به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، این روزها از کوچه ها و خیابان های شهرهای خراسان جنوبی که عبور می کنی بوی محرم را استمشام می کنی. تابلوها، پارچه ها و بنرهایی که بر در و دیوار شهر نصب شده است همه خبر از آمدن محرم می دهند.
کاروان سید و سالار شهیدان دیگر راه زیادی تا کربلا ندارد اما در گوشه گوشه شهر بیرجند خیمه های نمادین و چادرهای عزاداری برپا شده است و سقاخانه ها پا گرفته اند.
برمشام می رسد هر لحظه بوی کربلا
برخی از هیئات مذهبی این روزها بنر "بر مشامم می رسد هر لحظه بوی کربلا" را بر سردر حسینیه ها و مساجد نصب کرده اند و برخی دیگر در تدارک برپایی ایستگاه های صلواتی هستند.
این روزها بازار بیرجند نیز همچون سالهای گذشته به استقبال ماه محرم رفته است تا شهر یکپارچه سیاه پوش شود. در و دیوار شهر رنگ عزا به خود گرفته است و دیری نمی پاید که نوای طبل و سنج ها نیز با غریبی حسین (ع) همنوا می شوند.
دسته ها و هیئات مذهبی در تدارک لوازم طبخ نذورات در ماه محرم بوده و خود را برای پذیرایی از عزاداران و میهمانان سوگوار آقا اباعبدالله الحسین(ع) آماده می کنند.
تکیه ها و حسینیه های سطح شهر آب و جارو شده، منبرها با عود و عنبر عطرآگین شده اند و صدای مداحی از ماشین ها نیز به گوش می رسد.
آیین های عزاداری از جمله "سینه زنی، زنجیرزنی، روضه خوانی، علم بندان، علم گردانی، نخل گردانی، شبیه گردانی و تعزیه خوانی" از جمله شیوه های عزاداری مردم خراسان جنوبی است که معمولا از از اول تا دهم محرم با شور و حرارت خاصی در جای جای استان برگزار می شود.
در استان خراسان جنوبی یک هزار و 200 هیات عزاداری وجود دارد که همه ساله با آغاز محرم الحرام به برپایی مراسم عزاداری و مرثیه خوانی می پردازند.
پایان پیام/
نظر شما