دوبله آذری سریال یوسف پیامبر در تاریخ جمهوری آذربایجان بی نظیر بود

خبرگزاری شبستان: یک مدیر دوبلاژ سیمای آذری شبکه جهانی سحر از کیفیت بی نظیر دوبله سریال یوسف پیامبر (ع) در باکو و ایجاد شائبه تولید این اثر در جمهوری آذربایجان در میان بینندگان آن گفت.

به گزارش خبرگزاری شبستان، در آغاز بیست و دومین سال تاسیس سیمای آذری شبکه بین المللی سحر، سلیمان فرضعلی اف یکی از مدیران دوبلاژ سیمای آذری به توضیح سابقه فعالیت های خود با شبکه سحر پرداخت و گفت: نزدیک 10 سال است با شبکه سحر و سیمای آذری آن مشغول همکاری هستم. دراوایل درباره مساجد و اماکن تاریخی در جمهوری آذربایجان، برنامه و گزارش تهیه می کردم تا امروز که به دوبله رسیدیم. قبل از این هم در تعیین موضوعات برنامه های خانواده همکاری داشتم.


این مدیر دوبلاژ سیمای آذری از جایگاه فیلم ها و سریال های ایرانی در میان مخاطبان گفت و توضیح داد: فیلم و سریال ایرانی نه تنها در آذربایجان که در دنیا مطرح هستند. به طور کلی بیشتر فیلم های ایرانی در حد خوب و عالی هستند. فیلم های ایرانی در آذربایجان مطرح و مورد علاقه هستند و می توان با اطمینان گفت که فیلم های آمریکایی، برزیلی و ترکیه ای در آذربایجان و میان مخاطبان آذری جایگاهی ندارد. شاید گفته شود که پس چرا این سریال ها پخش می شود، می توان گفت درست است که پخش می شود اما مردم استقبال نمی کنند. یکی از بزرگترین فیلم هایی که در ترکیه ساخته شده و پخش آن هم اکنون نیز ادامه دارد، بالاترین رکورد بیننده را در آذربایجان داشت، اما با شروع پخش فیلم حضرت یوسف (ع) از شبکه سحر، سریال یوسف پیامبر (ع) با استقبال بی شمار و چشمگیر مخاطبان روبرو شد. این استقبال به اندازه ای بود که مردم آذربایجان نام یوسف را برای پسران خود بر می گزیدند و این اسم تا مدت ها جزء اسامی پرطرفدار محسوب می شد. بعد از پخش سریال حضرت یوسف (ع) در این شبکه، پنج شبکه دیگر این سریال را در جدول پخش خود قرار داده و تبلیغات فیلم را پخش کردند اما از سوی دولت، پخش تمام سریال های ترکیه ای، ایرانی و ... فقط به این دلیل که این گونه سریال ها پخش نشود، متوقف شد.


وی به تاثیر سریال های ایرانی بر افزایش قدرت تشخیص مخاطبان آذری اشاره نمود و گفت: پخش سریال های ایرانی موجب گردید تا دید مردم آذربایجان نسبت به سریال باز شود و تشخیص بدهند که چه سریالی خوب است. پیش از این، با اینکه ما با ایران نزدیک به 800کیلومتر مرز داریم و از مشترکات فرهنگی بسیاری برخورداریم، اما سریال های ایرانی در آذربایجان مطرح نبود،در حالی که فیلم هایی از سایر نقاط جهان به وفور از شبکه های این کشور پخش می شدند.


وی به کیفیت فیلم های ایرانی نیز اشاره کرد: فیلم های ایرانی از حقیقت سخن می گویند و در واقع فیلم خوب باید چنین ویژگی هایی را برخوردار باشد. برنامه های شبکه سحر را نمی توان با برنامه های شبکه های داخلی جمهوری آذربایجان بسنجیم. این شبکه رنگ مذهبی دارد و بسیار پرطرفدار است. برنامه های داخلی پاسخگوی توقعات مخاطبان نیست. به این دلیل مردم از شبکه سحر استقبال می کنند. فرهنگ این دو کشور تقریبا یکی بوده و سریال های ایرانی شباهت بسیاری با زندگی مردم آذربایجان دارد. سریال های ایرانی با فیلم های کشورهای دیگر که به آذری دوبله می شوند هم از نظر محتوا و هم مباحث فنی تفاوت زیادی دارد.


فرضعلی اف از دوبله های سیمای آذری گفت: دوبله هایی که برای شبکه سحر انجام می شود، از هر لحاظ از کیفیت بالایی برخوردار است. دوبله سریال حضرت یوسف (ع) که در باکو و توسط گروه ما انجام شد، در تاریخ آذربایجان بی نظیر بود. این سریال تا اندازه ای با کیفیت و حرفه ای دوبله شده بود که مردم تصور می کردند این فیلم ساخته شده در جمهوری آذربایجان است، که پس از مصاحبه هایی که من انجام دادم، متوجه شدند که این سریال محصول جمهوری اسلامی ایران است.

 

پایان پیام/

کد خبر 309895

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha