به گزارش خبرگزاری شبستان، جلسهی تقدیر و تشکر از هیاتهای انتخاب، داوران، منتقدان، اساتید کارگاههای آموزشی و ستاد برگزاری سیامین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران روز یکشنبه 12 آبان ماه در سالن کوچک سازمان سینمایی با حضوردبیر جشنواره سیام و ریاست سازمان سینمایی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، مژگان زرگر معاون جشنوارهها و سرپرست روابط عمومی انجمن به حاضران خیرمقدم گفت و از آنان خواست تا نکات مهم و شاخصی را که در زمینه فیلم کوتاه و آینده این سینما در نظر دارند در جمع مطرح کنند.
دبیر جشنواره سیام نیز از اعضای حاضر به عنوان تیم اجرایی جشنواره یاد کرد و گفت: ممنونم که دعوت ما را در برگزاری این جشنواره لبیک گفتید.
میرزاخانی گفت: جا دارد از همه بزرگوارانی که در این جمع هستند و از همه عوامل اجرایی و برگزار کننده جشنواره تشکر کنم.
وی به حضور این افراد به عنوان کسانی که موجب افتخار جشنواره شدند یاد کرد و ادامه داد: عزیزانی که باعث افتخار این جشنواره شدند قطعا کسانی هستند که اینجا حاضر هستند و ما فقط به عنوان یک رابط و هماهنگ کننده در خدمت این بزرگواران بودیم که بتوانیم جشنوارهای باشکوه برای جوانهایی که واقعا پتانسیل اصلی هستند، برگزار کنیم. جا دارد از آقای ایوبی و همکارانشان به پاس حمایتهایی که از ما داشتند، تشکر کنم.
میرزاخانی با اشاره به چهرههای حضار در جلسه گفت: بعضی از دوستان حاضر کسانی هستند که سال گذشته هم در خدمتشان بودیم. هدف ما جمع آوردن کسانی است که بتوانند همه نقاط برگزاری جشنواره را به ما گوشزد کرده و تذکر دهند و اگر ما نقصان و کوتاهی داریم، بتوانیم برطرف کنیم.
وی ادامه داد: خدا را شکر از دوره 27 که ما توفیق خدمتگذاری این جشنواره را داشتیم، سعی کردیم که هر دوره با دوره گذشتهاش متمایز باشد.
این مسوول گفت: ما هم براین باوریم که حتما سینمای کوتاه و سینمای جوان متولی جوانهایی است که میخواهند وارد عرصه فیلمسازی شوند نه متولی جوانهایی که دهه 50 و 60 شروع به فیلمسازی کردند و هنوزم البته خودشان را جوان میبینند و دوست دارند که کماکان سینمای جوان حمایتشان کند.
دبیر جشنواره گفت: سینمای جوان قطعا وظیفهاش هدایت و رشد فضای پله اول سینمای ایران است. پیدا کردن جوانهایی که در اقصی نقاط کشور هستند و دوستانی که در این جمع هستند خودشان چهرههایی هستند که از فیلم کوتاه شروع کردند و بعد پا در این عرصه بیکرانی گذاشتند و الان جزو ستارههای سینمای ایران هستند، لذا ما سعی کردیم این جشنواره برای جوانانی باشد که از اقصی نقاط کشور به تهران آمدهاند.
میرزاخانی با اشاره به حضور فیلمسازان مستقل و شهرستانی گفت: همانطور که گفتم نزدیک 68 درصد آثار از شهرستانها بوده و این برای من باعث افتخار است که هنرمندان شهرستانی در عرصه جشنواره فیلمشان به بخش مسابقه راه پیدا کند و در کنار فیلمسازان تهرانی که پربرخوردار هستند و اساتید کنار دستشان هستند، سوژههای مختلف را میتوانند رصد کنند، فیلم ساختند و ما هردوره با چهرههای جدیدی برخورد میکنیم.
مدیرعامل انجمن یادآور شد: از دوره 27 تا این دوره سعی کردیم فضای جشنواره به فضای استاندارد بینالمللی نزدیک شود و از جمله آن فضای نمایش فیلمهاست. سالهای قبل جشنواره در فرهنگسرا آغاز شد و تا سینما فلسطین جشنواره ادامه یافت و پخش فیلمها به صورت HD وFull HD جزو اتفاقات بزرگی بود که در این دوره رقم خورد. خط شکنی در عرصه جشنواره فیلم کوتاه تهران انجام شد و آثار به صورت HD نمایش داده شد و یک فتح بابی شد که کلا جشنوارهها به سمت این نمایش بروند و ارزش تصویر برای بچههایی که برای آثارشان ارزش قائل هستند، رعایت شد. فیلمسازانی که تلاش میکنند با دوربین حرفهای و فیلمبرداری حرفهای کار کنند.
دبیر جشنواره به جا به جا شدن جشنواره به سینما «آزادی» اشاره کرد و گفت: جهت ایجاد فضای بیشتر و بهتر یک دوره جشنواره را به سینما آزادی بردیم و به دلیل نوع ساختار سینما آزادی و فضای طبقاتی آن و عدم وجود فضای گپ و گفت و جشنوارهای، از آنجا به پردیس سینمایی «ملت» رفتم و برای دومین سال متوالی در این سینما تثبیت شدیم. همه از کیفیت آن راضی بودند و ما خدا را شاکریم که به سطح نمایش استاندارد رسیدیم.
چاپ کتاب جشنواره سیام، انتشار کتاب سی سال جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران به مناسبت سیامین دوره برگزاری این جشنواره، ساخت گزارشات تصویری با رویکرد بزرگداشت سی سال جشنواره؛ تهیه سی تابلوی معرفی سی سال جشنواره، برگزاری 5 نشست تخصصی – آموزشی با حضور اساتید، نمایش فیلمهای کوتاه از 10 سینماگر سینمای بلند، اضافه شدن بخش مناسبتی سی سال سی برگزیده و سینما از سینما، برنامهریزی بخش افق نو و تقدیر از سینماگران حوزه فیلم کوتاه وارد شده به سینمای حرفهای، چاپ تمبر یادبود جشنواره سی ام، برگزاری مراسم افتتاحیه ویژه سیامین سال برگزاری جشنواره، استفاده از شش منتقد و کارشناس در جلسات نقد و بررسی فیلمهای بخش مسابقه از دیگر موارد ذکر شده توسط دبیر جشنواره سیام بود.
میرزاخانی به نحوه تشکیل هیاتهای انتخاب اشاره کرد و گفت: در بخش انتخاب فیلمها به جهت اینکه این جشنواره با 2002 اثر از ایران مواجه بوده و ما اعتقاد داریم که هر حوزهای تخصص خود را میطلبد و برای هیأت انتخاب باید از متخصصین در هر بخش انیمیشن، داستانی مستند و تجربی استفاده شود برای همین از شش گروه هیأت انتخاب دعوت به همکاری کردیم.
دبیر جشنواره در مورد داوران هم گفت: سعی کردیم از هر حوزهای یک استاد در هر بخشی نمایندگی نماید. لذا در گروه فوق مستندساز، کارگردان، تصویربردار، فیلمنامه نویس و .... در داوری قرار گرفت. در بخش بین الملل هم خدا را شاکریم که از روزی که شروع کردیم تاکنون قریب 20 کشور به شرکت کنندگان اضافه شده است و واقعا این جای خوشحالی دارد که یک جشنوارهای در ایران، جایی که این همه بحث تحریم و ... هست، با این استقبال مواجه شده است.
میرزاخانی به اهمیت تندیس جشنواره فیلم کوتاه تهران اشاره کرد و گفت: جوان ایرانی باید افتخار کند که روی سن ایرانی جایزه میگیرد و با افتخار تندیس را بالای سر خود میبرد. چیزی که متأسفانه در یک چند صباحی به آن خدشه وارد شد بود که الحمدالله الان فیلمها به اذعان دوستان حاضری که در این جمع هستند، فیلمهای درخوری هستند و رقابت بین فیلمسازان جدیتر شده است. این جشنواره، جشنوارهای است که همزمان در سراسر کشور برگزار میشود و بچههای استان های دیگر هم از پتانسیل فیلمهای برگزیده این جشنواره و انتخاب شده در بخش مسابقه بهرهمند شده و سطح تولیدات فیلم کوتاه را رصد کرده و میتوانند برای آینده تولیدات خودشان برنامهریزی جدی داشته باشند.
دبیر جشنوارهی فیلم کوتاه تهران در بخش پایان صحبتهایش گفت: من مجددا از همه کسانی که اینجا هستند، همکارانی که در ستاد اجرایی جشنواره هستند و از همین الان به فکر جشنواره سی و یکم هستند و آیین نامه را برای توزیع در جشنواره فجر آماده مینمایند، تشکر میکنم.
میرزاخانی در خصوص دعوت از دبیران دورههای گذشته برای شرکت در جشنواره گفت : جشنواره امانتی است که الان ما امانتدار آن هستیم و قطعا ما هم باید واگذار کنیم و خیلی هم دوست داشتیم در خدمت دبیران دورههای قبل باشیم، من در همین جا عرض میکنم که ما از تمامی مدیران عامل و دبیران جشنواره فیلم کوتاه تهران دعوت کردیم که در آیین اختتامیه حضور داشته و از آنها تقدیر کنیم یک سری از دوستان سفر بودند ، معذوراتی داشتند و نتوانستند بیایند و خوشحالیم که توانستیم از هر دهه یک نماینده داشته باشیم. به هر عزیزی که در این حوزه فعالیت کرده و این بیرق را تا به الان رسانده است، افتخار میکنیم.
میرزاخانی سخنانش را اینگونه به پایان رساند: ما هم خدا را شاکریم که به عنوان نماینده جوانها توانستهایم خدمتگذاری کنیم. ان شاء الله که خداوند کمک کند و کارهایمان را خالص کند تا هر فعالیتی که برای هنر هفتم و آینده سینمای کشور است روز به روز رشد کند و بتوانیم موفقیتهای مختلفی را در جهان از طریق سینمای ایران کسب نماییم.
در ادامه این نشست تنی چند از حاضران در خصوص جشنواره و فیلم کوتاه صحبت کردند و سپس ریاست سازمان سینمایی نیز با تشکر از حضور افراد متخصص در جمع انتخاب؛ داوری و نقد و بررسی آثار گفت: من تشکر میکنم از برگزارکنندگان این جشنواره و تشکیل این جلسه.
ایوبی ادامه داد: تشکر میکنم هم از شمایی که دستاندرکار بودید و هم از شماهایی که آمدید و وقت گذاشتید بخاطر عشقی که به این مملکت و به جوانهای این کشور دارید، به خاطر علاقهای که به پیشرفت فرهنگ و هنر و سینمای این کشور دارید. آمدن شما فقط میدانم بخاطر عشقتان به این کشور است و هیچ دلیل دیگری ندارد. میآیید و مینشینید و با حوصله میبینید و میشنوید و نقد میکنید.
ریاست سازمان سینمایی گفت: من چون شغلم معلمی است، میدانم که معلمها خیلی خطرناک نیستند. ریسک معلمها خیلی بالا نیست، معلمها شنیدن را هم بلد هستند، اگرچه حرف میزنند ولی نقد شده و سوال شنیده هستند بنابراین امیدوار باشید که گوش شنوا داشته باشیم و حرفهای شما را بشنویم.
ایوبی با اشاره به لزوم اعتماد به اهالی فرهنگ گفت: ممکن است یک مدیری یک فردی، لذت این اعتماد را نچشیده باشد و بنابراین نیاز دارد که به او گفته شود که اعتماد کند. من سالهاست که لذت این اعتماد را دیده و چشیدهام. خوشحالم که همه عمر مدیریتیام به مدیریت فرهنگی و هنری گذشته، از ابتدا تاکنون همه جاهایی که بنده بودهام محل رفت و آمد همه بزرگان فرهنگ و هنر بود.
او به نقش اعتماد طرفین در روابط اشاره کرد و گفت: سعی کردیم آن اعتماد قلبی را ایجاد کنیم. میدانم که در عرصه مدیریت فرهنگی، مدیر خوب یک باغبان و سرایدار خوب است که بتواند جایی را خوب آب و جارو کند که دیگران بتوانند در آن رفت و آمد کنند و جایی که اهالی فرهنگ در آن راحت نباشند و رفت و آمد نکنند در آن هیچ اتفاقی نمیافتد. هرچه قدر هم هزینه شود اگر شما نباشید و با میل و علاقه نیاید و فکر و ایده ندهید و کنار ما نباشید هیچ اتفاقی نخواهد افتاد.
رییس سازمان سینمایی همچنین گفت: حالا من در رشته ای دیگر هنری مثل تئاتر و موسیقی و سینما و... سالهای بیشتری کار کردم البته نه به اندازه الان که با شما هستیم و در خدمتتان هستیم. باز هم به واسطه شغلم معتقدم که آموزش مهمترین کار است و اتفاقا از بین همه نهادهای مختلف که زیر نظر این ساختمان هستند، جایی که برای من نقطه امیدوارکننده است یکی از آن جاها همین انجمن سینمای جوان است برای اینکه فکر میکنم می تواند کمی در اختیار ما باشد، بقیه جاها در اختیار ما نیست.
وی ادامه داد: سینمای حرفهای کار خودش را انجام میدهد و ما فقط باید موانع را رفع کنیم که ناامید نباشند و کار کنند و مشکلاتشان هم حل شود ولی اینجا در اختیار ماست. جوان خودش میآید. علاقهمند است و ما میتوانیم به او آموزش دهیم و واقعا اینجا مدرسه سینمای ایران است و فردا و آینده سینمای ایران است و من واقعا به انجمن سینمای جوانان ایران وابستگی و علاقه دارم و فکر میکنم بخش عمده انرژیام را باید اینجا بگذارم. با کمک شما این کار را خواهیم کرد.
ایوبی همچنین در خصوص رابطه تلویزیون و سینما گفت: تلویزیون باید به سینما کمک کند. شما تفاهمنامههای بزرگ دنیا را ببینید، تفاهمهای بسیار دقیق و زیبا. واقعا سینما نیاز به کمک تلویزیون دارد. اینکه فقط یک شبکهای فیلم های مستند ما را پخش کند کافی نیست، چطور پخش کند و حمایت کند و ... مهم است.
وی با تایید گفتههای صدرعاملی که در جلسه در خصوص جسارت در ساخت اثر مطرح کرده بود، گفت: آقای صدرعاملی حرف درستی زدند، فضا جوری است که جوان ما دلش شور میزند و خودش را محدود میکند که نکند فیلمم به جشنواره راه پیدا نکند. متأسفانه جوان ما لااقل در این رشته فقط باید به جشنواره فکر کند. ما میدانیم که هنرمندی که فقط به جشنواره فکر میکند و از مردم غافل میشود عملا کارش نمیتواند در دراز مدت درجه یک باشد.
ایوبی تصریح کرد: من بر این باور هستم که سینما و فیلم کوتاه و بلند در درجه اول برای مردم است. کسی که برای مردم فکر کند و برای مردم بسازد و فیلمی که ریشه در جایی دارد و از جایی آمده میتواند به همه جا برود ولی فیلمی که فقط برای جشنواره ساخته شود شانسش هم کمتر است. بنابراین باید با دوستان در تلویزیون صحبت کنیم و همین پاتوقهای فرهنگی را راه بیندازیم.
رییس سازمان سینمایی با اشاره به راه افتادن پاتوق فرهنگی برای فیلمنامه نویسی مستند گفت: ما تلاش میکنیم یک پاتوق خوب درست کنیم. پاتوقهای مختلف که همه هم نبینند، اما لااقل جوان ما میداند که منتقدین و مخاطبین خاص مینشینند و فیلمش را میبینند و بررسی میکنند و این امیدوارکننده میشود و باید کمک کنیم که این کار انجام شود.
وی در خصوص ارتباط بین افراد و مسئولین نیزگفت: من واقعا فاصله بین این طرف و آن طرف میز را خیلی خوب میفهمم. من هم این طرف میز هستم، برای آن طرف میز. چون هم برایم لذت بخشتر است و هم خیلی دوست دارم و اصلا جای من آن طرف میز است و راحتتر هستم و اگر سختی این طرف میز را تحمل میکنم فقط برای آن طرف میز است.
ایوبی گفت: قدر این میز و صندلی را هم میدانم و افتخار هم میکنم و می دانم یک فرصت طلایی است برای یک فردی که میتوانست خیلی جاها باشد و دیده نشود، کار نکند و برای کشورش مؤثر نباشد، فرصتی در اختیارش قرار گرفته و صندلی به او دادند که این صندلی میتواند منشأ خدمات فراوانی باشد. با این صندلی میتوان خیلی کارها کرد.
رییس سازمان سینمایی اذعان داشت: به شما باور و اعتقاد قلبی دارم و میدانم که کار ما یک پروژه است و من فقط بخشی از این پروژه هستم و بقیهاش شما هستید و همه در آن سهیم هستیم.
در ادامه برنامه از کتاب سی سال جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران تهیه شده توسط انجمن سینمای جوانان ایران به اهتمام مسعود نجفی رونمایی شد.
این کتاب که حاصل تلاش بیش از 6 ماه معاونت امورجشنوارهها و روابط عمومی انجمن و مسعود نجفی است نگاهی دارد به برگزاری سی دوره جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران.
در مقدمه این کتاب میرزاخانی مدیرعامل انجمن و دبیر جشنواره کتاب را تقدیم کرده به پیشگاه اهالی فیلم کوتاه و دستاندرکاران سینمای ایران و ابراز امیدواری کرده این کتاب رهآوردی باشد برای پژوهشگران و اهالی فیلم و رسانه و نیز آیندگان این عرصه تا بدانند سینمای کوتاه در گذرگاه زمان چگونه فراز و فرودها را پشت سر گذاشته و امروز در قیاس با گذشته چه جایگاهی یافته است.
مسعود نجفی نیز در مقدمه کتاب با تشکر از تمامی افرادی که با دراختیار قراردادن آرشیو شخصی خود موجب تهیه این کتاب شدند ابراز امیدواری کرده این بخش مهم از تاریخ فیلم کوتاه مورد استفاده همه اهالی سینما قرار گیرد.
در پایان نشست لوح تقدیر حجت الله ایوبی به هاشم میرزاخانی دبیر جشنواره سی ام اهدا شد. ایوبی در این لوح بار دیگر از برگزاری جشنواره سیام با مدیریت میرزاخانی تقدیر و تشکر کرده است.
همچنین شورای برگزاری جشنواره با اهدای تابلو و هدیه از ریاست سازمان سینمایی به خاطر حمایت ویژه وی از برگزاری این دوره از جشنواره تشکر کردند و حاضران در جلسه لوح تقدیر خود را از دست پیشکسوتان حاضر در جلسه خسرو سینایی، احمد الستی و دکتر ضابطی جهرمی دریافت کردند.
محمد احسانی معاون آثار و فعالیتهای سازمان، امینی مدیرکل حوزه ریاست و اموربین الملل سازمان، دکتر ضابطی جهرمی، خسرو سینایی، محمد بزرگنیا، مهدی کرمپور، احمد الستی، مهدی جعفری، دکتر محمدرضا حاتمی، هادی منبتی، حبیب الله بهمنی، رسول صدرعاملی، منوچهر اکبرلو، رضا ایرانمنش، محمدرضا سکوت، پناه برخدا رضایی، جواد مزد آبادی و.... از حاضران این نشست بودند.
پایان پیام/
نظر شما