دانش بوعلی سینا به پزشکان امروز اصالت بخشیده است

خبرگزاری شبستان: رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: دانش بوعلی سینا به پزشکی امروز اصالت بخشیده و کتابهای وی همچنان در حوزه دانش حرف برای گفتن دارند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، دکتر حبیب الله موسوی بهار صبح امروز (9 آبان) در آئیین افتتاح همایش بزرگداشت هزاره تألیف قانون در دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: کتاب قانون بعد از گذشت هزار سال هنوز گردی بر آن ننشسته و تدوین آن بسیار محکم و براساس اسلوب خاص در علم تألیف شده که در طب جدید نیز هنوز از این کتاب استفاده می‌شود.

 

وی با اشاره به اینکه کتاب قانون در طب شیخ‌الرئیس بوعلی سینا به مدت 700 سال در دانشگاه‌های مهم شرق و غرب درخشیده و تدریس شده است، تصریح کرد: اندیشه فلسفی ابن سینا بر طب او تأثیرگذار بوده که هرگز اثری مانند قانون به جهان علم عرضه نشده است.

 

وی اضافه کرد: بارها بر کتاب قانون شروح مختلف نوشته شده و به 15 زبان مختلف چاپ و در طول سالیان بارها تجدید چاپ شده است.

 

موسوی بهار با اشاره به اینکه پس از اختراع ماشین چاپ بعد از کتاب مقدس، قانون ابن سینا بیشترین تعداد چاپ را داشته است، افزود: کتاب قانون از نظر محتوا، گستره مطالب و شیوه تدوین، مرجع جامع و دایره‌المعارف، دارو و پزشکی محسوب می‌شود.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه قانون کتاب طبی است که به قلم فیلسوف و نابغه‌ای بی‌نظیر نگاشته شده است، تصریح کرد: چند سالی است که در دنیای غرب استناد به دانشمندان اسلامی غیرمنصفانه فراموش شده و این وظیفه اندیشمندان اسلامی است که در نگاهداشت دانشمندان اسلامی تلاش بیشتری کنند.

ابن سینا نه تنها طبیب جسم بلکه طبیب جان هم است

وی ابن سینا را نه تنها طبیب جسم بلکه طبیب جان هم است که از سرچشمه علم و کسب هدایت، معرفت، حکمت و فطرت پاک نبی مکرم اسلام نشأت می‌گیرد.

 

موسوی بهار اضافه کرد: شیوه اطباء حکیم اینگونه بوده که تنها به علم کسبی و رسمی اتکا نکرده و به علوم تجربی و فطرت نیز اعتماد می‌کردند.

 

وی با اشاره به اینکه دنیای امروز به حکیمانی چون ابن سینا نیازمند است، افزود: دانش بوعلی سینا به پزشکی امروز اصالت بخشیده و ابن سیناها همچنان در حوزه دانش حرف برای گفتن دارند.

 

وظیفه اطباء شناختن و شناساندن این میراث ارزشمند به جهان است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: وظیفه اطباء شناختن و شناساندن این میراث ارزشمند به جهان است.

 

وی با اشاره به اینکه ابن سینا با نگاه فلسفی خود به دانش، کتاب پزشکی را قانون و فلسفی را شفا نامیده است ابراز داشت: با توجه به اینکه زبان عربی زبان علمی زمان بوعلی سینا بوده به همین دلیل ابن سینا کتاب خود را به زبان عربی نگاشته شده است.

 

موسوی بهار نگارش قانون را در سه مرحله دانست و تصریح کرد: مرحله اول در جوزجان، مرحله دوم در ری و مرحله سوم تألیف کتاب قانون بین سال‌های 405 تا 414 در همدان نوشته شده است.

 

وی از وجود آرامگاه ابن سینا در همدان اظهار افتخار کرد و گفت: باید در قدرشناسی او کوتاهی نکرد و اگر آرامگاه شیخ ‌الرئیس در جای دیگری بود بیشتر و پیشتر از او یاد و آثارش را می‌آموختند.

 

پایان پیام/

کد خبر 308148

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha