نظام مالیاتی توسعه یابد

خبرگزاری شبستان: عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا با بیان اینکه باید شاخصه‌های رشد خود را مدام با دوران جنگ و پیش از انقلاب مقایسه کنیم خواستار توسعه نظام مالیاتی در کشور شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حسین راغفر،عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا شب گذشته(8آبان) در همایش جنگ اقتصاد در محل دانشگاه فردوسی اظهار داشت: یکی از ضرورت‌های توسعه‌یافتگی در اقتصاد بسترسازی مناسب بوده تا شاهد دستاوردهای مثبت باشیم.

 

راغفر افزود: وقتی درآمدهای ما از حوزه استخراج نفت استحصال می‌شود دولت‌ها به مردم نیاز نداشته و از همین رو نظام مالیاتی ضعیف و دولت نیز خود را پاسخگوی مردم نمی‌داند.

 

وی با تاکید بر اینکه نظام مالیاتی را باید توسعه داد، خاطر نشان کرد: همچنین برای توسعه اقتصاد نیازمند نهادهای مدنی، احزاب سیاسی مستقل و رسانه‌های آزاد هستیم، تا بدین صورت این قشر، حامی منافع عمومی باشد و قدرت را پاسخگو بداند.

 

عضو هئیت علمی دانشگاه الزهرا افزود: این مسئله نادرست است که ما شاخصه‌های رشد و توسعه‌یافتگی خود را مدام با دوران جنگ و پیش از انقلاب مقایسه کنیم چرا که در این 35 سال گذشته دنیا نیز دچار تحولات بی‌سابقه شده و ما باید به مسئله‌ توسعه‌یافتگی به‌ویژه در حوزه اقتصاد نگاه ویژه داشته باشیم.

 

راغفر ویژگی اصلی اقتصاد ایران را اقتصاد نخبه‌گرا توصیف کرد و افزود: در این اقتصاد سیاست‌های عمومی اقتصاد به نفع سرمایه‌گذاران و صاحبان سرمایه است.


عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا با تاکید بر اینکه از سال 63 تا 90 دامنه فقر و نابرابری‌ها در کشور هیچ تغییری نکرده است، گفت: ما در این بازه شاهد تغییرات بسیار جزئی در حوزه فقر و نابرابری هستیم و شکست‌های ساختاری جدی را در اقتصاد تجربه‌ کرده‌ایم.

 

وی خاطرنشان کرد: ظرفیت‌ها امروز نیازمند تحول عمیق بوده تا بتوانیم چهره ایران را در حوزه فقر و نابرابری عوض کنیم، اینکه از سال 63 تا 84 روند فقر و نابرابری سیر نزولی داشته و از سال 84 تا کنون سیر صعودی ناخوشایند است.

 

راغفر با اشاره به علت ناکامی در اقتصاد تصریح کرد: گویاترین دلیل رشدنایافتگی ما با وجود ظرفیت‌ها و فرصت‌ها در زمینه رشد و توسعه، ریشه در نهاده‌هایی است که در بستر اقتصاد ما مستقر هستند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 308028

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha