حقوق ملت و منافع ملی خط قرمز/بخاطر فشار تحریم پای میز مذاکره ننشستیم

خبرگزاری شبستان: روحانی حقوق ملت ایران را خط قرمز دولت دانست و گفت: از جمله حقوق ملت حقوق هسته‌ای در چهارچوب مقررات بین‌المللی و همچنین غنی‌سازی در خاک ایران است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام حسن روحانی، رییس جمهور در مراسم دفاع از وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان حقوق ملت ایران را خط قرمز دولت دانست و گفت: از جمله حقوق ملت حقوق هسته‌ای در چهارچوب مقررات بین‌المللی و همچنین غنی‌سازی در خاک ایران است.

رییس‌جمهور ایران با اشاره به حمایت مردم، مجلس شورای اسلامی و حمایت رهبری از نمایندگان ایران در جوامع سیاسی گفت: اشغالگران به تب و تاب افتاده‌اند و جنگ‌طلبان از مسیر صلح و تعامل با جهان هراسیدند و در برابر چهارچوب طرح ایران کلیات اصلی را پذیرفتند.

وی با اشاره به اینکه کلیات اهداف ایران سه بخش مقدمه‌ای، میان‌دوره‌ای که شامل چند مرحله است و مرحله پایانی است، گفت: ما با زبان و عمل به طرف مذاکره فهمانده‌ایم که هیچ‌گونه تهدید، تحریم، تحقیر و تبعیض جواب نمی‌دهد و جمهوری اسلامی در برابر تهدید هیچ قدرتی سر فرود نمی‌آورد.

وی تصریح کرد: برای حل معضلات باید تنها گزینه عقلانیت و منطق روی میز باشد که اگر چنین بود عطر آن به مشام همه خواهد رسید اما اگر چیز دیگری غیر از تدبیر و آینده‌نگری روی میز باشد اثرش بوی تعفن برای جامعه و کسی است که پشت میز قرار گرفته است. جمهوری اسلامی برای مذاکره، عقلانیت، منطق و تدبیر را روی میز گذاشته و با همین تدبیر مقابل دیگران ظاهر می‌شود.

رییس‌جمهور ایران با اشاره به اینکه در هیچ شرایطی حاضر نیست تبعیض را بپذیرد، گفت: ملت ایران مانند تمام کشورهای دیگر باید حقوق خود را داشته باشد اما برای آنکه دیگران نیز به حرف‌های ما اعتماد کنند ما فناوری صلح‌آمیز را برای توسعه می‌خواهیم نه برای تهدید دیگران، در واقع ما به دنبال بمب هسته‌ای نیستیم و به کار بردن کلمه هسته‌ای برای ایران به منظور فناوری صلح‌آمیز است نه به معنای نظامی‌گری هسته‌ای که در دنیا استفاده می‌شود.

حسن روحانی با اظهار این مطلب که در ژنو و نیویورک با تأکید بر صلح‌آمیزبودن بخش هسته‌ای ایران وارد شده‌ایم، گفت: ما تحریم‌ را می‌گذرانیم و تحریم ایران در واقع به ضرر تحریم‌کنندگان است زیرا این راه غیرقانونی و ناکارآمد است.

وی تأکید کرد: ما به خاطر فشار تحریم پای میز مذاکره ننشسته‌ایم زیرا در فاصله سال‌های 2001 و 2003 که هیچ تحریمی نبود ایران به مذاکرات منطقی خود در پای میز مذاکره ادامه داد و در شرایطی که دشمن می‌خواست تحریم ظالمانه خود را آغاز کند مذاکرات را قطع نکرد.

رییس‌جمهور ایران راه‌حل سیاسی، مذاکره و گفت‌وگو را برای حل و فصل مسایل بین‌المللی سرلوحه کار جمهوری اسلامی دانست و افزود: برخی به گونه‌ای صحبت می‌کنند گویی ایران مذاکرات خود را در سال‌های 91 و 92 آغاز کرده است اما باید بدانند از این مذاکرات همان‌ قدر که ایران سود می‌برد منطقه و جهان نیز سود می‌برند. در واقع این مذاکرات در صورتی که موفق شود آرامش و ثبات بیشتر را برای منطقه و کل جهان به همراه دارد و موفقیت آن به معنای هموارشدن مسیر تعامل سازنده ایران با کشورهای منطقه است. معنای این مذاکرات این است که ایران نقش خود را در منطقه و جهان ایفا کند.

وی تاکید کرد: بدون حضور ایران و ایفای نقش وی مشکلات به نتیجه نمی‌رسد و تحریم راه‌حل مناسبی برای تعامل نیست و ما راه مذاکره را ادامه می‌دهیم.

رییس قوه مجریه ایران با اشاره به بیانات رهبری درباره اینکه حداقل در مذاکرات ضرر نخواهیم کرد، گفت: اگر در مذاکرات موفق نشویم نیز حداقل ضرر نخواهیم کرد و ظرفیت تحلیل جامعه افزایش پیدا می‌کند و نقش و جایگاه ایران ظهور بیشتری خواهد داشت و افکار دنیا می‌فهمد ایران لج‌بازی نکرده می‌خواهد با منطق وارد شود.

حسن روحانی با اشاره به اینکه ایران به دنبال سلاح کشتارجمعی نیست، افزود: مذاکره در صورتی که درست انجام شود نتایج برد-برد خواهد داشت.

وی تأکید کرد: برای پیروزی در مذاکرات نیاز به حمایت بیشتر است و گفت: ما برای پیروزی نیاز به حمایت نمایندگان، ملت بزرگ ایران و مقام رهبری داریم. ما با مجلس شورای اسلامی اهداف بلندمدتی را دنبال می‌کنیم زیرا من پیش از آنکه خود را یک فرد اجرایی بدانم از بدنه مجلس می‌بینم زیرا 20 سال در خانه ملت بوده‌ام.

پایان پیام/
 

کد خبر 311499

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha