به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، فاز دوم موزه هنرهای صنعتی معاصر جهت ایجاد فضای هرچه بیشتر برای هنرمندان استان صبح امروز(15آبان)با حضور استاندار، مدیرکل صداوسیمای مرکز استان و... افتتاح شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با قدردانی از مساعدت استاندار جهت بهره برداری از این مجموعه، تصریح کرد: فاز دوم موزه با مساحت 850 متر مربع توسط ادارات کل میراث و ارشاد مرمت و بازسازی شد که قریب 600 متر مربع آن را میراث انجام داد.
احمد سعیدی با بیان اینکه 250 میلیون تومان برای این مرمت هزینه شده، به بخشی از هزینه کردها برای سایر بخش های موزه هم اشاره و تصریح کرد: 2 هزار و 740 متر مربع سنگ کاری و... را نیز ارشاد انجام داده است.
وی افزود: آنچه در فازهای 1 و 2 این موزه به عنوان محل نمایش آثار فرهنگی تعبیه شده، 2 و نیم برابر آن در تالار مرکزی برای نهرهای تجسمی و خوشنویسی وجود دارد.
این مسئول، توسعه فضاهای فرهنگی استان را در دولت های نهم و دهم نسبت به قبل از آن مورد توجه قرار داد و استان کرمان را از این حیث جزو استان های اول کشور دانست.
وی با افزودن اینکه در فاز دوم موزه هنرهای صنعتی معاصر 6 باب گالری برای نمایش آثار هنرمندان در نظر گرفته شده؛ خاطرنشان کرد: بیش از 25 سالن آمفی تئاتر هم امروز در سراسر استان در خدمت هنرمندان است.
گفتنی است، علیاکبر صنعتی در 1295 در کرمان بهدنیا آمد. پدرش در پایان جنگ جهانی اول به دلیل ابتلا به بیماری طاعون درگذشت و مادرش که توانایی تامین مخارج زندگی او را نداشت علیاکبر را به پرورشگاه صنعتی کرمان سپرد. موسس این پرورشگاه، حاج علیاکبر صنعتیزاده، برای اینکه بچههای پرورشگاه بتوانند تحصیل کنند نام خانوادگی خود را به روی آنها میگذاشت و نام سیدعلیاکبر صنعتی نیز به همین دلیل نام قانونی علیاکبر شد.
وی دورههای تخصصی مجسمهسازی و نقاشی را در مدرسهٔ صنایع مستظرفه و مدرسهٔ صنایع قدیم زیر نظر استادان طاهرزاده، بهزاد (مینیاتوریست)، ابوالحسن صدیقی (مجسمهساز) و استاد حیدریان گذرانده بود. وی در سال 1379، منتخب فرهنگستان هنر در بزرگداشت نامآوران بود.
در 28 مرداد تمام مجسمههای او توسط مزدوران خشمگین تخریب شد، اما این تنها باری نبود که مجسمههای وی در هم شکسته میشد.
نمایشگاهی که در میدان راه آهن در ملک پسر حاج علی اکبر به طور دایم برپا بود هم در انقلاب 57 نابود شد. علی اکبر صنعتی طی چند دهه فعالیت هنری بیش از 2000 تابلوی رنگ و روغن، آبرنگ، موزاییک از سنگ و حدود 400 مجسمه پدید آورد که در دو موزه به نام وی در کرمان و تهران و سایر موزههای داخل و خارج از کشور و مجموعههای خصوصی نگهداری میشود.
موزه صنعتی (کرمان) علاوه بر نمایش آثار با ارزش استاد صنعتی زاده آثار هنرمندان بزرگ دیگری از جهان را هم داراست. موزه صنعتی (تهران) در میدان امام خمینی قرار دارد و در آن مجسمههای بسیار مهمی از وی به نمایش گذاشته شده است.
استاد صنعتی سرانجام بامداد سیزدهم فروردین 1385 در سن 90سالگی دارفانی را وداع گفت. پیکر استاد علی اکبر صنعتی در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شد.
پایان پیام/
نظر شما