چارچوب مذاکرات هسته‌ای با ۱+۵ عزت کشور است

خبرگزاری شبستان: رئیس قوه قضائیه با تاکید بر اینکه چارچوب مذاکرات هسته‌ای ایران با گروه ۱+۵ عزت کشور است، گفت: با نشان دادن هر گونه ضعفی متضرر می‌ شویم، زیرا این کار طمع دشمنان را بر می‌انگیزد. <BR> <BR>

به گزارش خبرگزاری شبستان، آیت الله آملی لاریجانی در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی با تسلیت ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین(ع)، عاشورا را مشحون از عبرت‌ ها، سرشار از پیام‌ها و مملو از درس‌ها دانست و افزود: یکی از پیام ‌های جاویدان و همیشگی عاشورا این است که انسان نباید خود را ذلیلانه تسلیم دشمن کند.

وی از برگزاری باشکوه راهپیمایی یوم الله 13 آبان و حضور گسترده مردم قدردانی کرد و همچنین با تشکر از بیانات «ارزشمند، تاریخی و روشنگرانه» مقام معظم رهبری در دیدار با دانش‌آموزان و دانشجویان گفت: همانطور که ایشان فرمودند راه عزت و پیشرفت کشور اتکا به خودمان است و ما باید به توانایی‌های مردم عزیزمان به ویژه جوانان غیور کشور اتکا کنیم.

آیت الله آملی لاریجانی با تاکید بر حمایت از دولت در مذاکرات هسته‌ای خاطرنشان کرد: منظور از اینکه گفته می‌شود در برابر دشمن نباید ضعف نشان داد، فقط ضرورت پرهیز از ابراز ضعف در کلام نیست، بلکه باید کشور از درون قوی و مقتدر باشد.

رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: دو طرف مذاکره باید از نظر اقتدار با هم تناسب داشته باشند زیرا تنها در این صورت است که مذاکرات همپا و متوازن شکل خواهد گرفت.

آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه «راه اقتدار کشور اتکا به نیروها و توانمندی ‌های درونی است»، افزود: هر زمانی که انسجام داخلی تضعیف شود، متضرر خواهیم شد.

وی با یادآوری بیانات مقام معظم رهبری اظهار کرد: ما به رفتار آمریکایی ‌ها در مذاکرات خوش‌بین نیستیم، اما گفتگو‌های هسته‌ای اخیر حتماً آثار مثبتی در برخواهد داشت و کمترین نتیجه مذاکرات در مقطع کنونی این است که حجت بر عده‌ای در داخل و خارج کشور تمام و باب تبلیغات نادرست بر ضد کشورمان و نیز بهانه‌جویی‌ها بسته می‌شود.

رئیس دستگاه قضا با ابراز امیدواری درباره اینکه «دولت توانمندی‌های خود را در مذاکرات نشان دهد» تصریح کرد: نظام جمهوری اسلامی، نظام عقلانیت و منطق در کنار عزت و حکمت است.

آیت الله آملی لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش در تبیین برخی از عبرت ‌ها و پیام‌ های نهضت حسینی (ع)، عاشورا و محرم را «میدان عبرت‌ ها» و «صحنه فهم چگونه زیستن» توصیف کرد و گفت: یکی از دغدغه ‌های مهم هر انسان برخوردار از وجدان بیدار این است که چگونه زندگی کند.

وی افزود: البته فهم نحوه خوب زیستن قدم نخست است و برای اینکه چنین معرفتی به مقام عمل برسد باید انسان‌های بافضیلتی نیز باشند تا بتوانند با غلبه بر وسوسه ‌ها آنچه را که مقتضای عقل عملی است، در عالم خارج محقق کنند.

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه «قهرمانانه زیستن و قهرمانانه جان دادن» یک نحوه زندگی است، خاطرنشان کرد: در میان انواع قهرمانانه زیستن باید تفاوت قائل بود، زیرا قهرمان ‌های زیادی در دنیا زندگی کرده‌اند اما زندگی قهرمانانه‌ ارزشمند آن است که عالی‌ترین کمال ‌ها را هدف گرفته باشد و جریان عاشورا شرح چنین الگویی از «زندگی قهرمانانه» است.

آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه امام حسین (ع) در همه مراحل سفر از مکه تا کربلا به طور دائم «تذکر به حق» می‌دادند ، گفت: از تعبیرات حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در مسیر رسیدن به کربلا و همچنین خطبه‌های ایشان در روز عاشورا به روشنی درمی‌یابیم که این حادثه قدرت‌نمایی صرف دوطرف نبوده است. امام حسین(ع) دائماً تذکر به حق داده‌اند حتی چند بار در روز عاشورا خطبه‌ ایراد کردند؛ چنین کارهایی را نمی‌توان جنگیدن صرف نامید.

رئیس قوه قضاییه «ایستادگی در برابر ظلم» را از پیام‌های مهم عاشورا دانست و با یادآوری یکی از خطبه‌های ابا عبدالله الحسین(ع) اظهار کرد: اباعبدالله(ع) در شروع حرکت در موسم حج، اطرافیان را جمع کردند و فرمودند «فانی اخاف ان یندرس هذا الحق و یذهب: همانا می ترسم این حق مندرس شود و از بین برود»؛ سپس به حاضران فرمودند به قبایلتان بروید و امر ما را برسانید.

آیت الله آملی لاریجانی در ادامه کلامی دیگر از سیدالشهداء (ع) درباره امر به معروف و نهی ازمنکر را خاطرنشان کرد و افزود: امام (ع) امر به معروف و نهی از منکر را فریضه‌ای معرفی می‌کنند که اگر اقامه شود، دیگر فرایض نیز برپا داشته می‌شوند، ‌همچنین می‌فرمایند امر به معروف و نهی از منکر، در حقیقت دعوت به اسلام است.

رئیس دستگاه قضا با تاکید بر اینکه چنین عبارت هایی حاکی از آن است که در عاشورا، موضوع ابراز قدرت مطرح نبود تصریح کرد: این عبرتی است برای مسلمانان، مومنان و به ویژه کسانی که در جامعه اسلامی مسئولیت می‌پذیرند که هیچگاه بر سر قدرت با هم نجنگند، زیرا قدرت راهی است برای خدمت و اگر کسی به قدرتی رسید نباید به دنبال منافع دنیوی برود.

دستور جلسه امروز مسئولان عالی قضایی بررسی آیین نامه اجرایی ماده 79 قانون مجازات اسلامی بود که بحث و بررسی شد.

با توجه به اهمیت این ماده که تصریح نموده تعیین انواع خدمات عمومی و دستگاه‌ها و موسسات دولتی و عمومی پذیرنده محکومان و نحوه همکاری آنان با قاضی اجرای احکام و محکوم، به موجب آیین نامه ای است که پس از تهیه و تایید رئیس قوه قضائیه به تصویب هیئت وزیران می‌رسد که در خصوص این موضوع پس از بحث و بررسی مسئولان عالی قضایی مقرر شد کارگروهی تشکیل و در جلسه آتی مسئولان عالی قضایی مصوبات کارگروه مطرح و بحث و بررسی شود.

پایان پیام/

 

کد خبر 310574

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha