18 ماه منتظر باشید.... بهره برداری از بزرگترین مسجد فرودگاهی جهان

بزرگترین مسجد فرودگاهی جهان با هدف معرفی یک فرودگاه اسلامی و شیعی نمونه در مساحتی بالغ بر 16 هزارمترمربع در 18 ماه آینده در جوار فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره) به بهره برداری می رسد.

خبرگزاری شبستان: ضرورت احداث یک فرودگاه بزرگ بین المللی در تهران برای پاسخگویی به نیازهای بین المللی و داخلی از اواخر دهه 40 توجه مسئولین برنامه ریزی و سیاستگذاری صنعت حمل و نقل هوایی و سازمان برنامه و بودجه کشور را جلب کرد. به خصوص وجود محدودیت های شدید فنی و عملیاتی در فرودگاه مهرآباد، تسریع در احداث فرودگاه جدید را ضروری می ساخت، چرا که فرودگاه مهرآباد در سال 1337 بهره برداری شد و برای نیازهای آن زمان برنامه ریزی شده بود. با پیشنهاد سازمان بین المللی هوایی کشوری (ایکائو ) از سال 1345 فعالیت های مربوط به طرح فرودگاه بین المللی تهران آغاز شد. این فرودگاه بزرگترین پروژه ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی است.
اما با رخداد انقلاب این طرح متوقف شد، پس از جنگ و در سال
۱۳۷۴ یک شرکت فرانسوی و چند شرکت ایرانی کار ساخت آن را از سر گرفتند و نهایتا اردیبهشت ۱۳۸۳ بخشی از فاز نخست آن  افتتاح شد.
فرودگاه بین‌المللی امام خمینی در (احمدآباد) در
۴۰ کیلومتری جنوب تهران میان بزرگراه تهران-قم و بزرگراه تهران-ساوه قرار گرفته است. این فرودگاه ظرفیت جابجایی سالانه ۵/۴ میلیون مسافر و ۱۲۰ هزار تن بار را دارا است و ظرفیت آن تا ۵/۶ میلیون نفر قابل افزایش است. برای ساخت این فرودگاه ۲۶۰ میلیارد تومان که ۶۰ میلیون دلار آن ارزی بوده است، هزینه شد. پس از افتتاح، همه پروازهای خارجی از فرودگاه مهراباد تهران به این فرودگاه منتقل شده است. (به جز پروازهاییکه مقصد آنان جده، مدینه یا دمشق است). سالانه 40 میلیون مسافر در مسیر هوایی اروپا - شرق آسیا تردد می کند و ایران بهترین پل ارتباطی و توقفگاه ترانزیتی برای این پروازهاست. از این رو با احداث تمام فازهای این فرودگاه در واقع این مرکز دروازه بین شرق و غرب می شود و کسانی که قصد عزیمت شرق به غرب و برعکس را داشته باشند از این فرودگاه استفاده می کنند.
در راستای معرفی تهران به عنوان پایتخت و ام القرای جهان اسلام و برای رفاه حال بیشتر مسافران خارجی و با هدف معرفی نماد یک فرودگاه اسلامی و شیعی، باشکوهترین و عظیم ترین مسجد فرودگاهی جهان در جوار فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره) تهران در قسمت فاز دو فرودگاه امام خمینی (ره) در سطح زمینی به مساحت 16 هزار متر مربع و زیربنایی معادل 9 هزار 60۰ متر مربع بین ترمینال مسافری یک و دو از چندی پیش آغاز شده است و بنا است تا 18 ماه آینده به بهره برداری برسد. در محوطه بیرون این مسجد باغ بزرگی ایجاد شده که باغ ایرانی نام گرفته است. یک هزار و 300 متر فضای شبستان، 38 متر ارتفاع مناره و 34 متر فضای گنبد این مسجد است.
همکف بودن، استفاده از مصالح مرغوب ایرانی، استفاده از معماری ناب ایرانی- اسلامی، بهره گیری از نقوش اسلامی در کاشی‌کاری‌ها و گنبد و گلدسته‌ها از دیگر ویژگی های این مسجد است. با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری درباره در دسترس بودن نمازخانه و مساجد برای مسافران، در احداث مسجد فرودگاه امام خمینی (ره) سعی شده از بهترین نوع معماری بهره‌ گیری شود و تمام نقش های این مسجد به تایید مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور رسیده است.
 بهره برداری ازمرحله نازک کاری مسجدفرودگاه بین المللی امام خمینی(ره) در 18 ماه آینده
رضا قدیمی، مدیرکل فرودگاه امام خمینی (ره) با اشاره به اینکه مسجد فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره) مجلل ترین مسجد فرودگاهی جهان به شمار می آید، پیرامون دیگر امکانات و قابلیت های این مسجد به خبرنگار شبستان گفت: دارا بودن مرکز همایش و سالن بزرگ، آشپزخانه صنعتی از قابلیت های مسجد فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره) است که در حال حاضر عملیات اسکلت و سفت کاری آن رو به پایان است که پس از پایان مرحله مناقصه، عملیات نازک کاری این مسجد در دستور کار قرار می گیرد و ظرف 18 ماه آینده بزرگترین مسجد فرودگاهی جهان به بهره برداری می رسد.
مسجد فرودگاه امام خمینی(ره)؛ بزرگ ترین مرکز فرهنگی دینی فرودگاهی جهان
قدیمی با اشاره به اینکه این مسجد به عنوان مرکزی فرهنگی از لحاظ مکان‌یابی و جانمایی در مرکز ثقل فرودگاه قرار دارد، اذعان کرد: در طرح جامع فرودگاه که اجرای آن تا 20 سال آینده ادامه می یابد، مکان این مسجد به گونه‌ای طراحی شده است که این نقطه مرکز ثقل فرودگاه امام (ره) باشد و تمام ترمینال‌ها و مراکز فرودگاه به مسجد دسترسی داشته باشند.
وی اظهار کرد: ترمینال زیارتی فرودگاه که در چهار طبقه در جوار مسجد فرودگاه در حال احداث است، مکانی برای برگزاری دوره های آموزشی با حضور تمام کاروان‌های زیارتی و مجهز به سالن های پذیرایی است.
منوچهر تهرانی یکی از سرپرستان پروژه مسجد فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) نیز در این زمینه گفت: در حال حاضر اسکلت ساختمان و بتون کاری مسجد آماده است.  این مسجد دارای دو مناره، یک گنبد و دو آسانسور است و پله های فرعی و اصلی آن نیز در داخل مسجد قرار گرفته است. همچنین علاوه بر سالن جماعات دارای دو فراداخانه برای نمازگزاران و یک صحن اصلی است.
وی ظرفیت شبستان این مسجد را 650 نمازگزار دانست و خاطر نشان کرد: موقعیت مسجد را در جنوب شرقی ترمینال  قرار دارد.
پایان پیام/
 
 
کد خبر 31052

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha