در پیشگیری های حقوقی قضایی موضوع پیشگیری از تکرار جرم مد نظر قرار میگیرد و 10درصد از هدف پیشگیری از وقوع جرم می باشد.
 

پایان پیام/

کد خبر 311691

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha