خواب‌هایی که راست و چپ‌ها برای شیخ میانه رو دیده‌اند

خبرگزاری شبستان: بازی سیاست و قدرت آن قدر جالب است که بعد از گذشت 16 سال حال اصلاح طلبان برای رسیدن به مردی تلاش می کنند که زمانی او اصولگرای مقابلشان بود و از آن سو اصولگرایان هم برای حفظش سخت می کوشند.

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام علی اکبر ناطق نوری فردی نام آشناست. نام او را بیش از هر زمان دیگری در سال 1376 با پوسترهای رنگی که به دیوار می کوبید مردم به ذهن سپردند. آن زمان بعد از چند دوره نمایندگی مجلس، ناطق نوری مهره ای اصولگرای صرف برای رسیدن پست ریاست جمهوری بود که با فردی به نام سید محمد خاتمی یک اصلاح طلب صرف رقابت می کرد.

گرچه او بازی را به رقیب خود باخت اما ذره ای از محبوبیتش در میان دو قشر کاسته نشد و بیش از گذشته خود را توانست در دل سیاسیون جای کند. بعد از این بحث ها ناطق نوری باز به مجلس بازگشت و پس از آن به مجمع تشخیص مصلحت نظام یعنی مجمع ریش سفیدان نظام پا گذاشت. ناطق نوری سال های پس از 1376 را در سکوت سیاسی به سر برد و به ریاست دفتر بازرسی مقام معظم رهبری منصوب شد.

این شیخ مورد اعتماد دو قشر اصلاح طلب و اصولگرا در سال های جنجالی بازی سیاست و درگیری های دو جناح در سکوت بود و به همه ثابت کرد که راهی جز میانه روی را پیش نگرفته است.

وقار این سیاستمدار کهنه کار در سال 1388 پس از مناظره تلویزیونی نامزدهای ریاست جمهوری و زمانی که محمود احمدی نژاد مسائلی را نسبت به او و پسرانش مطرح کرد بیش از هر زمان دیگر به چشم آمد. همه از او انتظار داشتند تا جواب احمدی نژاد را به تندی سایر افراد دهد اما این شیخ میانه رو باز هم سکوت کرد.

حال پس از 16 سال سکوت ناطق نوری مورد توجه هر دو جناح قرار گرفته و هر دو برایش خواب هایی دیده اند تا بتوانند او را برای انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی به گود سیاست بکشانند اما او در روز های اخیر پاسخ هر دو گروه را با جدیت داده است.

 

پاسخ ناطق نوری به اظهارات اصولگرایان و تصمیمات اصلاح طلبان

حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌اکبر ناطق نوری در مراسمی که برای قدرشناسی از وی در دانشگاه مینودشت استان گلستان برگزار شده بود گفت: من جناح راست سنتی نیستم و این مارک اشتباهی است که در مورد من به کار گرفته شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی‎اکبر ناطق‎نوری در جمع مردم مینودشت‌ در خصوص مسائل مطرح‎ شده در مورد سرلیست شدن نام وی در لیست اصلاح‎طلبان در انتخابات مجلس شورای اسلامی با رد این مطلب، گفت: این بیشتر یک بحث رسانه‎ای و مطبوعاتی است.

مشاور و مسئول بازرسی دفتر مقام معظم رهبری ادامه داد: من از مجلس پنجم به بعد عهد کردم که از این پس به دنبال کارهای فکری بروم و کارهای سیاسی را به جوانان واگذار کنم.

وی خاطرنشان کرد: در ادوار مختلف تاریخی من شرایط بهتری داشتم؛ حتی برای انتخابات ریاست جمهوری شرایطم خوب بود، اما هیچ موقع تصمیم ندارم در انتخابات خود را نامزد کنم.

ناطق‌نوری تصریح کرد: بیشتر اصلاح‎طلبان به فکر این هستند که از این موضوع برای خود خواننده جلب کنند.

مشاور و مسئول بازرسی دفتر مقام معظم رهبری در پایان متذکر شد: من دنبال کارهای فکری هستم و کارهای فکری را اساس می‎دانم و برای این کارهای فکری در هر شرایطی کار خواهم کرد و در هیچ موقع خود را نامزد هیچ انتخاباتی نخواهم کرد.

 

ناطق نوری کیست و چرا محبوب دو طیف سیاسی است؟

علی‌اکبر جمشیدی معروف به ناطق نوری (زاده تیر ماه 1322 در نور) رئیس دفتر بازرسی مقام معظم رهبری است. وی در دوره‌های اول، سوم، چهارم و پنجم نماینده و دوره‌های چهارم و پنجم رییس مجلس شورای اسلامی بوده و هم اکنون عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

زادگاه وی روستای اوزکلا (در نزدیکی روستای یوش زادگاه نیما یوشیج) از توابع شهرستان نور در استان مازندران است. نمایندگی امام خمینی (ره) در وزارت جهاد سازندگی و وزارت کشور در دولت اول میرحسین موسوی (1360 تا 1364) از دیگر سمت‌های او بوده‌است.

او در سال 1377 با ابتکار خود بین المجالس کشور های اسلامی را تاسیس کرد، و هم اکنون ریاست اتحادیه تاسیس بین المجالس را بر عهده دارد، و هر دو سال یکبار به همراه رئیس مجلس به این اجلاس می رود و از سخنرانان اصلی این اجلاس به حساب می آید.

حجت الاسلام ناطق نوری در سطح سران سه قوه جمهوری اسلامی ایران اولین کسی بود که به اروپا سفر کرد و با توجه به اختلافات مختلف جمهوری اسلامی ایران با اتحادیه اروپا، ارتباط او به قوت خود باقی ماند، و حتی با بعضی از سران آن ها مانند استپان مسیج رئیس وقت مجلس کرواسی (که بعدا رئیس جمهور شد). لوچانو ویولانته رئیس مجلس نمایندگان ایتالیا. هاینس فیشر رئیس وقت مجلس اتریش (که بعدا رئیس جمهور شد)ارتباط نزدیکی داشت. بستن قرار دادهای مختلف نظامی با اوکراین، روسیه در زمان بوریس یلتسین و حل مناقشه کروات ها با مسلمانان بوسنی از دیگر اقدامات علی اکبر ناطق نوری بود.

او دارای 8 فرزند است که 2 پسر به نام های مصطفی ناطق نوری و مجتبی ناطق نوری معروفترین آنها هستند. همچنین او داماد سید هاشم رسولی محلاتی مولف و نماینده ی امام خمینی (ره) و آیت الله العظمی خامنه ای است.

برادرش احمد ناطق نوری نماینده نور. محمود آباد در مجلس شورای اسلامی (8 دوره پیاپی)معروف به پدر پارلمان ایران است و همچنین رئیس فدراسیون بوکس از بدو تشکیل تا کنون است .

همچنین عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی دولت حسن روحانی و حجت الاسلام شهیدی رییس بنیاد شهید دولت روحانی از باجناق های ناطق نوری هستند.

حجت الاسلام ناطق نوری دارای تحصیلات حوزوی تا مقطع خارج فقه و اصول و لیسانس الهیات گرایش فلسفه و حکمت اسلامی از دانشگاه تهران است. از اساتید او می توان به امام خمینی (ره)، آیت الله مرتضی مطهری، آیت الله مجتهدی تهرانی و فلسفی اشاره کرد.

ناطق نوری در سال 76 برای تصدی ریاست دولت هفتم اعلام کاندیداتوری کرد. رقیب اصلی او در این انتخابات سید محمد خاتمی وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد بود ولی حجت الاسلام محمد محمدی ری شهری وزیر پیشین اطلاعات و رضا زواره ای هم نامزد انتخابات بودند. 

فردای روز انتخابات نتایج اولیه بر خلاف تصور همگان از پیروزی قاطع سید محمد خاتمی حکایت می‌کرد. نتایج نهایی ساعت 14 شنبه سوم خرداد در حالی از سوی ستاد انتخابات وزارت‌‏‎ کشور‏‎ اعلام شد که علی اکبر ناطق نوری رقیب اصلی خاتمی ساعتی پیش از آن در پیامی پیروزی خاتمی را در انتخابات تبریک گفته بود.

 گفتنی است حجت الاسلام ناطق نوری به همراه آیت الله علی اکبر هاشمی رفسنجانی، سید محمد خاتمی و سید حسن خمینی، از چهار عضو اصلی ائتلاف اصلاح طلبان و اعتدال گرایان بود که نهایتاً روز 21 خرداد 1392، حسن روحانی را به عنوان کاندیدای نهایی این ائتلاف معرفی نمودند و ضمن تشکر از کناره گیری عارف به حمایت از روحانی پرداختند.

پایان پیام/

کد خبر 309407

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha