نماینده‌هاازدولت انتظارتی دارندپس آنها نیزبه خواسته‌های دولت توجه کنند

خبرگزاری شبستان:نوبخت در مخالفت با پیشنهاد حذف تبصر‌ه‌ای که طبق آن 6درصد از ورودی صندوق توسعه ملی به دولت اختصاص می‌یابد،گفت: نمایندگان انتظاراتی از ما دارند پس بهتر است آنها نیز به خواسته‌های ما عمل کنند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز سه‌شنبه 7 آبان و در بررسی لایحه اصلاح قانون بودجه سال 92 کل کشور نمایندگان پیشنهاد حذف تبصره 2 این لایحه را که در رابطه با صندوق توسعه ملی بود، دادند.

در تبصره 2 آمده است از 26 درصدی که قرار است از درآمد نفتی به صندوق توسعه ملی واریز شود فقط 20 درصد واریز شود و 6 درصد ورودی این صندوق به دولت برای ایجاد فاینانس ارایه شود.

جعفرزاده، نماینده رشت در مخالفت با پیشنهاد حذف این تبصره گفت: این پیشنهاد در مخالفت با برنامه پنجم توسعه است و در شرایطی برنامه پنجم توسعه نوشته شده است که ما در شرایط تحریم نبوده‌ایم اما در حال حاضر ما لنگ هزینه‌های پروژه‌های عمرانی هستیم و اگر این پروژه‌ها راه بیفتد اشتغال نیز ایجاد می‌شود، بنابراین دولت نیز این 6 درصد را برای این پروژه‌ها می‌خواهد.

احمد توکلی، نماینده تهران در موافقت با پیشنهاد حذف این تبصره گفت: مشکل ما فقط پول نیست، اقتصاد نفتی است چون برای دولت قدرت خرید جدید ایجاد می‌کند و تورم‌زاست.

وی اظهار کرد: سال‌هاست التماس می‌کنیم از ارز نفتی بی‌حساب استفاده نشود و حساب ذخیره ارزی جارو نشود و مقام معظم رهبری نیز بر اساس همین دید منطقی که دارند، تأکید دارند که درآمد ارزی باید صرف تولید شود و به شکل ارزی حل شود.

توکی بیان کرد: در سیاست‌های کلی حداقل 20 درصد به صندوق واریز می‌شود و ما نیز در برنامه پنجم مصوب کردیم سالی چند درصد اضافه شود. درست است این مصوبه کمیسیون تعارض ظاهری با فرمایش مقام معظم رهبری ندارد ولی مصرف صندوق برای مصارف دولتی نیست و با روح سیاست‌های کلی برنامه پنجم هیچ سازگاری ندارد.

نماینده تهران در خانه ملت تأکید کرد: دولت می‌خواهد کسری‌اش را با پول صندوق بپوشاند و سرنوشت صندوق را نیز به سرنوشت حساب ذخیره ارزی بدل کند.

وی ادامه داد: نروژ به عنوان یک کشور نفتی تجربه خوبی داشته است و الان همه درآمد نفتی‌اش به صندوق واریز می‌شود و کشور را با مالیات اداره می‌کنند، ما نیز می‌توانیم مشکل بودجه را از طریق کاهش هزینه و پرهیز از هر روشی حل کنیم.

محمدباقر نوبخت، معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور نیز در مخالفت با پیشنهاد حذف این تبصره گفت: دولت به دلیل پایبندی به قانون اصلاحیه بودجه داده است و نباید متهم به عدم شفافیت و بی‌انضباطی مالی شود.

وی اظهار کرد: نمایندگان درخواست‌ها و انتظاراتی از ما دارند، شما نیز به خواسته‌های دولت عمل کنید چون پولی برای توزیع برای پروژه‌های عمرانی نیست.

وی تاکید کرد: ایران را با نروژ مقایسه نکنید، ما در شرایط تحریم هستیم و ارزش ریال پایین آمده است، بهتر است کشور را از تنگنا نجات دهیم و به دستور مقام معظم رهبری برای واریز 20 درصد عمل کنیم.

وی اظهار کرد: ما تا پایان سال 22 درصد واریز می‌کنیم و در حال حاضر نیز می‌بینیم تعداد زیادی از مردم از قبل پروژه‌های عمرانی نان می‌خورند، پس بهتر است این 6 درصد ورودی صندوق را به دولت دهیم تا پروژه‌های عمرانی را به اتمام برساند.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور خاطرنشان کرد: در حال حاضر 20 میلیارد دلار پول ما در چین است و ما نمی‌توانیم آن را به کشور بیاوریم و چین نیز اعلام کرده است می‌خواهد این پول را به صورت فاینهاس به ما بدهد در صورتی که ما 5/7 درصد پیش‌پرداخت آن را بدهیم.

وی گفت: اگر این تبصره باقی بماند ما 5/7 فاینانس را می‌دهیم و 20 میلیارد دلار وارد کشور می‌کنیم و صرف پروژه‌های عمرانی می‌کنیم و قرار نیست به صندوق نیز دست بزنیم بلکه ورودی آن را کاهش می‌دهیم.

پایان پیام/
 

کد خبر 307192

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha