رغبت به حضور در جشنواره ها با حضور بزرگان هنر ممکن است

خبرگزاری شبستان:معاون امور هنری با تاکید بر حضور بزرگان هنر در جشنواره ها گفت: رغبت به حضور در جشنواره ها با حضور بزرگان هنر ممکن است و می تواند این دوسالانه را به یک برند اساسی تبدیل کند.

تجلیل از پرویز کلانتری، صادق صندوقی، منوچهر درفشه و علی خدایی
دبیر دوسالانه: تصویرگری از جشنواره زدگی فاصله بگیرد

به گزارش خبرگزاری شبستان، ششمین دوسالانه تصویرگری با تجلیل از چهار تصویرگر و اهدای جوایز برگزیدگان با حضور معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و استقبال هنرمندان و مردم عصر یکشنبه 12 ابان ماه در موسسه فرهنگی هنری صبا افتتاح شد.


در مراسم افتتاحیه دوسالانه با حضور علی مرادخانی؛ معاون هنری وزات فرهنگ و ارشاد اسلامی، اصغر امیرنیا؛ مدیر کل هنرهای تجسمی، سید عباس عظیمی؛ مدیر موسسه هنرمندان پیشکسوت و کیانوش غریب پور؛ دبیر دوسالانه از پرویز کلانتری، صادق صندوقی، منوچهر درفشه و علی خدایی تجلیل شد.


علی مرادخانی؛ معاون امور هنری وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: دوسالانه ها کمک می کند تا هنرمندان این حوزه ها بیشتر شناخته شوند و به مجموعه محتوا نزدیک تر شوند.


مرادخانی با تاکید بر برگزاری برنامه ها توسط انجمن ها و بخش خصوصی گفت: ما به دنبال آن نیستیم که بخش دولتی برگزار کننده برنامه ها باشد بلکه اتفاقات در انجمن ها و بخش خصوصی می تواند به نحو درست انجام شود و ما حمایت کننده باشیم. اگر فاصله بین نگاه حاکمیتی و نگاه مردم کاهش یابد، اتفاقات بهتری را شاهد خواهیم بود.


مرادخانی افزود: استقبال خوبی از دوسالانه شده است اما بضاعت و ظرفیت بیشتری وجود دارد و اگر انجمن ها دست اندرکار شوند، امور در فضای گسترده تر و با حضو بیشتر هنرمندان انجام می شود و می توان زمینه حضور هنرمندان کشورهای مختلف را فراهم کرد تا در ارتباط با دیگر کشورها، فضای بهتری ایجاد شود.


معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر حضور بزرگان هنر در جشنواره ها گفت: رغبت به حضور در جشنواره ها با حضور بزرگان هنر ممکن است و می تواند این دوسالانه را به یک برند اساسی تبدیل کند. ما هم تلاش می کنیم در این راستا و برای تقویت فعالیت ها با امکانات بهتری وارد میدان شویم.

 

 

اصغر امیرنیا؛ مدیر کل هنرهای تجسمی نیز در این مراسم گفت: عرصه هنرهای تجسمی مظلوم است و هنرمندان تجسمی خاضع و متواضع هستند و حتی وقتی در عرصه های بین المللی در بالاترین جایگاه قرار می گیرند، چهره نمی شوند. امیدواریم با همت بالای معاون امور هنری و همت یالای هنرمندان تجسمی، هنرهای تجسمی از مهجوریت درآید.


امیرنیا افزود: امیدواریم در دولت تدبیر و امید، امیدی برای همه فرهیختگان و هنرمندان تجسمی با اقداماتی مانند معرفی و فروش آثار آنها ایجاد شود.


مدیر کل هنرهای تجسمی با اشاره به برگزاری ششمین دوسالانه تصویرگری پس از 11 سال گفت: دوسالانه تصویرگری به دلایلی در این سال ها برگزار نشد و وقتی پیشنهاد برگزاری این دوسالانه از سوی تصویرگران و انجمن تصویرگران مطرح شد با اشتیاق پذیرفتم تا ظلمی که به هنرمندان تصویرگر به خاطر تعویق چند ساله شده است، تا حدودی برطرف شود.


کیانوش غریب پور؛ دبیر ششمین دوسالانه تصویرگری در ابتدای سخنان خود از پنج هنرمند تصویرگر ژانت میخاییلی، نسیم خسروی، علی عامه کن، علی نامور و گل محمد خداوردی که در این سال ها از میان ما رفته اند، یاد کرد.


غریب پور در ادامه گفت: جامعه تصویرگری از دلایل واضح و پنهان برگزار نشدن دوسالانه در این سال ها گله مند بود اما در این 10 سال تصویرگران بسیار کار کردند و نسل جدیدی در فضای تصویرگری ما شکل گرفت که شاید اگر دوسالانه برگزار می شد این نسل به پختگی نمی رسید.


دبیر دوسالانه در ادامه گفت: امیدواریم جشنواره های ریز و درشت تصویرگری که توسط نهادهای مختلف برگزار می شود، برچیده شود و به اصل تصویرگری پرداخته شود، زیرا افرادی که به اصل تصویرگری پرداخته اند، موفق ترند. باید تلاش شود تا تصویرگری ادبیات داستانی به سمت مخاطب برگردد و از رویکرد برد و باخت و جشنواره زدگی فاصله بگیرد و فقط چند جشنواره و رویداد جدی در حوزه تصویرگری برگزار شود.


غریب پور با اشاره به ششمین دوسالانه گفت: با وجود فرصت کم، استقبال از دوسالانه قابل توجه است و 1196 نفر آثارشان را ارسال کردند اما در انتخاب آثار تند و تیز برخورد شد چون این برندگی به نفع تصویرگری است. بنابراین 17 درصد آثار رسیده به نمایشگاه دوسالانه راه یافت. 78 درصد شرکت کنندگان در این دوره دوسالانه تصویرگران زن هستند.


دبیر دوسالانه با اشاره به دیگر بخش های دوسالانه گفت: تصویرگری در ایران فقط در حوزه تصویرگری کتاب کودک شناخته شده است اما باید از این نگاه که تصویرگری را به کتاب کودک محدود می کند فاصله بگیریم به این منظور بخش جنبی دوسالانه گونه های ذیگری از تصویرگری را معرفی می کند. بخش میهمان هم که زینت دوسالانه است با 36 اثر تصویرگری از کشورهای آسیای جنوب شرقی برگزار می شود.


بزرگداشت چهار تصویرگر پرویز کلانتری، صادق صندوقی، منوچهر درفشه و علی خدایی در این مراسم و برگزاری چهار ورک شاپ توسط هنرمندانی که شبه مکتب در تصویرگری ساخته اند- چون ما در تصویرگری مکتب نداریم- یعنی رضا لواسانی، فرشید شفیعی، کریم نصر و پیمان رحیمی زاده د رطول برگزاری دوسالانه دیگر برنامه های ششمین دوسالانه تصویرگری است.


در ادامه با حضور هنرمندان تصویرگر و داوران دوسالانه از جمله فرشید مثقالی، محمد علی بنی اسدی، بهزاد غریب پور و .. جوایز برگزیدگان اهدا شد.


بیانیه هیات داوران ششمین دوسالانه ی تصویرگری تهران

برگزاری مسابقه های هنری ، اگر به مثابه ی نمایش و بررسی و نقدی سازنده بر یک دوره فعالیت هنرمندان باشد، همواره چراغ راهند؛ اما وقتی نفس رقابت و برد و باخت و جایزه اصل شود، به ضد خود مبدل می شوند.


این است که ششمین دوسالانه ی تصویرگری تهران برآن شد که عطش برد و باخت را به داوری منتقدانه از حرفه ی تصویرگری ادبیات داستانی ارتقا دهد.


هیات داوران این دوسالانه نیز، با این دیدگاه به داوری آثار پرداخت تا معرفی برگزیدکان، تصویرگری کتاب کودک را که سال های اخیر، گاه از رویکرد به مخاطب اصلی آن، یعنی کودک، خارج شده، شاید به مسیراصلی برگرداند.


داوری دوسالانه ششم که درپایان یازده سال تصویرگری معاصر ایران استاده، کاری سخت و پر مسؤولیت بود. چشم تصویرگری امروز ما پر است از شمار زیاد تصویرگران و مشتاقان تصویرگری که اغلب به رغم تنوع درونی، دارای نگاهی همسان با همدیگرند، و آن، تمرکز بر خلاقیت های فردی و جهان های شخصی به عنوان هنرمند است که اغلب به فراموشی مخاطبان اصلی تصویرگری منجر می شود.


بنابرهمین واقعیت، هیأت داوران ششمین دوسالانه تصویرگری تهران، با احترام قلبی به نوآوری های و خلاقیت های کم نظیر همکاران تصویرگر، با معیارهای (وفاداری به متن و مضمون)، (وفاداری به اصل روایتگری)، (وفاداری به مخاطب کودک و نوجوان)، (اصالت شخصی و خلاقیت فردی) و (مهارت های تکنیکی) برگزیدگان خود را معرفی می کند و صمیمانه امیدوار است چراغ فروزان تصویرگری ایران، هر بار پرنورتر و درخشان تر و خلاق تر، به جهان خیال و روح مخاطبان حقیقی اش بتابد.



برگزیدگان ششمین دوسالانه ی تصویرگری تهران

الف. مسابقه ی جهان نورها و سایه ها، گرایش کودک و خردسال
مقام تشویقی/ دیپلم افتخار به (جواد خانواده) برای مواجهه ی خلاقو موجز با موضو نور و سایه
مقام تشویقی / دیپلم افتخار (مریم محمودی مقدم) به برای روایتگری شفاف با رویکرد دقیق به گروه سنی مخاطب.

مقام سوم/ پلاک دوسالانه، دیپلم افتخار و مبلغ ده میلیون ریال به (سیده زهره حسینی) برای خلق اثری موجز و روشن از جهان نورها و سایه ها.
مقام دوم/ پلاک دوسالانه، دیپلم افتخار و مبلغ بیست میلیون ریال به (النازقائمی) برای خلق اثری خیال انگیز و رمزآلود با تکنیک اجرایی خلاقانه.
مقام اول / تندیس دوسالانه، دیپلم افتخار و مبلغ سی میلیون ریال به (عاطفه ملکی جو) برای ایده ای جذاب و خلق اثری کامل، شیرین و صمیمانه برای کودکان، همراه با تسلط تکنیکی و خلاقیت فردی.


ب. مسابقه ی جهان نورها و سایه ها، گرایش نوجوان
مقام سوم/ پلاک دوسالانه، دیپلم افتخار و مبلغ ده میلیون ریال به (شیلان هوشیاری) برای خلق اثری شاعرانه و دیدنی از مفهوم سایه و رؤیا.
مقام دوم /پلاک دوسالانه ، دیپلم افتخار و مبلغ بیست میلیون ریال به (فائزه بهارلویی یاسه چاهی) برای فضاسازی ساده ولی خیالپردازانه و هنرمندانه که با مفهوم سایه بطور عینی و شاعرانه روبرو شده است.
مقام اول / تندیس دوسالانه، دیپلم افتخار و مبلغ سی میلیون ریال به (سیدمیثم موسوی) برای مهارت در خلق فضایی فراواقعی و روایتگر از مضمون توأماً نور و خیال، با طراحی قوی و واقعگرایانه.
ج. مسابقه ی استعداد جوان
مقام تشویقی/ دیپلم افتخار دوسالانه به (احسان بهمنی) برای مهارت قابل ستایش در طراحی و فضاسازی در تصویرگری (حکایت عشق جوانی)
مقام تشویقی/ دیپلم افتخار دوسالانه به (فاطمه خسرویان) برای خلق فضایی پرنشاط و خیال پردازانه از (افسانه ی هزارو یک شب)
مقام تشویقی / دیپلم افتخار دوسالانه به(مهرناز قاسم پور) برای تجربه گرایی در فضاسازی نوآورانه برای روایت اسطوره ی کهن (ضحاک)
مقام تشویقی/ دیپلم افتخار دوسالانه به (صفا کسایی) برای تجربه‌گرایی در خلق طراحی شخصی و کودکانه.
مقام سوم/ پلاک دوسالانه، دیپلم افتخار و مبلغ بیست میلیون ریال به (سما بیاتی) برای تصویرسازی بدیع و نوآورانه و دیدنی از اسطوره ی (زال و سیمرغ)
مقام دوم/ پلاک دوسالانه، دیپلم افتخار و مبلغ بیست میلیون ریال به(حمیده خسرویان) برای فضاسازی پرتحرک با تسلط در طراحی و اجرای متل عامیانه ی (تلخون)
مقام اول/ پلاک دوسالانه، دیپلم افتخار و مبلغ بیست میلیون ریال به (آتنا شمس اسفندآبادی) برای طراحی های تأثیرگذار و فضاسازی تودرتو از قصه ی (هدهد در قصر ملکه صبا)


د. مسابقه ی کتاب های تصویری منتشر شده از فروردین 82 تا خرداد 92 ، گرایش کودک خردسال
مقام تشویقی/ دیپلم افتخار دوسالانه به (ماهنی تذهیبی) برای ایجاد فضاهای رؤیاپردازنه و تزینی در کتاب (ماهک و پرنده)
مقام تشویقی / دیپلم افتخار دوسالانه به آ (محمود مختاری) برای طراحی و فضاسازی ماهرانه و روشن در تصویرسازی کتاب(مراد)
مقام سوم/پلاک دوسالانه، دیپلم افتخار و مبلغ ه میلیون ریال به (فاطمه حق نژاد) برای تلاش ماهرانه به حیطه ی تصویرگری (واقع گرایی – جادویی) که درفضای تصویرسازی امروز ما جای آن بسیار خالی است ، درکتاب (کابوس یک رویای نیمه تمام)
مقام دوم / پلاک دوسالانه، دیپلم افتخارومبلغ بیست میلیون تومان به (فاطمه اربابون) برای تصویرسازی های شیرین و پراز ظرافت های کودکانه برای کتاب (جعبه و پروانه )
مقام اول تندیس دوسالانه، دیپلم افتخار ومبلغ سی میلیون ریال به (راشین خیریه) برای مهارت در خلق فضاهای دیدنی و روایتگر توام با طنز کودکانه و قابلیت ارتباطی مناسب با مخاطب ، در کتاب (اگر گربه ها چکمه می پوشیدند )
جایزه ویژه هیات داوران
هیات داوران دراین بخش، جایزه ویژه ی خود شامل پلاک دوسالانه، دیپلم افتخار و مبلغ سی میلیون ریال را به ( غلامعلی مکتبی ) برای یک عمر تلاش صمیمانه و بی هیاهو در خلق فضاهای پرنشاط ، زنده وبی تکلیف درتصویرگری کتاب های کودکان و نوجوانان.

هـ مسابقه ی کتاب های تصویری منتشر شده از فروردین 82 تا خرداد92 ، گرایش نوجوان
مقام تشویقی / دیپلم افتخار دوسالانه به (سید حسام الدین طباطبایی) برای تلاش در دستیابی به بیانی جدید از نقاشی به اصطلاح قهوه خانه یا (خیالی سازی)‌ ایرانی در تصویرگری کتاب « داستان پیامبران در قرآن»
مقام تشویقی / دیپلم افتخار دوسالانه به « میترا عبدالهی » برای دستیابی موفق به روایت جدید و دیدنی از نگارگری ایرانی در تصویرگری کتاب « اسب های رام نشدنی »
مقام تشویقی / دیپلم افتخار دوسالانه به « حسن نوزادیان » برای ورود به حیطه ی کتاب های « مصور – داستانی » ( کمیک بوک ) در کتاب « هرگزیان»
مقام سوم / پلاک دوسالانه، دیپلم افتخار و مبلغ ده میلیون ریال به « عطیه بزرگ سهرابی »
برای خلق تصویر هایی صمیمی با جنبه های تزئینی برای کتاب « رویای گردآفرید»
مقام دوم / پلاک دوسالانه، دیپلم افتخار و مبلغ بیست میلیون ریال به « مهکامه شعبانی » برای تسلط در فضاسازی شاعرانه و رویاگونه در تصویرسازی کتاب « سه قصه »
مقام اول / تندیس دوسالانه، دیپلم افتخار و مبلغ سی میلیون ریال به « حسن عامه کن » برای برداشتی مدرن و ارائه ی فضایی جدید و هنرمندانه ، باتوانائی تکنیکی مناسب برای نوجوانان ،‌ازقصه ی آشنای « شنل قرمزی»
جایزه ی ویژه ی هیات داوران
هیات داوران دراین بخش ، جایزه ی ویژه ی خود شامل پلاک دوسالانه، دیپلم افتخار و مبلغ بیست میلیون ریال را به « بنفشه احمدزاده »‌ برای تصویر سازی متفاوت با گرایش های رایج، با حال و هوا و حسی جذاب برای دنیای نوجوانان و تلاش موفق در فضاسازی کاملا متناسب برای مخاطبان نوجوان در کتاب « نمایشنامه های آسان »

پس از مراسم افتتاحیه نمایشگاه بخش رقابتی ششمین دوسالانه تصویرگری گشایش یافت.


نمایشگاه آثار ششمین دوسالانه تصویرگری در بخش های تصویرگری کتاب (تصویرگری کتاب های 10 سال اخیر)، جهان نورها و سایه ها و بخش استعداد جوان آغاز شده است. 169 اثر در بخش تصویرگری کتاب (97 اثر کتاب کودک و خردسال، 72 اثر کتاب نوجوان)، 132 اثر در بخش جهان نورها و سایه ها(66 اثر کودک و 66 اثر نوجوان)، 30 عنوان و 90 اثر در بخش استعداد جوان و در مجموع 391 اثر در بخش رقابتی دوسالانه به نمایش گذاشته شده است.

پایان پیام/
 

کد خبر 309569

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha