به گزارش خبرگزاری شبستان ،لس و مدیردفترادبیات بیداری حوزه هنری به مناسبت برگزاری مراسم پاسداشت مرحوم شیخ مصطفی رهنما درحوزه هنری درخصوص شخصیت فرهنگی و سیاسی این روحانی مجاهد گفت: مرحوم شیخ مصطفی رهنما، الگو، حجت و اتمام حجتی برای انسانهایی بود که به بهانه های مختلف از زیر بار تعهدات سیاسی و مسئولیت ها شانه خالی می کنند.
وی درادامه افزود: مرحوم شیخ رهنما در زمان فوتش 88 سال سن داشت، من می دیدم در ده سال اخیر در جلسات مختلفی که برای مقاومت مردم فلسطین و حماس در ایران برگزار می شد با تمامی مشکلاتی که داشت، بسیار پویا و همانند یک جوان فعال و با ضریب هوشی بالا فعالیت داشت.
رحماندوست یکی دیگر از نکات شخصیتی شیخ رهنما را مبارزه علیه استعمارگران فرانسوی ها درالجزایر ذکر کرد و در ادامه گفت: درزمان نبرد مردم الجزایرعلیه فرانسوی ها، وی یکی از طرفداران مردم آزادیخواه الجزایر بود و وی در ایران تلاش های بسیاری برای خروج فرانسوی ها از الجزایر داشت به همین خاطرحکومت طاغوت، ایشان را چندین نوبت دستگیروزندانی کرد.
رحماندوست آمیختگی زندگی فردی و خانوادگی وی با مقاومت را ازدیگر ویژگی های این روحانی مبارز و نستوه برشمرد و گفت: زندگی خانوادگی مرحوم شیخ مصطفی رهنما کاملا آمیخته با مقاومت بود و حتی در نامگذاری فرزندانش از اسامی مقاومت الگو می گرفت.
حجتالاسلام شیخ مصطفی رهنما فرزند عبدالحسین در سال 1304 در کرمانشاه متولد شد. وی تحصیلات خود را در حوزههای علمیه قم، کربلا و نجف به پایان رساند. فعالیت مطبوعاتی را از سال 1323 آغاز و در سال 1329، مجله «حیات مسلمین» را منتشر نمود. مدتی با روزنامه و نشریاتی چون کیهان، اکونومیست، مهر ایران، ندای حق، طوفان شرق، اقدام، پرچم اسلام، آیین اسلام و روشنفکر همکاری داشت. رهنما در دهه 1330، جمعیت «مسلم آزاد» را تأسیس کرد که پس از کودتای 28 مرداد 1332 تعطیل شد. در سال 1357 بار دیگر این جمعیت فعالیت خود را به دفاع از فلسطین و نهضتهای اسلامی آغاز نمود. وی علاوه بر دستگیری در ماجرای قیام پانزده خرداد، چندینبار دیگر نیز دستگیر و زندانی گردید.
شایان ذکراست مراسم پاسداشت مرحوم مصطفی رهنما روز 20 آبان ماه درحوزه هنری برگزار می شود.
نظر شما