به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، مرضیه افخم، سخنگوی وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از نشست هفتگی خود با خبرنگاران در خصوص سفر وزیر امور خارجه کشورمان به آفریقای جنوبی گفت: یازدهمین اجلاس کمیسیون همکاریهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و آفریقای جنوبی 9 آبان در پرتولیا برگزار میشود.
وی ادامه داد: طی امروز و فردا گروههای کارشناسی اقتصادی، سیاسی و انرژی فعالیت خود را شروع میکنند و قرار است نمایندگان دولتی ما مذاکراتی انجام دهند که نتایج آن به اجلاس وزیران خارجه ارایه خواهد شد.
افخم همچنین برگزاری مجمع تجاری ایران و آفریقای جنوبی با حضور شرکتهای بخش خصوصی همزمان با این اجلاس را در دستور کار سفر وزیر خارجه کشورمان به آفریقای جنوبی دانست.
وی همچنین افزود: بر اساس برنامهها و تفاهمات فیمابین و توافقاتی که در کمیسیونهای همکاریهای اقتصادی گرفته شده 80 سند به امضا رسیده و امیدواریم این سفر به تقویت بیشتر روابط اقتصادی ایران و آفریقای جنوبی منجر شود.
سخنگوی وزیر امور خارجه کشورمان در مورد سفر ظریف به ترکیه نیز توضیح داد: در پایان سفر آفریقای جنوبی بر اساس دعوت مؤسسه پاگوآش ترکیه برای شرکت در کنفرانس بینالمللی صلح که توسط این مؤسسه برگزار میشود از آقای ظریف ایشان به طور ترکیه سفر خواهند کرد.
افخم همچنین افزود: دیدار با نخستوزیر ترکیه و وزیر خارجه ترکیه نیز در دستور کار آقای ظریف در این سفر است.
افخم در خصوص واکنش ایران نسبت به اتهام خرید موشک و بالگرد از استونی به یک شهروند ایرانی در آمریکا گفت: ما هنوز از مراجع رسمی موردی را دریافت نکردیم و اخبار این مورد را رویت کردیم و در حال پیگیری از طریق مراجع دیپلماتیک هستیم تا صحت ادعاها روشن و ثابت شود.
وی تاکید کرد: در صورت ثابتشدن ادعاها تصمیمات خاصی را خواهیم گرفت و بر اساس کنوانسیونها و مقررات کنسولی باید دسترسی برای ما به این فرد ایجاد شود.
وی نسبت به واکنش عربستان سعودی در خصوص تغییر در روابط ایران و آمریکا نیز عنوان کرد: شاهد گمانهزنیهای رسانهای در این خصوص بودهایم، آنچه که مسلم است این است که در رویکرد با تعامل با یک کشور منافع کشور دیگر به خطر نمیافتد و ما این اطمینان را میدهیم که هرگونه تغییری در رویکرد بین مناسبات آسیبی به رویکرد به دیگران نخواهد زد.
افخم در خصوص اظهارات وندی شرمن نیز گفت: شاهد این بحث بودیم که مقامات آمریکایی گفتند یک سوءتفاهم بوده و دقیق منتقل نشده و تداوم این اظهارات از طریق رسانهها درست نیست و همین که ما به روشنگری اعتقاد داریم معتقدیم باید اظهارات واقعبینانه در این زمینه منتشر شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص گزارش احمد شهید نیز عنوان کرد: لحن احمد شهید در ارایه گزارش به کمیته سوم سازمان ملل ملایمتر از قبل بوده است ولی پاسخ ما به اصل گزارش بود.
وی یادآور شد: متاسفانه گزارش رویکرد سیاسی داشته و منابع تهیه آن مغرضانه بودهاند و در تهیه گزارش پاسخهایی که از سوی ایران ارایه شده در گزارش درج نشده و طبعا تداوم این حرکت جای تاسف بسیار دارد.
وی ابراز امیدواری کرد این رویکرد سیاسی و مغرضانه تغییر یابد و متناسب با تحولات و واقعیات ایران گزارشهایی تهیه شود.
رییس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه به انتخابات 24 خرداد در ایران اشاره کرد و افزود: انتخابات 24 خرداد و مشارکت حداکثری مردم ایران و فضای آزاد انتخابات از جمله مسایلی بود که میتوانست در گزارش احمد شهید جایگاهی داشته باشد.
افخم در مورد اظهارات کاخ سفید در کنگره برای کاهش تحریمها بر علیه ایران نیز عنوان کرد: اخبار ضد و نقیضی در این خصوص منتشر شده، در عین حال امیدواریم شاهد رویکرد جدی و عزم سیاسی برای شکلگیری یک روند واقعبینانه در برخورد با جمهوری اسلامی ایران باشیم.
وی تاکید کرد: امیدواریم اظهارات به حوزه عملیات و اجرا بینجامد، چنانچه این خبرها و اظهارنظرهای اولیه منتج به تصمیم شود شاهد اراده سیاسی برای ایجاد فضای جدید در ارتباط با ایران خواهد بود که در آن زمان اظهارنظر دقیقتری ارایه خواهیم داد.
سخنگوی وزیر امور خارجه کشورمان در مورد سفر اخضر ابراهیمی به تهران نیز تصریح کرد: سفر فرستاده ویژه سازمان ملل در سوریه به منطقه برای یافتن راه حل سیاسی و زمینهسازی برای برگزاری نشست ژنو 2 بود. دیدارهای متعدد و خوبی از سوی وی با مقامات کشورمان صورت گرفت.
وی یادآور شد: نگاه جمهوری اسلامی ایران به حل موضوع سوریه رسیدن به راهحل پایدار سیاسی با در نظر گرفتن نقش مردم این کشور در تعیین سرنوشت خودشان و مبانی راهحلهای ماجرای ژنو 2 است.
رییس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه کشورمان خاطرنشان کرد: اخضر ابراهیمی بر حضور ایران در ژنو 2 تاکید کرده و این نشانهگر این است که اگر قرار است راهحلی پایدار و واقعبینانه در مورد سوریه شکل بگیرد باید تمام عواملی که امکان تأثیرگذاری در این زمینه دارند را در نظر بگیریم و جمهوری اسلامی ایران همواره خواهان راهحل سیاسی بوده و یکی از مترقیترین دیدگاهها را داشته است.
پایان پیام/
نظر شما