به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجتالاسلام سید حمید روحانی، رئیس بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی شب گذشته(10آبان) در همایش "خط واقعی امام خمینی (ره)"درجمع دانشجویان دانشگاه پیام نور مشهدبه بیان ویژگیهای رفتاری و منشی امام خمینی (ره) پرداخت و اظهار داشت: اولین ویژگی امام (ره)در مدیریت کشور اتکای به مردم و به اشتراک گذاشتن مسائل جاری کشور با آنان بود که ایشان را از سایر رهبران نهضتها مجزا میکرد.
وی افزود: داشتن این ویژگی از سوی امام راحل به این معنا نیست که رهبران سایر نهضتها از چنین ویژگی برخوردار نبودندبلکه نکته قابل تامل این است که ایشان به دنبال تبعیت کورکورانه مردم نبودند بلکه برای آگاهیبخشی و بازکردن چشم مردم نسبت به اتفاقات پیرامون خود بود تا با شناخت کافی دشمنان خود را شناخته و در مقابل توطئهها و نیرنگهای آنان بایستند.
امام خمینی (ره) هیچگاه جلسه با مسئولان را بدون حضور مردم برگزار نمیکردند
حجت الاسلام روحانی با بیان اینکه امام خمینی (ره) هیچگاه جلسه با مسئولان را بدون حضور مردم برگزار نمیکردند، بیان داشت: امروز به برکت از خودگذشتگی امام (ره) ملتی روشن ضمیر و آگاه تربیت شده که دشمن نتوانسته آن را به بیراهه بکشاند.
وی با اشاره به اینکه پیش از امام خمینی (ره) انتشار نامه یک روحانی بلندپایه به مسئولان کشوری و شاه سابقه نداشته، اظهار داشت: امام خمینی (ره) برای اولین بار در 16 مهر 1341 به مراجع پیشنهاد دادند تا پیامهای اعتراضآمیز به شاه و دولت را چاپ کرده تا مردم نیز در متن حوادث قرار بگیرند.
رئیس بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی دومین ویژگی امام راحل را عدم اتکا به قدرتهای بیگانه دانست و تصریح کرد: در مطالعه تاریخ نهضتهای مختلف تلاش برای برقراری ارتباط با قدرتهای بیگانه به چشم میخورد اما امام خمینی(ره) برای پیشبرد مبارزات خود نیازی به باج دادن و یا مراعات قدرتها نمیدیدند.
وی به کودتای 28 مردادسال 32 و ایستادگی مصدق در برابر استعمار انگلیس اشاره کرد و گفت: مصدق، تلاش زیادی برای مقابله با استعمار انگلیس انجام داد اما سعی داشت تا به نحوی با آمریکا سازش کند که 18 روز پیش از کودتای 28 مرداد سرمقالهای در روزنامه «باختر امروز» که روزنامه رسمی دولت بود، منتشر میشود با این مضمون که: «نسیم آزادی بخش کشور جرج واشنگتن به سوی ایران وزیدن گرفت».
حجتالاسلام روحانی با اشاره به تصویب قانون کاپیتولاسیون در سال 43 بیان داشت: تصویب این قانون که تسلط سرجوخههای آمریکایی را بر جان و مال و ناموس مردم به ارمغان آورده بودعزت و شرف ایرانیان را به سخره گرفته بود اما هیچکدام از گروههای سیاسی وطنپرست و ناسیونالیست آن زمان در مقابل این قانون اعتراضی نداشتند.
وی ادامه داد: تنها کسی که در مقابل این قانون ایستادگی کرد که به قیمت دستگیری و تبعید شدنش تمام شد امام خمینی (ره) بود که ریشه نفرت و انزجار از آمریکا را در دل مردم نهاد.
امام خمینی(ره) بدون اتکا به هیچ قدرتی نهضت خود را آغاز کرد
رئیس بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی با یادآوری این که امام خمینی(ره) بدون اتکا به هیچ قدرتی نهضت خود را آغاز کرد و به پیروزی رساند، تصریح کرد: ایشان وظیفه هر مسلمان را استکبارستیزی میدانست.
وی سومین ویژگی امام خمینی (ره) را الهی بودن سخنان ایشان دانست و گفت: تمام سخنان امام راحل برگرفته از قرآن بود، اگر با طاغوت مبارزه کرد و اگر حاضر نشد با هیچ زورمداری وارد مذاکره شود، برگرفته از قرآن کریم بود.
حجتالاسلام روحانی به تحرکات آمریکا در چند سال گذشته اشاره کرد و بیان داشت: حضور آمریکا در افغانستان و عراق تنها برای حمله به ایران بوده اما آنان در ارزیابیهای خود متوجه شدند که در صورت حمله به ایران، سرنوشت جنگ از دستشان خارج خواهد شد.
وی افزود: پس از ناامیدی از حمله به ایران و شکست در جنگ افغانستان و عراق، جریان سوریه را پیش آوردند تا هم از طرفی بیداری اسلامی در جهان عرب را که گماشتگان آنان در منطقه را از بین برده بود، متوقف کنند و از طرفی نیز از این طریق به ایران فشار وارد کند.
دشمن پس از شکست در افغانستان و عراق به دنبال جمع سیاست خارجی از میام مردم
وی به شکست خوردن این نقشه اشاره و تصریح کرد: پس از آن به شیوه دیگری وارد شدند که سیاست خارجی از میان مردم جمع شود تا بهطور خصوصی مطرح کنند مطرح شدن این امور در پشت پرده، فضا را برای زد و بندها، سو استفادهها و وعده و وعیدها فراهم میآورد.
حجت الاسلام روحانی راه پیروزی دشمنان را دوری مردم از راه امام راحل (ره) دانست و اظهار داشت: زمانی گفتند حرف امام برای زمان خودش کاربرد دارد اما سخنان امام همچون فتوا نیست که مربوط به شرایط خاصی باشد بلکه سخنان ایشان بیان صریح قرآن است که گذر زمان بر آن تاثیری ندارد.
وی در خصوص شعار «مرگ بر آمریکا» و تلاش برای حذف آن بیان داشت: ما با شعار "مرگ بر آمریکا" و "مرگ بر شاه" بود که توانستیم دست این دو را از کشور کوتاه کنیم و بر خلاف اظهارات برخی خواص، امام خمینی (ره) همواره بر تداوم این شعار تاکید داشتند.
اصالت مکتب شیعه در بلندتر شدن شعار «مرگ بر آمریکا» است
وی با بیان اینکه اصالت مکتب شیعه در بلندتر شدن شعار «مرگ بر آمریکا» است، تاکید کرد: امروز نیز ما با آمریکا در حال جنگ هستیم چرا که آنان از هیچ راهی همچون تصویب بودجههای سنگین و تبلیغات گسترده برای دشمنی با ملت ایران رویگردان نیستند تا ریشه ایران را خشک کنند بنابراین مردم باید در این جنگ عکسالعمل نشان دهند.
رئیس بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی، تاثیر تداوم شعار "مرگ بر آمریکا" را تقویت و دلگرمی کشورهایی دانست که به روحیه انقلابی ایران متکی هستند و تصریح کرد: شکستن ابهت آمریکا و الگو شدن ایستادگی ملت ایران از دیگر تأثیرات تداوم این شعار است.
حجتالاسلام روحانی راه حمایت از رهبری را پایبندی به آرمانهای امام خمینی (ره) عنوان و تصریح کرد: پایبندی به آرمانهای امام(ره)، یعنی شعار «مرگ بر آمریکا» را بلندتر سر دهیم زیرا این شعار، یک مسئله ریشهای است برائت و نفرت از دشمنان باعث میشود تا انسان از روحیه انقلابی و مکتب تشیع تهی نشود.
حجت الاسلام روحانی تاکید کرد: مقام معظم رهبری راه را برای کسانی که تمایل به برقراری ارتباط با آمریکا دارند باز گذاشت تا اتمام حجتی باشد برای آینده که از طرفی بهانهای برای فرصت ندادن نباشد و از طرفی نیز برای همگان روشن شود که آیا میتوانند بدون پایین آمدن از اصول امتیاز بگیرند.
مقام معظم رهبری نرمش قهرمانانه را پایین نیامدن از اصول می دانند
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری نرمش قهرمانانه را پایین نیامدن از اصول عنوان کردند، بیان داشت: این محال است که آمریکا در مقابل خواستههای خود به ایران امتیازی دهد زیرا از نظر آنان ابتدا ایران باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد و حزب الله را محکوم کند که البته این امر امکانپذیر نیست.
حجت الاسلام روحانی ادامه داد: در 25 فروردین سال 66 و 27 اردیبهشت سال 67 که فرمودند: «من معتقدم بهترین دعا برای آمریکا و نوکرانش، خواستن مرگ آنان است» و همچنین در وصیتنامه ایشان که خطاب به هیاتهای عزاداری میفرمایند«در عزاداریهای خود تنها به لعن ستمگران عصر حسین (ع) بسنده نکنید، ستمگران عصر خود را نیز مورد لعن قرار دهید» که نشان از تاکید ایشان بر تداوم این شعار است.
پایان پیام/
نظر شما