به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام صرامی، امروز(25فروردین) در بخش ارائه مقاله همایش امام محمد باقر(ع)، ویژه تعالیم سیاسی اجتماعی آن حضرت که در سالن اجتماعات دانشگاه باقرالعلوم(ع) برگزار شد، با بیان اینکه دوران امامت امام باقر(ع) از سال 95 تا 114 هجری قمری حدود بیست سال است، تصریح کرد: به دلایل تاریخی و رقابت های داخلی، شورش های کوچک و بزرگ در قلمرو پهناور خلافت و به ویژه فراهم شدن زمینه اقبال فراوان به اهل بیت(ع) در اثر ماجرای دلخراش کربلا و مجاهدت های خاموش اما گسترده و بسیار تاثیرگذار امام زین العابدین(ع)، امام باقر(ع) توانست دانش اهل بیت(ع) را در تبیین و گسترش معارف قرآنی و اسلامی ارائه دهد.
وی با تاکید بر گستردگی روایات امام باقر(ع) ابراز داشت: گستردگی روایات امام باقر(ع) به اندازه ای است که اگر آنها را دسته بندی کنیم، شاید نزدیک به دسته بندی کلی روایات اهل بیت(ع)، در زمینه های مختلف مطلب داشته باشد.
این محقق و پژوهشگر حوزوی، ادامه داد: معمولا در هر بابی می توان روایتی را مستقیم یا غیرمستقیم از امام باقر(ع) مشاهده کرد،موضوعات مختلف عقیدتی، کلامی، تفسیری، تاریخی و ... در مجموع روایات منقول از امام باقر(ع) مطرح شده است.
حجت الاسلام صرامی، با تاکید بر اینکه بخش گسترده ای از روایات منقول از امام باقر(ع) را می توان روایات سیاسی و اجتماعی به شمار آورد، خاطرنشان کرد: معنای سیاست و اجتماع، شامل اموری مربوط به حکومت، حاکمان، اداره جامعه، روابط افراد با یکدیگر در یک جامعه، جامعه مطلوب، جامعه نامطلوب، روابط امام با حاکمان، علما و مشاهیر دوران و مانند اینهاست.
وی ارکان و ویژگی های بنیادی جامعه، تاریخ سیاسی اجتماعی، جنبه های سیاسی اجتماعی مهدویت، مسایل سیاسی اجتماعی، روابط سیاسی اجتماعی امام باقر(ع)،قیام، مبارزه و روابط با سلاطین جور و هنجارها و صفات مطلوب جامعه شیعی را هفت بخش اصلی روایات سیاسی اجتماعی امام محمد باقر (ع) برشمرد.
پایان پیام/
نظر شما