سیدمرتضی حسینی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از نظارت بر عملکرد رایزنان فرهنگی کشورمان در خارج از کشور به خبرنگار شبستان گفت: بحثهایی در مجلس شورای اسلامی مبنی بر نظارت بر عملکرد رایزنان فرهنگی از سوی کمیسیون فرهنگی مطرح شده است. قرار است در آیندهای نزدیک اعضای کمیسیون فرهنگی با سفرهایی به خارج از کشور، نوعی نظارت بر عملکرد رایزنان فرهنگی داشته باشند.
حجتالاسلام حسینی با اشاره به ویژگیهای رایزنان فرهنگی اظهار داشت: فردی که به عنوان رایزن فرهنگی انتخاب میشود باید در مسایل سیاسی متخصص باشد، با مملکت خود، افکار و گروههای سیاسی آن آشنا باشد، مذهب و مرام و سنتها را بشناسد و با کشورهای دیگر و مناسبتهایشان آشنایی داشته باشد.
وی ادامه داد: رایزن فرهنگی در کنار تخصص سیاسی باید متخصص فرهنگی نیز باشد تا بتواند فرهنگ دینی را به کشوری که در آن فعالیت میکند، بشناساند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تاکنون رایزنان فرهنگی عملکرد خوبی نداشتند، عنوان کرد: نقص اساسی این است که رایزنان فرهنگی نتوانستند جهانیان را با انقلاب اسلامی، دیدگاه عدالتمحور امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری آشنا کنند. آنها نتوانستند اهداف انقلاب اسلامی را برای جهانیان تبیین کنند.
وی با تأکید بر لزوم معرفی انقلاب اسلامی توسط رایزنان فرهنگی تصریح کرد: مشکل موجود در اقدامات و کارهای رایزنان فرهنگی این است که انقلاب اسلامی را معرفی نمیکنند البته برخی از رایزنان ما در زمینه معرفی افکار و اندیشههای امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری خوب عمل کردند اما برآورد عملکرد کلی همه رایزنان خوب نیست.
به گفته نماینده مجلس شورای اسلامی، بیشتر نمایشگاههایی که از سوی رایزنان فرهگی در کشورهای خارجی برگزار میشود به لباس سنتی، غذا و موسیقی سنتی میپردازد در صورتی که محوریت این نمایشگاهها باید انقلاب اسلامی و تفکر و اندیشههای امام (ره) و مقام معظم رهبری باشد زیرا قبل از انقلاب هم غذا و موسیقی سنتی ایران وجود داشت.
وی خاطرنشان کرد: آنچه که باعث شناساندن ایران به جهانیان شد انقلاب اسلامی بود، بر این اساس رایزنان فرهنگی باید محوریت برنامههای خود را بر مبنای معرفی انقلاب قرار دهند.
حجتالاسلام حسینی با اشاره به تبلیغات ظریف از سوی رایزنان فرهنگی بیان کرد: لازم نیست برای معرفی انقلاب اسلامی و اندیشههای امام (ره) مستقیما از اسراییل و آمریکا گفته شود. مبنای کار باید فطرت انسان باشد زیرا امور فطری همچون ظلمستیزی و عدالتخواهی و نوعدوستی در همه انسانها مشترک است. بر این اساس رایزنان فرهنگی باید به طور ظریف بر روی ظلمستیزی و عدالتخواهی مانور دهند، در این صورت فطرت انسانها متوجه ظلم و ستم آمریکا و اسراییل خواهد شد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در مورد ارتباط بین NGO های داخلی با خارج کشور عنوان کرد: اگر NGO های داخلی با هدف معرفی انقلاب و دستاوردهای آن به جهانیان با NGO های سایر کشورها مرتبط شوند بسیار سازنده و مفید است اما تفکر حاکم بر برخی از NGO های داخلی، تفکر غربی است و ارتباط این NGO ها با NGO های خارج کشور اثرگذار نخواهد بود.
پایان پیام/
نظر شما