به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان؛ بقعه باشکوه امامزاده ابراهیم(ع) در 11 کیلومتری شهر نهاوند، در روستای باطراوت و زیبای دره ابراهیم واقع است و به جهت شهرتی که این امامزاده و بقعه متبرکه آن به این روستا داده، نام روستا به خاطر واقع شده در میان کوه ها و محصور ماندن آن، به دره ابراهیم موسوم شده است.
بنای قبلی امامزاده که از سنگ، گل و متعلق به دوره قاجاریه بود، تخریب گردید و به جای آن بنای باشکوه فعلی ساخته شد، بقعه کنونی امامزاده به شکل مستطیل و به مساحت 600 متر مربع است.
مدخل اصلی حرم، شامل ایوان بلندی به ارتفاع تقریبی 12 متر می باشد که در اطراف آن دو در ورودی قرار دارد و پس از عبور از این درها به ضریح نقره ای و آب طای مرقد می رسیم که کتیبه ای بر در ورودی آن نصب شده است و از قرار ذیل می باشد: «ضریح مطهر امامزاده ابراهیم (ع) اولاد امام موسی کاظم (ع) که به همت هیات امنا و کمک های مردمی و با نظارت اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان نهاوند به سال 1378 شمسی ساخته و نصب گردید. طراحی و ساخت صنایع فلزی قبادی – فارس ، فسا» این ضریح میان هشت ستون قطور قرار دارد که جهت نگهداری گنبد بزرگ بقعه ساخته شده است.
گنبد بقعه به شکل کلاه خودی بلند می باشد که بر ساقه ای حدود 2 متری نشسته و قطر آن حدوداً 6 متر و ارتفاع 14 متر است، مناره بلند بقعه که از سطح زمین 36 متر به آسمان بلند شده، شکوه و عظمت خاصی به بنا داده است و از کیلومترها می توان ماذنه بلند آن را مشاهده کرد.
تمام دیوارهای حرم مطهر کاشی کاری شده و بسیار زیبا و دیدنی است. در یکی از این کاشی ها زیارت نامه امامزاده ابراهیم بن موسی (ع) به فارسی در دیوار چپ حرم و به قرینه مقابل آن در انتهای راست حرم به چشم می خورد.
تصویر خیالی زهر خوراندن پیرزنی به امامزاده ابراهیم در تابلویی بالای ضریح مطهر نصب شده که گویای به شهادت رسیدن امامزاده به دست آن پیرزن است.
گنبدحرم امامزاده ابراهیم نهاوند به صورت طرح خشتی گنبد امام رضا(ع) است
حجتالاسلام مرتضی عزیزی، رئیس اداره اوقاف و امورخیریه شهرستان نهاوند گفت: بقاع متبرکه و امامزادگان، قطبهای فرهنگی کشور هستند زیرا میتوان با رعایت برخی اصول ساده و اجتماع پسند این مکانها را به گونهای مهیا کرد که همه برنامههای فرهنگی و اجتماعی را در آن اجرا کرد.
وی با بیان اینکه این امامزاده مورد بازسازی قرار گرفته است، افزود: این امامزاده با اعتباری بیش از 60 میلیون تومان با کمکهای مردمی، خیرین و اعتبارات دولتی بازسازی شده است.
وی تصریح کرد: 25 بقعه متبرکه در نهاوند و روستاهای این شهرستان وجود دارد که ماهانه حدود 4 میلیون تومان توسط خیران و مریدان اهل بیت به این بقاع کمک نقدی میشود که عمدتاً برای تجهیز، عمران و آبادانی آنها هزینه میشود.
حجت الاسلام عزیزی با اشاره به آثار برکات وقف، اظهار داشت: موضوع وقف در کشورهای اسلامی نیز جایگاه بالایی دارد و ما نیز باید این فرهنگ و سنت حسنه را نهادینه کنیم تا متمکنین جامعه نسبت به آن اقدام کنند.
وی با بیان اینکه مبلغین اعزامی تمام فعالیت های فرهنگی بقعه و برگزاری کلاس های طرح نشاط را مدیریت می کنند، گفت: در بقاع متبرکه نهاوند طرح نشاط معنوی، خیمه های معرفت، نمایشگاه های مذهبی و فرهنگی در ایام ولادت و شهادت ائمه معصومین(ع) برگزار می شود.
سالانه بیش از 30 هزار گردشگر از اماکن مذهبی نهاوند بازدید می کنند
علی جعفری، رئیس اداره میراث فرهنگی نهاوند نیز گفت: شهرستان نهاوند با دارا بودن مناطق خوش آب و هوا و اماکن مذهبی و گردشگری سالانه بیش از 30 هزار نفر از این اماکن بازدید می کنند.
وی همکاری های فرا بخشی را لازمه استفاده از ظرفیت های بخش گردشگری در هر منطقه ذکر کرد و افزود: ایجاد مراکز گردشگری به تنهایی از وظایف سازمان میراث فرهنگی نبوده و لازم است دیگر سازمان ها مانند شهرداری ها در این زمینه همکاری های لازم را داشته باشند و از اعتباراتشان در این زمینه هزینه کنند.
وی تصریح کرد: مردم شهرستان نهاوند علاقه فراوانی برای حضور در این مکان مقدس دارند اما نبود امکانات اقامتی و نبود جاده آسفالته باعث شده که آنان برای مدت کوتاهی در این مکان حضور داشته باشند.
رئیس اداره میراث فرهنگی نهاوند اظهار داشت: امامزاده ابراهیم با خیل عظیم زائران که در طول سال به ویژه ایام عید به این مکان مذهبی سرازیر میشود با امکانات موجود نمیتواند خدماتدهی مناسب به زائران و مسافران داشته باشد.
جعفری ابراز امیدواری کرد و گفت: در سالهای آینده با توسعه حرم مطهر و ساخت زائرسرا و اماکن اقامتی در این امامزاده زائران کریمه اهلبیت (ع) در رفاه بیشتری بتوانند به اعمال عبادی خود بپردازند.
پایان پیام/
نظر شما