به گزارش خبرگزاری شبستان، نبود امکانات تحصیلی که یکی از یادگارهای برجای مانده از حضور آمریکا در این کشور است، دانش آموزان بزرگسال و نوجوان را در کلاس های مشترک حاضر و معلمان را در تدریس سردرگم می کند.
حنا فتح احمد، مدیر مدرسه الروحال در کردستان عراق که با این مشکل روبروست در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه گفت: در فصل بهار سال جاری به مقامات آموزشی سلیمانیه پیشنهاد کردم که مدرسه مخصوص بزرگسالان دایر شود گرچه این طرح با استقبال روبرو شدت اما به دلیل نبود امکانات تحقق آن محال و نشدنی است.
بنابر این گزارش، دانش آموزان از رده سنی شش سال تا 45 سال در یک کلاس درس حاضر میشوند و این شرایط تنها شاگردانی را جذب می کند که برای ادامه تحصیل انگیزه ای خستگی ناپذیر داشته باشند.
برخی از مدارس با ترفندی توانسته اند با تفکیک کلاس ها روز را به چهار بخش تقسیم کرده و تا حد ممکن دانش آموزان را در کلاس های جدا جا دهند اما این شکل تدریس فشار زیادی را متحمل معلمانی می کند که مجبور هستند چهار دوره آموزش را در هروز متحمل شوند.
کمبود معلم، از جمله مشکلات برجسته ای است که این سیکل معیوب را تقویت کرده و دوباره دانش آموزان ناهماهنگ از نظر سنی را در یک کلاس می نشاند.
بخش اعظمی از این مشکلات را چادرنشین هایی متحمل می شوند که از زمان حمله آمریکا به عراق در سال 2003 در بلاتکلیفی مطلق به سر می برند.
بیام رحیم، یکی از مدرسان 37 ساله در این باره گفت: بسیاری از دانش آموزان فارق از رده سنی شان مبتلا به سوء تغذیه هستند و به دلیل نبود آب اکثر آنها هیچ وقت صورت های سیاه خود را نمی شویند.
کریم 12 ساله شاگرد دیگر عراق با اشاره به وضع اسفناک زندگی،شیفت بعد از ظهر را برای ادامه تحصیل برگزیده است تا صبح ها در بازار ،گدایی کند و از این راه امرار معاش کند.
خانواده دانش آموزان عراقی در نهایت فقر کودکان خود را به ادامه تحصیل تشویق می کنند تا شاید سواد باعث شود آنها شغلی در جامعه بیابند.
عدم وجود امکانات تحصیلی در عراق باعث شده است تا کلاس های درس با حضور دانش آموزانی با رده های سنی مختلف تشکیل شود.
کد خبر 3113
نظر شما