به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، هدایت صفری ظهر امروز (13 آبان) در نخستین کارگروه اشتغال شهرستان قزوین که در سالن جلسات فرمانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: کمیته امداد امام خمینی (ره) در دهه چهارم عمر خویش تلاش می کند تا انسان پروری را جایگزین فقیر پروری کرده و به جای ماهی دادن ماهیگیری را به جامعه هدف بیاموزد.
وی ادامه داد: کمیته امداد امام خمینی (ره) برای پویایی خانواده تحت حمایت تلاش می کند و سعی دارد عزت نفس و کرامت انسانی خانواده ها را که به دلیل فقر و نداری خدشه دار شده است به آنها برگرداند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قزوین عنوان کرد: امروز حرکت کمیته امداد امام خمینی (ره) در مدار توانمندی و خودکفایی قرار گرفته و می خواهد انزوا و گوشه نشینی را از خانواده های تحت حمایت بگیرد و آنها را به سوی توانمندی تشویق و هدایت کند.
وی با اشاره به کاریابی، آموزش فنی و حرفه ای و مهارت آموزی به عنوان رویکردهای کمیته امداد امام (ره) اشاره و تصریح کرد: کمیته امداد امام خمینی (ره) در بحث اشتغال پایدار پنج مولفه را دنبال می کند که همین عوامل منجر شده تا مشاغلی که توسط این نهاد ایجاد شده است کمتر دچار انحراف شود که ثمره آن توانمندی 5 هزار و 500 نفر از خانواده های تحت حمایت بدنه حمایتی این نهاد و خودکفایی آنهاست.
صفری اضافه کرد: تاکنون استعداد سنجی، آموزش فرهنگی و فنی و حرفه ای و تعلق خاطرداشتن به طرح و اجرای درست کار در ماندگاری مشاغل این نهاد بسیار تأثیرگذار بوده و نظارت های فنی و بازرسی از طرح ها و بازاریابی برای تولید محصولات از دیگر مولفه هایی است که این نهاد برای جامعه هدف خویش و مشاغل پایدار دنبال می کند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قزوین با اشاره به سرمایه گذاری در حوزه اشتغال روستاها و شهرهای زیر 20 هزار نفر جمعیت توضیح داد: اجرای طرح اشتغال در روستاها و شهرهای زیر 20 هزار جمعیت که با مسئولیت نهاد کمیته امداد در کشور آغاز شده یکی از اقدامات مفید و موثر این نهاد در رفع معضل اشتغال است، در واقع این طرح ملی سر آغاز راهی است که انجام آن مستلزم عزم و همدلی مسئولان اجرایی استان به منظور ایجاد اشتغال پایدار است.
وی گفت: برای اجرای این طرح نیاز است از همه ظرفیت های سازمان ها استفاده شود زیرا ما معتقد هستیم امروز حلقه مفقوده علت مهاجرت از روستاها اشتغال است و تا زمانی که اشتغالی در روستاها ایجاد نشود نمی توان از مهاجرت آنها جلوگیری کرد.
صفری عنوان کرد: امروز توسعه مشاغل نیازمند عزم، همت و همدلی همه مسئولان دستگاه های اجرایی است.
وی به اهداف این طرح اشاره و عنوان کرد: کنترل معضل مهاجرت های رو به تزاید سرمایه های انسانی و مادی از روستا به شهر و تلاش برای هدایت سرمایه و نیروهای متخصص و تحصیل کرده از شهرها به مناطق روستایی کشور، ایجاد فرصت های شغلی جدید و متنوع سازی فعالیت های اقتصادی در روستاها و شهرهای زیر 20 هزار نفر به منظور ایجاد اشتغال پایدار و کاهش فقر و پرورش مدیران کار آفرین و شکوفایی استعدادها و خلاقیت های جوانان گروه هدف از جمله اهداف این طرح است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قزوین افزود: همچنین توانمندسازی روستاییان از طریق گسترش مشارکت های موثر و همه جانبه در فرآیند تصمیم سازی و برنامه ریزی و کمک به توسعه اقتصادی کشور و استان از طریق توسعه کمی و کیفی اشتغال را از دیگر اهداف این طرح است.
وی ادامه داد: به طور تقریبی در روستاهای کشور 2 میلیون بیکار داریم که در سال 91 سامانه ای برای این موضوع اختصاص داده شد که در کشور 256 هزار نفر بیکار از روستاییان در این سامانه ثبت نام کرده که سهم استان قزوین 831 نفر بوده و در شهرستان قزوین یکهزار و 443 نفر ثبت نام کردند.
صفری در خصوص منابع ایجاد اشتغال افزود: بیش از 41 میلیارد ریال کمیته امداد برای ایجاد اشتغال جامعه هدف اختصاص داده است و ما آمادگی داریم 30 درصد این مبالغ را با همکاری سایر بانک ها برای اشتغال روستائیان هزینه کنیم.
وی اضافه کرد: امروز بزرگترین خدمت به کشور توسعه اشتغال است؛ ایجاد به موقع اشتغال موجب دلگرمی جامعه هدف شده و در این راستا باید سعی شود از بروکراسی اداری پرهیز و کارهای اجرایی به طور جدی پیگیری شود.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قزوین ادامه داد: درخواست ما از دستگاه های ایجاد کننده اشتغال این است که برای افرادی که در این سامانه ثبت نام کرده اند از بخشی نگری پرهیز و کلی نگر باشند.
وی خاطرنشان کرد: ما با ایجاد اشتغال برای جامعه هدف می خواهیم عقل معاش خانواده را تقویت کنیم، امروز طرح های این نهاد مقرون به صرفه و درآمدزاست و تسهیلات این نهاد در حوزه خودکفایی در سه مقوله کارانگیزی، توان افزایی و خودکفایی پرداخت می شود.
پایان پیام/
نظر شما