به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، رضا علیزاده، سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان در نشستی که با مسئولین اداره کل اوقاف گیلان به منظور همکاریهای مشترک دو اداره کل برگزار شده بود، گفت: استان گیلان دارای پیشینه تاریخی و مذهبی درخشانی است و وجود 940 بقعه گویای این است که گیلان منطقه پایگاه مذهبی قابل توجهی بوده است.
علیزاده اذعان کرد: وظیفه ماست که به نحو احسن از میراث مذهبی گیلان پاسداری کنیم و اقدامات موثری در خصوص بقاع متبرکه و اماکن مذهبی انجام دهیم.
وی به فعالیت مشترک دو سازمان اشاره کرد و افزود: فعالیت مشترک نباید محدود به حفظ و مرمت بقاع متبرکه و اماکن مذهبی شود بلکه در حوزه فرهنگی معرفی بعضی از این رویدادهای مذهبی موجب ثبت میراث ناملموس و معنوی ما شده است و میتوان با همکاری دو سازمان در زمینه گردشگری مذهبی برنامه ریزی ویژهای کرد.
علیزاده به وجود اماکن مذهبی گیلان اشاره کرد و گفت: به جزء منابع طبیعی و تاریخی وجود اماکن مذهبی در گیلان باعث شده که انگیزه سفر به استان افزایش یابد و این نشان میدهد که گیلان به قطب گردشگری مذهبی نیز تبدیل شده است.
وی بازتاب آثار معنوی نظیر آئین کرب زنی، چهل منبر لاهیجان، مراسم عاشورای ضیابر و مراسم تاسوعای آقا سیدشریف رضوانشهر و غیره در جامعه و آگاهی رسانی به موضوعات این مراسمها با همکاری دو سازمان در استان را از جمله برنامههای مهم و مشترک دو سازمان در گام اول و مشترک در ایام محرم دانست.
حجت الاسلام ولی عادلی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گیلان نیز در این نشست گفت: همه ما باید در حفظ و حراست میراث فرهنگی که از گذشتگان به ما به ارث رسیده کوشا باشیم.
وی با بیان اینکه با همفکری و هماندیشی دو سازمان میتوانیم در جهت حفظ بقاع متبرکه موفق باشیم افزود: بقاع متبرکه میتوانند در ایام سفر و فصول مختلف به گردشگرانی که گیلان را مقصد سفر خود قرار دادهاند در بخش مذهبی و ... خدمات رسانی کنند.
وی به گردشگر پذیر بودن استان اشاره کرد و گفت: بقاع متبرکه گیلان در همه ایام و فصول زائر میپذیرد و اوقاف گیلان در بخش عمرانی رتبه اول را در کشور کسب کرده است ودر بخش موقوفات نیز جزء دستگاههای برتر کشوری است.
پایان پیام/
نظر شما