به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «لوموند»، همزمان با سفر فرانسوا اولاند،رئیس جمهوری فرانسه به اراضی اشغالی و تل آویو، لورانت فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه در ژنو حاضر شد و به یکباره بیاناتی را اظهار کرد که نه تنها در سطح مصاحبه های رسانه ای نبود بلکه قرار بود براساس این سنگ اندازی پیشروی قابل ملاحظه مذاکرات ژنو با چالش روبرو شود.
فارق از اینکه عملا مذاکرات به خوبی پیش رفت و قرار است طی دو جلسه آتی توافقاتی حاصل شود اما آیا فرانسه می تواند این روند خوشایند را دچار اخلال کند؟
نماینده فرانسه در تیم 1+5 از روز جمعه تا دقایق پایانی شب گذشته بارها تاکید کرد که فعالیت هسته ای ایران امنیت اسرائیل و منطقه که به طور حتم عربستان سعودی است را دچار تنش می کند.
در قبال این دیدگاه همه دیگر اعضای 1+5 و مسئول سیاست خارجی اروپا و رسانه های ایرانی و خارجی سخنان فابیوس را محکوم کردند.
گیدو وستروله، وزیر امور خارجه آلمان ضمن خروج از سالن مذاکرات خاطر نشان کرد که همکاری قابل ملاحظه ای به خصوص در میان تیم اروپایی صوت گرفت.
جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا و کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اروپا نیز سخنان فابیوس را نقد کردند.
جان کری یادآور شد: گروه 1+5 که مسئول نیل به نتیجه بر سر مسئله هسته ای ایران هستند در توافق کامل به سر می برند، ما در این باره سخت کار می کنیم و البته امور مطرح شده از سوی طرف فرانسوی را نیز مد نظر خواهیم داشت.
لوموند در این باره نوشت : فابیوس بی خود شلوغش کرد؛ وی تنها کسی بود که نبود توافق را عنوان کرد. دولت فرانسه ، مرکز هسته ای اراک و توقف غنی سازی اورانیوم 20 درصد را خوستار شده است.
برخی از دیپلماتها این خواسته را مسخره کردند و بی آنکه نام خود را افشاء کنند در مصاحبه با خبرنگاران برآورد کردند: آمریکا، اتحادیه اروپا و ایران از ماههای گذشته سخت بر سر مسئله هسته ای با هم کار کرده اند و حرکت فرانسه کمی متفاوت و البته دیرهنگام بود.
فرانسه در به تعلیق در آمدن فعالیت های هسته ای ایران در سالهای 2004-2003 که دکتر حسن روحانی مسئول مذاکرات هسته ای وقت ایران بود نقش به سزایی را ایفاء کرد و هنوز هم به بن بست کشاندن مذاکرات هسته ای ایران با حمایت رژیم صهیونیستی پایبند است.
پایان پیام/
نظر شما