به گزارش خبرنگار شبستان، علی فربین، مدیر کل دفتر قرآن و عترت ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در نشست نقد و بررسی طرح حاملان وحی گفت: این طرح برای آموزش منظم و کلاسیک روخوانی، روان خوانی، ترتیلخوانی و قرائت تحقیق قرآن در شش ترم طراحی شده که به طور کلی آموزش مصحف شریف را در دو بخش عمومی و تخصصی دربر میگیرد.
وی ارتقای مهارت عملی قرآنآموز را از مزایای این طرح برشمرد و اظهار کرد: علاوه بر مباحث نظری در طرح حاملان وحی ارتقای عملی مهارتهای قرآنآموز مورد تأکید است و به دلیل موقعیت استراتژیک مسجد مباحث دینی همچون احادیث، دیدگاههای قرآنی و اخلاقی علما، صرف و نحو عربی، ترجمه و تفسیر را نیز در این ترمهای ششگانه گنجاندهایم.
فربین گذراندن دروس نظری و موفقیت در آزمون ورودی را شرط حضور در دورههای شفاهی این طرح اعلام کرد و ادامه داد: تلاوتهای عبدالباسط، اسماعیل و منشاوی از ستارگان قرائت مصر در این دورهها به کار گرفته میشود تا قرآنآموزان با تقلید از شیوه تلاوت آنها مهارتهای عملی خود را ارتقا دهند.
مدیر اداره قرآن و عترت ستاد نظارت بر کانونهای فرهنگی هنری مساجد درباره محتوای ترمهای این طرح بیان کرد: ترم نخست با محور روخوانی، ترم دوم با محور برخی از سورههای متوسط قرآن همچون زخرف، روم، لقمان و عنکبوت، ترمهای سه و چهار با تأکید بر ترتیلخوانی سطوح یک و دو که قرائت صحیح نماز را مدنظر دارد و ترمهای پنج و شش با محور تحقیقخوانی در دو سطح جداگانه طراحی شده است.
وی با بیان این مطلب که بنا بر آییننامه اجرایی این طرح کل قرآن در یک دوره شش ترمه آموزش داده میشود، ابراز کرد: البته بنا بر بررسیهای کارشناسی شده چهار ترم آن برای عموم دانشآموزان کفایت میکند اما مدارس قرآنی که رویکرد آموزش گسترده قرآن را دارند میتوانند از شش ترم این طرح استفاده لازم را ببرند.
فربین درباره ضرورتهای اجرای طرح با حاملان وحی عنوان کرد: پرداخت بیشتر به آموزشهای عملی در برابر پرداختهای تئوری، توجه به مباحث مهدویت، نهجالبلاغه، احکام فقهی و احادیث موضوعی درباره قرآن و ارایه جملات اثربخش قرآنی به جوانان از مزایای این طرح به شمار میرود.
وی ادامه داد: این طرح به ویژه بر القای مفاهیم وحی در خارج از کشور بسیار اثرگذار است و میتواند محتوای مورد نیاز ده هزار مدرسه قرآنی راهاندازی شده توسط وزارت آموزش و پرورش را تأمین کند.
وی درباره نحوه تأمین کادر تخصصی مورد نیاز برای اجرای این طرح گفت: هماکنون یکهزار مربی برای اجرای این طرح در سراسر کشور تربیت شده و آمادگی لازم را دارند و البته تلاش بر آن است تا از چهرههای شاخص جلسات برای برگزاری دورهها پس از آموزشهای ابتدایی استفاده شود.
شایان ذکر است، نشست نقد و بررسی طرح حاملان وحی امروز (چهارشنبه 24 فروردین) با حضور کارشناسان قرآنی در سازمان فعالیتهای قرآنی کشور برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما