فرهاد پورفرضی رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، صبح امروز(27فروردین) به خبرنگار شبستان گفت: اعضای این 13 نفر به بیش از 49 نفر در کشور پیوند زده شده و به آنها حیات و زندگی دوباره بخشیده است.
وی با اعلام اینکه 2 هزار نفر داوطلب اهدای اعضا در استان اردبیل سازماندهی شدهاند، افزود: این عده با پر کردن فرمها و داشتن کارت اهدای عضو آمادگی خود را برای مشارکت در این امر انساندوستانه اعلام کردهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، به شاخصهای سلامت و ارتقای آن در استان اردبیل اشاره کرد و گفت: شاخص استان اردبیل در بخش مرگ و میر نوزادان 10 در هزار است در حالی که این شاخص در کشور 12 در هزار است.
دبیر شورای سلامت استان اردبیل اظهار داشت: این شاخص در کودکان زیر یک سال در استان اردبیل 16 و در کشور 20 در هزار است.
وی با بیان اینکه در مرگ و میر مادران نز شاخص استان 9 مرگ و میر در ازای 100 هزار مادر باردار و حامله است، افزود: این میانگین در کشور در حدود 20 نفر است.
پورفرضی، وضعیت زایمان را نیز در استان اردبیل با استفاده از فارغالتحصیلان دانشگاهی و ماماهای متخصص رو به بهبودی خواند و اظهار داشت: زایمان با بهرهگیری از افراد دوره ندیده در استان اردبیل کمتر از یک درصد است در حالی که این شاخص در کشور پنج تا 10 درصد است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، به برگزاری برنامههای مختلف در هفته سلامت اشاره کرد و افزود: یکی از این برنامهها برگزاری سمینار یک روزه «مقاومت آنتیبیوتیکی یک تهدید جهانی است» بود که در این سمینار سعی کردیم پزشکان را نسبت به تجویز اندک، به موقع و مناسب آنتیبیوتیک تشویق کرده و راهنمایی کنیم چراکه مداخله به موقع پزشکان از درمان از بروز مقاومت آنتیبیوتیکی پیشگیری میکند.
پورفرضی با یادآوری اینکه هرگونه غفلت مردم در استفاده از آنتیبیوتیکها خطرناک و مضر است، خاطرنشان کرد: یکی از وظایف کادر درمانی و پزشکان به عنوان امین مردم در سلامت راهنمایی بیماران در مصرف داروها به ویژه داروهای آنتیبیوتیکی است تا نتایج مثبتی از مصرف این داروها به دست آید.
پایان پیام/
نظر شما