آزمایش مردم دلیلی بر غیبت امام عصر(ع)/ پاسخ به شبهه فلسفه غیبت

غیبت، نوعی امتحان مردم (مسلمانان و شیعیان) است، به این ترتیب که مردم ظلم کردند و حق امام را نشناختند و خداوند امام را غایب کرد. پس باید سختی ها و مشکلات را تحمل کنند.

حجت الاسلام عباس جعفری فراهانی، کارشناس فرق و مذاهب در گفتگو با خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان بااشاره به شبهه وهابیت درخصوص مهدویت، گفت: وهابیت معتقد است، چرا امام مهدی موعود(بنا به اعتقاد شیعیان) در غیبت است؟ کمک خواستن از او اشکال دارد و اساساً چه فوائدی بر این غیبت و زندگی است!؟ وهابیت در ادامه شبهه خود معتقدند کمک خواستن شیعیان به او در عصر غیبت نوعی توسل به غیر از خداست که این اشتباه است.
حجت الاسلام جعفری فراهانی بااشاره به دو پاسخ به این شبهه، خاطرنشان کرد: باید گفت که طرح این شبهه یک نوع مغالطه است، به طوری که در سوره حمد می گوییم. تنها خدا را می پرستیم و تنها از او یاری می گیریم و انحصاراً از خداوند کمک گرفته می شود. ولی در زندگی روزمره پیش می آید که مردم از دیگران کمک می خواهند.
دبیر شورای کتاب مجمع جهانی اهل بیت(ع) با ذکر مثالی، اظهارداشت: به طور مثال بیمار برای سلامت خود از پزشک کمک می گیرد یا کسانی که خانه می سازند، از معمار و بنا کمک می گیرند، شما چه پاسخی برای این کمک ها دارید. این درحالی است که خداوند افرادی را ابزار کمک دیگران قرار داده است.
وی کمک خواستن از دیگران را دو نوع دانست و بیان داشت: یکی اینکه انسان در کمک از دیگران او را منبع و منشا مستقل از کمک بداند، به طور مثال کمک گرفتن بیمار از دکتر به صورت استقلالی باشد که این نوع کمک خواهی استقلالی است و اشکال دارد.
حجت الاسلام جعفری با بیان اینکه کمک خواستن از دیگران باید درطول خواستن از خداوند متعال باشد نه در عرض آن، تصریح کرد: به عبارت دیگر اگر کسی بخواهد از دیگران به صورت استقلالی کمک بخواهد، برخلاف توحید و خدا پرستی است و شرک محسوب می شود، ولی کمک خواستن در طول خداوند، ابزاری برای کمک است و اشکال ندارد.
دبیر شورای کتاب مجمع جهانی اهل بیت(ع) بااشاره به اینکه مسلمانان در زندگی خود به صورت استقلالی کمک نمی خواهند، گفت: بلکه خداوند دستور داده است تا از آنها کمک بخواهیم و کمک از دیگران با اذن و اراده الهی انجام می شود و دکتری که بیمار را خوب می کند، در طول اراده خداوند است.
وی افزود: خداوند انسان های کامل مانند پیامبران و امامان را واسطه کمک به دیگران قرار داده است، به طوری که در قرآن کریم آمده است: "و لو انهم اذ ظلموا جاوک فاستغفروا الله و استغفر لهم الرسول لوجدوا الله تواباً رحیماً "[ سوره نساء آیه 64] مردم دارای مشکلات و درد و رنج (گناه) می آیند پیش پیامبر (ص) و می خواهند که او برایشان از خدا طلب استغفار کنند.
حجت الاسلام جعفری فراهانی بااشاره به طلب کمک از پیامبر(ص) و ائمه(ع) به دستور خداوند که واسطه فیض هستند، ادامه داد: انسان های کامل به لحاظ روحی گزینش شده اند تا وسیله کمک به دیگران باشند. در ضمن، نمونه هایی در کتب اهل سنت در این خصوص آمده است.
دبیر شورای کتاب مجمع جهانی اهل بیت(ع) بااشاره به روایتی از پیامبر(ص) در کتاب طبرانی و ترمذی خاطرنشان کرد: مردی به نام «ضریر» مشکل ضعف و درد چشم داشت. پیش پیامبر(ص) رفت تا برای او دعا کند. پیامبر فرمود: اگر بخواهی دعا می کنم. اگر نخواهی صبر و توکل به خدا کن که برای تو بهتر است. آن مرد گفت: می خواهم خوب شوم. پیامبر فرمود: «برو وضو بگیر و بیا و بگو خدایا به وسیله پیامبر(مقام و ارزش او)، مرا شفا بده و او را شفیع قرار داده ام». او این کار را کرد. به این ترتیب مشکل مرد بیمار برطرف شد.
وی ادامه داد: در منابع اهل سنت آمده است که ألبانی (از علمای معاصر وهابیت) نیز این حدیث را صحیح السند دانسته است.
حجت الاسلام جعفری فراهانی خطاب به وهابیت و رهبران آنها، گفت: این نوع احادیث که دلیلی است برای کمک خواستن از پیامبر(ص) هیچ اشکالی ندارند. چرا که شخصیت پیامبر(ص) واسطه قرار داده شده برای شفای بیمار از خداوند و ... .
دبیر شورای کتاب مجمع جهانی اهل بیت(ع) بااشاره به پاسخ دوم به شبهه وهابیت، اظهارداشت: امام زمان(ع) که در پرده غیبت است، این طور نیست که زنده نباشند. بلکه او زنده (حیّ) و مانند خورشید پشت ابر هستند که برکات خود را به منتظران می رساند، آیا خورشید پشت ابر باعث تاریکی مطلق است، هرگز.
وی افزود: همان طور که خورشید پشت ابر برکات و نور خود را به مردم می رساند، امامی که در پرده غیبت است برکات خود را به منتظرانش می رساند و خورشید پشت ابر دلیلی بر نبودش نیست، بلکه از دیدگان مردم پوشیده است، برکات و خاصیت های امام زمان(ع) نیز وجود دارد.
حجت الاسلام جعفری فراهانی بااشاره به دلایل غیبت امام عصر(عج)، تصریح کرد: خوف جدی بر کشته شدن حضرت وجود داشت، همچنین بر اثر ظلم و ستم ظالمان مردم مرتکب خطا شدند و خداوند تصمیم گرفت تا ظالمان و ستمگران، 11 نفر از اهل بیت پیامبر(ص) را بکشند ولی دیگر خداوند اجازه نداد. ازسوی دیگر غیبت، نوعی امتحان مردم (مسلمانان و شیعیان) است، به این ترتیب که مردم ظلم کردند و حق امام را نشناختند و خداوند امام را غایب کرد. پس باید سختی ها و مشکلات را تحمل کنند.


پایان پیام/

کد خبر 311229

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بيقيليک IR ۱۷:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۶/۰۱
    0 0
    خيلي بي خود بود