کاظم جلالی، رییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با اشاره به لزوم وجود یک کارشناس تحریم در تیم مذاکرهکننده کشورمان به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: این اقدام، اقدام مفیدی است زیرا به هر حال 1+5 کارشناسان قوی و برجستهای را دارند و البته خیلی از این کارشناسان را نیز پشت صحنه دارند.
وی اظهار کرد: در وزارت خزانهداری آمریکا و برخی از نهادهای دیگر در مورد چگونگی تحریم ایران و اینکه به شکل مویرگی بر روی اقتصاد ایران کار کنند و بتوانند شریانهای اقتصادی ایران را قطع کنند، کار کردهاند و طبیعی است مذاکرات باید به سمت نتیجه پیش برود و مذاکره برای مذاکره نباشد.
جلالی تصریح کرد: بخشی از نتیجه این است که تحریمها برداشته شود و هم موضوع هستهای که ظالمانه به سمت شورای اهمیت رفت بتواند به سمت جایگاه اولیهاش که آژانس بینالمللی انرژی اتمی است، برگردد.
وی ادامه داد: از نظر ما این اقدام خوب است اما فراتر از این اقدام باید در داخل دولت کمیتهای برای دوام تشکیل شود، یکی اینکه هر رفتارهای آنها مورد توجه ما قرار گیرد یعنی همانگونه که آنها اقتصاد ایران را به شکل مویگری تحریم میکنند و پیش میبرند ما نیز این طرف کاملا پیشبینی داشته باشیم ما قبلا در این زمینه ضعف داشتیم.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در گذشته اتفاقاتی برای اقتصاد کشور رخ میداد که از قبل نگاه ما نگاه درستی برای پیشبینی نبود.
وی تأکید کرد: اگر قرار است این تحریمها روند عقبگرد را داشته باشد و مذاکرات نتیجه داشته باشد طبیعی است که ما باید به شکل عملیاتی کار کنیم.
جلالی با بیان اینکه ما در جریان مذاکرات نیستیم و نمیدانیم چه اتفاقی افتاده است و چه اتفاقی قرار است بیفتد، گفت: قطعا ما باید از این طرف با هوشمندی عمل کنیم و این هوشمندی این است که ما رفتار دشمن و طرف مقابل را بشناسیم و بر اساسی که آنها برنامهریزی میکنند ما نیز برنامهریزی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: ما معتقدیم کار در این زمینه باید فراتر از حضور یک کارشناس و ریتم مذاکرهکننده باشد و در داخل باید یک جمعیت بیشتری از کارشناسان بر روی این موضوع کار کنند.
پایان پیام/
نظر شما