عاشورا وجهه ای نورانی از آموزه های قرآن است

حجت الاسلام و المسلین علی نصیری با اشاره به ماهیت قیام کربلا، اظهار کرد: عاشورا در واقع وجهه ای نورانی از آموزه های قرآن است.

حجت الاسلام و المسلمین علی نصیری،‌مدرس حوزه و دانشگاه در گفت وگو با خبرنگار شبستان،‌ با بیان اینکه رویکرد حسین بن علی (ع) در واقعه عاشورا در نزد ما شیعیان وجهه ای از آموزه های قرآن است، اظهار کرد: کربلا تجسم حقیقتی از حضور و آرمان یکپارچه مومنینی بود که از هر طیف و سن از پیرمرد نود ساله تا طفل شیرخوار در آن حضور داشتند و جنگیدند.

 

وی با اشاره به منش یاران سیدالشهدا(ص) در جریان واقعه کربلا گفت:‌ در واقع در رفتارهایی که اصحاب حضرت امام حسین(ع) از خود بروز داده اند آیات الهی تفسیر شده و آموزه های قرآنی و دینی در این سیر رفتاری در میان یاران کربلا مشهود است.

 

نصیری با اشاره به جایگاه مفاهیم عاشورایی و الگوپذیری از آن واقعه متناسب با جهان معاصر، افزود: از جمله مباحث پر رونق در دنیای مدرن پدیده «معنای زندگی» است که از دوره مدرنیته به این طرف مطرح شده و در دوره کنونی نیز از مولفه دیگری تحت عنوان «خلا وجودی» یاد می کنند.

 

مدیر موسسه وحی و خرد قم، در این راستا ادامه داد: بر اساس نظریات کارشناسانی که بر روی این نظریات مطالعه می کنند غرب امروز،‌ با وجود امکانات ظاهری و ارتباطات گسترده مردم به نظر می رسد که در ظاهر امر در خوشی و خوشبختی به سر می برند اما آرامش ندارند و زندگی آنها خالی از معنای وجودی است.

 

این استاد حوزه افزود: این تحلیل به این مفهوم است که بشر امروز در جوامع غربی از بحران خلا وجودی و عدم معنویت رنج می برد چراکه نتوانسته است الگویی متناسب با نیازهای وجودی و فطری خود بیاید و بر اساس منش رفتاری این الگو زندگی کند در نتیجه به روزمرگی رسیده است.

 

نصیری تصریح کرد: این شرایط در حالی است که جهان اسلام با وجود برخی کاستی مادی از بحران خلا وجودی دور بوده و بر اساس معارف و آموزه های نبی اکرم(ص) و خاندان مطهرش رو به تعالی معنوی حرکت می کند که در این میان قطعا واقعه عاشورا از اثربخش ترین مقاطع تاریخی اسلام بوده است که در ترویج این نوع از سبک زندگی و ابتنا بر آزادگی و آزادمردی استوار شده است.


این مبلغ دینی با تاکید بر اینکه باید معارف عاشورایی در سطح جهانی ترویج شود،‌ بیان کرد: واقعه کربلا یک حادثه نبود بلکه سیدالشهدا(ص) و یارانش با آگاهی کامل به سوی آن حرکت کردند،‌ این رویکرد حضرت و یاران او مفهوم حقیقی از معنای زندگی را تداعی می کند، یعنی زندگی در هر حالتی برای امام حسین(ع) و هفتاد و دو تن از یارانش دارای مفهوم و رضایت بخش بوده است.

 

مدیر موسسه معارف و حی و خرد قم ادامه داد: در کربلا سی هزار نفر در مقابل هفتاد و دو نفر ایستادند و دیدند که این تعداد محدود زندگی را همه جوره فهمیده اند به گونه ای ناظران دستگاه اموی می گویند هرچه به شهادت حضرت نزدیک تر می شد شعف و سرور سید الشهدا(ص) افزایش می یافت، بنابراین بررسی سیره حسین بن علی(ع) و تک به تک یاران کربلا می تواند سرمشق و سرلوحه زندگی بشر امروز باشد که این امر مستلزم معرفی مفاهیم عاشورایی در سطح جهانی است.

 

نصیری ادامه داد: در جهان امروز مولفه هایی مطرح شده است که قرن ها قبل در دشت کربلا نمود داشت، از جمله حضور زنان در عرصه سیاسی و اجتماعی،‌حضرت زینب(س) یک تنه با سخنرانی کوبنده پاسخ یزیدیان را داد و به افشاگری پرداخته و واقعه کربلا را برای مردم جامعه تبیین کرد.

 

این محقق گفت: این درحالی است که زن در جوامع غربی سالیان سال وجود مستقلی نداشت و امروز نیز نگاه به زن در این جوامع نگرشی ابزاری است،‌بنابراین بررسی و تحلیل موردی وقایع عاشورا و متعاقب آن عملکرد یاران سیدالشهدا(ص) در واقع پل ارتباطی جامعه امروز مسلمین جهان درراستای بهره گیری از معارف حسینی است.

 

وی در پایان گفت: باید برای گسترش وبیان مفاهیم واقعه کربلا در سطح جهان اقدامات مختلف فرهنگی بیشتری صورت پذیرد تا شاکله و هدف قیام عاشورا برای مردم جهان تبیین شود.
پایان پیام/

کد خبر 310210

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha