حجت الاسلام محمدرضایی در گفتگو با خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان بااشاره به علت حرکت امام حسین(ع) از مدینه به مکه، گفت: بعد از مرگ معاویه جبهه باطل حدس می زد که امام زیر بار بیعت یزید نرود، به همین خاطر اقدام به درخواست بیعت کردند که باعث شد امام به خاطر امنیت جانی به مکه بروند.
وی با بیان اینکه امام حسین(ع) آخر ماه رجب از مدینه حرکت کردند و سوم شعبان سال 60 وارد مکه شدند و 4 ماه در مکه بودند، خاطرنشان کرد: فضای امن حرم الهی فرصتی بود تا امام برنامه تبلیغی خود را به اجرا بگذارد این درحالی است که امام از اواخر دوران خلافت معاویه در مراسم حج و سرزمین منا خطبه ای خواندند که نخستین برنامه تبلیغی و رسمی امام برای آماده سازی قیام بود.
حجت الاسلام رضایی بااشاره به دو آموزه این خطبه، اظهارداشت: امام در این خطبه با تاکید بر معیارهای خلافت بر حق و معیارهایی که باید خلیفه داشته باشد، به مصداق های این خلافت که اهل بیت(ع) هستند اشاره کرد و فضائل امام علی(ع) را نشان دهنده مصداق خلافت ها می دانند و می گویند که این معیارها بر معاویه و یزید صدق نمی کند.
این پژوهشگر مهدوی با بیان اینکه امام از گروهی که در منا بودند، می خواهد پیام خطبه را که گریز از ولایت پذیری باطل و دعوت به ولایت پذیری حق است را در سطح کلان به دیگران برسانند، تصریح کرد: امام در آن سال دعوت به قیام نمی کنند بلکه با معرفت زایی و بسترسازی برای امر به معروف اقدام می کنند.
وی ادامه داد: گام دوم امام برای تبلیغ قیام آغاز خلافت یزید است که از مدینه به مکه می آیند، در 4 ماه و چند روز حضور امام در مکه فاز دوم تبلیغ آغاز می شود در این شرایط چون جامعه دچار ترس و ناامنی است، بیشترین برنامه تبلیغ چهره به چهره یا حضور فعال در اجتماعات مکه است. امام از این فرصت استفاده کردند تا پیامش را به همه حجاج و مناطق منتقل کنند.
حجت الاسلام رضایی بااشاره به نوشتن نامه ازسوی امام به اطراف، افزود: فاز دیگر تبلیغی امام نوشتن نامه هایی به بصره و کوفه که آمادگی بیشتری داشتند، بود.
این پژوهشگر مهدوی بااشاره به دو برنامه آخر امام حسین(ع) در مسیر خود به کربلا، گفت: امام در حرکت خود از مکه به عراق از بیراهه نمی روند و یا از دیدار مردم فاصله نمی گیرند، اهتمام دارند تا هر کسی در راه است را دعوت به قیام کنند، امام زمانی که به کربلا می آیند با وجود دشمنان رسمی قبل از جنگ مذاکره و گفتگو می کنند.
وی ادامه داد: این درحالی است که امام با فعال سازی نیروهای کارآمد مدیریت کلان تبلیغی را در اختیار می گیرند و تمام ابزارها را برای اقشار لحاظ می کنند تا پیام فراگیر را منتقل نمایند. حتی صبح عاشورا با وجود شهادت یاران پیام رسانی را تعطیل نمی کنند و تبلیغ را کمی و کیفی انجام می دهند تا پیام قیام را جهانی کنند و عاشورا باقی بماند و پیام عاشورا توسط امام و کاروان اسارت جهانی می شود.
حجت الاسلام رضایی بااشاره به فرآیندهای تبلیغ در زمان ظهور، خاطرنشان کرد: در آستانه ظهور امام عصر(ع) شیعیان پیام ظهور را جهانی می کنند. به طوری که در روایت آمده است شهر قم در آستانه ظهور مکتب حق را جهانی می کند و در جهان کسی نیست که معارف حق را به واسطه قم نشناسد و این رسالتی است که برای مدعیان یاوری امام است.
این پژوهشگر مهدوی با بیان اینکه بخشی از نشانه های ظهور رسالت تبلیغی دارند، اظهار داشت: بخشی از نشانه های ظهور یا مدیریت خدایی دارند یا مدیریت عینی مانند صیحه آسمانی که امام در ندایی در ماه رمضان یاری می طلبد، بخشی از نشانه ها اجتماعی هستند مانند کشته شدن نفس زکیه که از مدینه به مکه می آید. برای دعوت به یاری امام.
وی بااشاره به اینکه امام عصر(ع) هم از نشانه های آسمانی، فردی و انسانی و اجتماعی در قیام خود استفاده می کند، تصریح کرد: با توجه به اینکه قیام امام زمان(ع) با یک عملیات جنگی و ناگهانی نیست، با تجمع یارانش در مکه و سخنرانی حضرت که عمده مردم جهان آن را می شنوند، آغاز می شود. این درحالی است که هر نقطه که امام برای نابودی باطل گام برمی دارند، با اتمام حجت همراه است و بعد از نیرو فرستان اقدام می کنند.
حجت الاسلام رضایی با بیان اینکه امام عصر(ع) مظهر رحمت پیامبر(ص) است، ادامه داد: امام زمان(ع) تلاش می کند حتی در مقابل سفیانی نیز اتمام حجت کند و پیام خود را منتقل نماید و اگر نپذیرفت امام مبارزه را آغاز می کند.
این پژوهشگر مهدوی افزود: به نظر می رسد که رسالت امروز ما برای پیام رسانی مکتب حق، بیان های مختلف و استفاده از ظرفیت ها متفاوت است. یک جایی علما وارد شوند، یک جا زنان این رسالت را به دوش بکشند. همانطوری که در واقعه عاشورا از دختر 3 ساله و 10 ساله گرفته تا نوجوان 12 ساله و پیرمرد کهنسال به این بلوغ فکری و بیانی رسیده اند که با مردم ارتباط برقرار کنند و با ادله محکم جبهه باطل را خنثی سازند.
وی بااشاره به وظیفه ما در دوران غیبت، گفت: لازم است در این دوران در ابتدا حق را بفهمیم و بشناسیم و به زیباترین بیان ارائه کنیم و هم به زبان و هم رفتار همانند یاران حسین(ع) و مهدی(ع) به جذب نیرو بپردازیم.
پایان پیام/
نظر شما