گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان: محرم، یکی از همین مقاطع تاریخی است. عاشورا را شیعه، با همه وجود نگه داشت. شما ببینید در طول سال های متمادی، قرن های متمادی ، یاد امام حسین علیه السلام ، نام امام حسین علیه السلام ، تربت امام حسین علیه السلام ، عزای امام حسین علیه السلام هرگز از بین مردم پیرو اهل بیت و مومن به اهل بیت خارج نشد، این را رها نکردند؛ هرچند خیلی تلاش شد.
حالا شما قضیه متوکل و بستن راه را شنیده اید. اینها آن کارهای چارواداری، مخالفت های چارواداری بوده است. مخالفت های بسیاری زیادی در طول زمان به شکل های ظاهرا علمی، به شکل احساساتی، به شکل تجربه ای انجام داده اند. ولی شیعه نگه داشته است و باید نگه دارد.
زنده نگه داشتن نام و یاد امام حسین علیه السلام راه عبور ملت از همه موانع
می گویند چرا ماتم و گریه و اشک را در بین مردم رواج می دهید؟ این ماتم و اشک برای ماتم و اشک نیست برای ارزش هاست. آنچه پشت سر این عزاداری ها، بر سر و سینه زدن ها، اشک ریختن ها وجود دارد، عزیزترین چیزهایی است که در گنجینه بشریت ممکن است وجود داشته باشد، او همان ارزش های معنوی الهی است. اینها را می خواهند نگه دارند که حسین بن علی علیه السلام مظهر این ارزش ها بود. یاد آنهاست، زنده نگه داشتن آنهاست و ملت اسلام اگر نام حسین را و یاد حسین را زنده نگه بدارد و آن را الگو قرار بدهد برای خود، از همه موانع و مشکلات عبور خواهد کرد.
لذاست که ما در انقلاب اسلامی در نظام جمهوری اسلامی از صدر تا ذیل، همه- مردم ، مسئولین، بزرگان، شخص امام بزرگوار ما- بر روی مسئله امام حسین علیه السلام و مسئله عاشورا و همین عزاداری های مردمی، تکیه کردند و جا دارد. این عزادری ها جنبه نمادی دارد، جنبه حقیقی هم دارد، دل را نزدیک می کند ، معارف را روشن می کند.
نقش و تاثیر محرم در پیروزی انقلاب اسلامی
البته گویندگان، وعاظ، مداحان، سرایندگان، همه باید توجه داشته باشند که این یک حقیقت عزیز است، با آن نبایست بازی کرد، حقایق ماجرا عاشورا را بازیچه نباید قرار داد. هرکسی یک چیزی به آن اضافه بکند، خرافه ای به آن وصل بکند، کارهای غیرمعقول را به نام عزاداری انجام بدهد، اینها نباید باشد، این ها طرفداری از امام حسین نیست. یک وقت ما راجع به مساله تظاهرات قمه، مطلبی را گفتیم، یک عده ای گوشه کنار صدایشان بلند شد که آقا! این عزاداری امام حسین علیه السلام است، مخالفت نشود با عزاداری امام حسین علیه السلام !
این، مخالفت با عزاداری نیست، مخالفت با ضایع کردن عزاداری است. عزاداری امام حسین علیه السلام را نباید ضایع کرد. منبر حسینی، مجلس حسینی، محل بیان حقایق دینی، یعنی حقایق حسینی است. شعر در این جهت، حرکت در این جهت، نوحه و مدیحه در این جهت باید باشد. شما دیدید در آن محرم سال 57، دسته جات سینه زنی ما در بعضی از شهرستان ها مثل یزد و شیراز و جاهای دیگر شروع شد و بعد هم گسترش پیدا کرد به همه کشور، سینه می زدند و حقایق رئز را در نوحه های خودشان بیان می کردند، با ارتباط دادن و اتصال دادن اینها به ماجرای عاشورا، که درست هم هست.
مرحوم شهید مطهری سال ها قبل از انقلاب در این حسینیه ارشاد فریاد می کشید که: والله-قریب به این مضمون- بدانید شمر، امروز- اسم نخست وزیر آن روز اسرائیل (صهیونیست) را می آورد- اوست. در واقع قضیه هم همین است. ما شمر را لعنت می کنیم برای اینکه ریشه شمر شدن و شمری عمل کردن را در دنیا بکنیم، ما یزید و عبیدالله را لعنت می کنیم، برای اینکه با حاکمیت طاغوت، حاکمیت یزیدی، حاکمیت عیشو نوش، حاکمیت ظلم به مومنین در دنیا مقابله کنیم. حسین بن علی قیامش برای این بود که بینی حاکمیت های علیه ارزش های اسلامی و انسانی و الهی را به خاک بمالد و نابود کند، و همین کار را هم امام حسین علیه السلام با قیام خود کرد.
پی نوشت:
بخشی از کتاب «72 سخن عاشورایی» از بیانات حضرت آیت الله العظمی سید علی خامنه ای(مدظله العالی)، رهبر معظم انقلاب اسلامی
پایان پیام/
نظر شما