موافقت مجلس با یک‌فوریت طرح مدیریت و کاهش حوادث و سوانح رانندگی

خبرگزاری شبستان: نمایندگان مجلس شورای اسلامی با یک‌فوریت طرح مدیریت و کاهش حوادث و سوانح رانندگی با 113 رأی موافق، 40 رأی مخالف و 12 رأی ممتنع از مجموع 223 رأی موافقت کردند.

گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز سه‌شنبه 14 آبان با یک‌فوریت طرح مدیریت و کاهش حوادث و سوانح رانندگی با 113 رأی موافق، 40 رأی مخالف و 12 رأی ممتنع از مجموع 223 رأی موافقت کردند.

نمایندگان در ابتدا با دوفوریت این طرح با 90 رای موافق، 65 رأی مخالف و 12 رأی ممتنع از مجموع 222 رای مخالفت کردند.

این طرح دارای 11 ماده است که در 11 ماده آن وظایفی را برای وزارتخانه‌های مختلف از جمله وزارت کشور، راه و شهرسازی، بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، صنعت، معدن و تجارت و همچنین نیروی انتظامی برای کاهش تصادفات و سوانح در نظر گرفته است.

عیسی دارایی، نماینده اندیمشک به عنوان یکی از طراحان این طرح گفت: بیشترین علت مرگ و میر در کشور افزایش حوادث ترافیکی و تصادفات است، ما می‌بینیم برخی کشورهای اروپایی و از جمله اسپانیا برای 10 درصد کاهش تصادفات رانندگی‌اش برنامه پنج‌ساله اجرایی می‌کنند و قطعا این کاهش‌ها تحول عظیمی در سطح جامعه دارد.

وی با اشاره به افزایش دوبرابری آمار تصادفات در کشور اظهار کرد: ما با میانگین تصادفات در جامعه هنوز فاصله زیادی داریم و با توجه به فرسوده‌شدن امکانات، کمبود نیروی پلیس و ضعف قانون و به‌روز نبودن قوانین و همچنین نبود مدیر قوی و توانمند قطعا تلفات تصادفات‌مان نیز پایین‌تر از این نمی‌آید.

وی خاطرنشان کرد: ما اگر می‌خواهیم تلفات جاده‌ای‌مان به 10 هزار نفر که میانگین جامعه است، برسد باید به این طرح رأی بدهیم.

"غلامعلی جعفرزاده، نماینده رشت در مخالفت با دوفوریت این طرح گفت: در اصل 75 قانون اساسی تصریح شده است که طرح‌های قانونی و پیشنهاداتی که به تقلیل درآمد عمومی می‌انجامند باید طریقه جبران هزینه‌های آنها مشخص باشد.

وی با بیان اینکه منابع این طرح تامین نشده است، گفت: ما در این طرح فقط تکالیفی را برای وزارتخانه‌ها در نظر گرفته‌ایم بدون اینکه بخواهیم منابع این تکالیف را در نظر بگیریم.

میرقسمت موسوی، نماینده گرمی نیز در موافقت با دوفوریت این طرح گفت: هزینه تصادفات رانندگی در کشور ما در سال 86 بالغ بر 180 هزار میلیارد ریال بوده است که قطعا جان انسان‌هایی که در این تصادفات از بین رفته‌اند ارزش‌اش بسیار بالاتر از این مبلغ است.

وی تاکید کرد: تکلیف برای دستگاه‌ها نیز که در این طرح آمده است چیز جدیدی نیست زیرا همه دستگاه‌ها در این زمینه خودشان را موظف می‌دانند و با این طرح زیر نظر ریاست‌جمهوری سامان‌دهی می‌شوند که امیدواریم با این سامان‌دهی جلوی خسارات گرفته شود.

غلامرضا کاتب، نماینده گرمسار نیز در مخالفت با دوفوریت این طرح گفت: این طرح علاوه بر اینک مغایر اصل 75 قانون اساسی بسیار عجولانه نیز قرار است بررسی شود.

وی بیان کرد: مگر ما می‌توانیم در طول 24 ساعت برای چنین طرح مهمی تعیین تکلیف کنیم؟ قطعا نمی‌توانیم برای هفت الی هشت وزارتخانه‌ای که در این امر نقش دارند طی 24 ساعت تعیین تکلیف کنیم.

کاتب یادآور شد: رابطه این قانون در صورت تصویب با قانون مفصل و جامع تخلفات رانندگی نیز مشخص نیست و اگر این طرح مغایر این قانون مفصل باشد، تکلیف‌‌اش مشخص است.

پایان پیام/
 

کد خبر 310044

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha