بهبود فضای کسب و کار در ایران نیز نیازمند عزم ملی است

خبرگزاری شبستان: قائم مقام وزیرتعاون کارو رفاه اجتماعی با بیان اینکه بهبود فضای کسب و به عنوان یک مقوله فرابخشی درهمه‌ ارگان‌ها مورد توجه قرار گیرد،گفت: بهبود فضای کسب و کار در ایران نیز نیازمند عزم ملی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، محمد سنجری، قائم مقام وزیرتعاون کارو رفاه اجتماعی و مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی صبح امروز(18آبان) در جمع خبرنگاران اظهارکرد: در راستای حمایت از کارآفرینی نیز فرهنگ خطرپذیری، خوداتکائی، خلاقیت و نوآوری در کشور باید توسعه یابد.


سنجری در همین زمینه با بیان اینکه بهبود فضای کسب و کار در ایران نیز نیازمند عزم ملی است، افزود: از این‌رو توسعه فرهنگ خلاقیت و نوآوری جزء اقدامات و برنامه‌‌های راهبردی کلیه سازمان‌ها و موسسات عمومی و نهادی قرار گیرد.


وی تاکید کرد: بهبود فضای کسب و کار در ایران باید به عنوان یک مقوله فرابخشی در همه‌ ارگان‌ها، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و دولتی مورد توجه قرار گیرد.


قائم مقام وزیرتعاون کارو رفاه اجتماعی تصریح کرد: در جهت توسعه و ترویج فرهنگ کارآفرینی در کشور باید به آموزش مهارت های کارآفرینی و کسب و کار در آموزش و پرورش در دوره های مختلف تحصیلی تا سطح دانشگاه ها توجه ویژه‎ای شود.


وی با بیان اینکه تحقق حماسه اقتصادی نیازمند بررسی و مطالعه جدی آسیب ها و موانع کسب و کار است،تاکید کرد: با عنایت به تاکیدات مقام معظم رهبری در سال حماسه اقتصادی و توجه ویژه دولت تدبیر و امید در خصوص بهبود مستمر فضای کسب و کار کشور  اداره کل تعاون کار و امور اجتماعی خراسان رضوی در قالب یک طرح پژوهشی برای بررسی و آسیب شناسی محیط کسب و کار استان اقدام کرده است.


وی افزود: این تحقیق به صورت پیمایشی و براساس شاخص های بانک جهانی پیرامون وضعیت فضای کسب و کار در کشورها، به بررسی مسایلی چون آسیب‌شناسی محیط کسب و کار، چالش‌های موجود در زمینه تأمین سرمایه مورد نیاز و روش‌های تأمین سرمایه مورد نیاز بنگاه های اقتصادی پرداخته و راهکارهایی برای حل موانع و چالش‌های موجود در فضای کسب و کار ارائه کرده است.


سنجری همچنین به شاخص مورد بررسی در این تحقیق اشاره و خاطر نشان ساخت: فساد، امنیت اقتصادی، تامین مالی، گستردگی اقتصاد غیررسمی، زیرساخت‌ها، نوآوری و فناوری، مجوزهای کسب و کار، مقررات و مالیات، تجارت برون مرزی، نیروی کار، تشکل‌های اقتصادی و انتظارات اعضای آنها از شاخص های مورد بررسی در این پروژه تحقیقاتی است.


مدیر کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی به نتایج پژوهش درخصوص طبقه‌بندی موانع عمده کسب وکار اشاره داشت و خاطر نشان کرد :5/21 درصدازبنگاه‌های اقتصادی عدم دسترسی به منابع مالی مورد نیاز را مهمترین مانع عمده برای ایجاد و توسعه کسب و کار می‌دانند.


وی مانع دوم موانع عمده کسب وکار را نرخ مالیات عنوان کرد که4/11درصدبنگاه‌های اقتصادی به آن اشاره کرده‌اند، افزود: همچنین وجود رقبای غیررسمی در بازار به عنوان سومین مانع عمده کسب وکاراز سوی9درصدازبنگاه‌های اقتصادی عنوان شده است.


سنجری افزود: کمبود نیروی کار آموزش دیده ماهربا6/8 درصد عامل چهارم موانع کسب و کار، دسترسی به زمین با 1/7درصد، مجوزهای لازم برای کسب و کار با 8/6درصد، قانون کار کشور با 4/5 درصد، حمل و نقل با 4/3درصد و فساد اقتصادی با 5/2درصد در رتبه های بعدی موانع کسب و کار در کشور قرار می‎گیرند.


وی به نتایج بدست آمده این پژوهش اشاره کرد و افزود: اصلاح قوانین و مقررات بانکی مانند کاهش نرخ بهره بانکی، تسهیل شرایط واگذاری تسهیلات بانکی، ایجاد پنجره واحد کسب و کار از اقدامات کلیدی و مهم برای بهبود فضای کسب وکار در ایران است.
 

پایان پیام/

کد خبر 311112

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha