مسئولیت پذیری اجتماعی؛ رکن و زیرساخت امر به معروف و نهی از منکر

هیچ کارمندی در حوزه اداری کشور نباید نسبت به مسایلی که در اطراف او، اتاق کار او، در راهروهای اداره یا در حوزه مدیران و کارمندان بالا دستی و پایین دستی می گذرد، بی تفاوت باشد. بلکه باید خود را مسئول بداند.

سید مهدی هاشمیان، معاون وزارتخانه ها و ادارات ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر در گفتگو با خبرنگار معارف خبرگزاری شبستان و برنامه های این معاونت به مناسبت هفته احیای امر به معروف و نهی از منکر گفت: ما در حوزه وزارتخانه ها و سازمانها سه رویکرد را تعریف می کنیم. نخست این که فریضه امر به معروف و نهی از منکر باید در نظام اداری کشور تبدیل به یک فرهنگ شود. بنابراین فرهنگ سازی در نظام اداری کشور برای این فریضه در اولویت قرار دارد.
وی افزود: رویکرد دوم این است که می بایست الگوهای موجود در حوزه نظام اداری کشور در عرصه امر به معروف و نهی از منکر، مانند شهید رجایی کشف، شناسایی و به نظام اداری معرفی شده و این افراد تبدیل به نشان های روشن امر به معروف و نهی از منکر در سازمانها و نهادهای اداری شوند. همچنان که شهید رجایی یک شخصیت آمر به معروف و ناهی از منکر درابعاد مختلف رفتاری، نوع تفکر، منش و اندیشه بود.


رفتار افراد در نظام اداری باید مبتنی بر اخلاق باشد

موضوع «رفتاری سازی» سومین رویکردی بود که هاشمیان به آن اشاره کرد و گفت: رفتارسازی بدین معناست که رفتار فردی که در نظام اداری جمهوری اسلامی ایران مشغول به کار و فعالیت است باید مبتنی بر اخلاق بوده و خروجی آن تذکر لسانی باشد. یعنی هیچ کارمندی در حوزه اداری کشور نباید نسبت به مسایلی که در اطراف او، اتاق کار او، در راهروهای اداره یا در حوزه مدیران و کارمندان بالا دستی و پایین دستی می گذرد، بی تفاوت باشد. بلکه باید خود را مسئول بداند.
معاون وزارتخانه ها و ادارات ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر تصریح کرد: زیر ساخت امر به معروف و نهی از منکر، مسئولیت پذیری اجتماعی است و هر کارمندی باید در این سه حوزه تعریف شود. شعار دولت یازدهم نیز شعار اعتدال است و ما معتقدیم خاستگاه امربه معروف و نهی از منکر در واقع اعتدال است و هرگز و در هیچ جا نباید امر به معروف و نهی از منکر را به عنوان افراط و تفریط معنا کرد.


نقد یک مدیر، لزوما به معنای تخریب او نیست
وی خاطرنشان کرد: یک آمر به معروف یا ناهی از منکر که در نظام اداری جمهوری اسلامی مشغول به خدمت است باید این مسایل را مد نظر قرار دهد تا بتواند موفق باشد. با توجه به شعار این دولت مبنی بر اعتدال، طرحی در همین رابطه و با عنوان «دولت یاران صدیق» برنامه ریزی شده است یعنی کارکنان ما همه باید از راستگو یان باشند و این راستگویی و درستی مبنایی است برای امر به معروف و نهی از منکر در نظام اداری کشور.
هاشمیان ضمن تاکید بر این نکته که همه کارکنان دولت باید آمر به معروف و ناهی از منکر باشند، افزود: یک مدیر نباید تصور کند اگر نقدی از او انجام می شود در جهت تخریب اوست. البته نقد نیز باید سازنده بوده و درست انجام شود و به همین طریق امر به معروف و نهی از منکر نیز باید از راه صحیح صورت گیرد. اما یک مدیر به عنوان یک مسئوول اسلامی، باید بسترها و فضا را به گونه ای فراهم کند که همه بتوانند در حوزه اداری امر به معروف کنند.

 

وی در رابطه با انتظارات ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر از مسئوولان وزارتخانه ها و نهادهای مختلف کشور یادآور شد: آنچه از مسئوولان انتظار می رود آنست که همچنان که دولت با شعار اعتدال، اخلاق، تدبیر و امید در جلب رای مردم موفق شد، مسئوولان نظام نیز این موارد را شعار خود قرار داده و توجه داشته باشند که با اجرای امر به معروف و نهی از منکر این شعارها، تحکیم و تحقق می یابد و نظام اداری کشور به سوی سلامت و سالم بودن پیش می رود.


هاشمیان افزود: در هر مقطع و هر زمان که مسئوولان ما از این فریضه غفلت کرده اند به طور قطع کشور گرفتار آسیب شده است به عنوان مثال موضوع اختلاس ها و تخلفاتی که در جامعه ما رخ داد، ره آورد غفلت مسئوولان نظام اداری نسبت به این فریضه بود که می بایست آن را از خود دور کنند.
وی خاطرنشان کرد: مسئوولان می بایست علاوه بر غفلت زدایی، بسترهای لازم برای آموزش کارکنان در راستای درست امر به معروف کردن را آماده کرده و خود نیز تذکرپذیر و نقدپذیر باشند،که اگر این دو جهت رعایت نشود ممکن است نظام اداری کشور دوباره با مسایلی از این دست و حتی بدتر از آن روبرو شود.


پایان پیام/

 

کد خبر 309681

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha