سبک ادبی انقلاب در حال شکل گیری است

خبرگزاری شبستان :علیرضا قزوه با بیان اینکه نباید از خط اصلی انقلاب و تفکر امام خمینی(ره) دور شویم، گفت: با تلاش های سه دهه اخیر شاعران و نویسندگان سبک ادبی انقلاب در حال شکل گیری است.

به گزارش خبرنگار شبستان ،نشست خبری سومین جشنواره شعر انقلاب صبح امروزدوشنبه 6 آبان با حضور علیرضا قزوه مدیر مرکزآفرینش های ادبی و علی داوودی دبیر هنری جشنواره شعر انقلاب برگزار شد.


در ابتدای این نشست خبری ،علیرضا قزوه در این نشست خبری با یادی از امیرحسین فردی مدیر سابق مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری گفت: این جشنواره به کوشش زنده یاد فردی شعر انقلاب پا به پای داستان انقلاب شکل گرفت. انقلاب و ارزش های آن یکی از تاکیدات مهم فردی بود تا شعر و داستان ما بر این ویژگی ها تطبیق داده شود. بنا بر این باید تلاش کنیم از خط اصلی انقلاب و تفکر امام خمینی (ره) دور نشویم.


وی در ادامه با بیان اینکه ادبیات می تواند فضای کلی جامعه ما را ترسیم کند افزود: ادبیات در این سه دهه حرکت های بسیار خوبی داشته و در حال تبدیل شدن به یک سبک ادبی است. با استفاده از تجربه های بزرگان ادبی این دوره و قبل از انقلاب که در خط بیداری بودند.


وی از شاعرانی چون همچون نیما یوشیج، اخوان ثالث، فروغ نام برد و اضافه کرد: شعر این شاعران و نویسندگی کسانی چون جلال آل احمد و تفکر دکتر شریعتی و امام خمینی (ره) ادبیاتی پدید آمد که می تواند ادبیات بیداری و جمهوری اسلامی لقب بگیرد. با تلاش جوانان ما این سبک می تواند در دهه های بعدی شکل خود را پیدا کند.


قزوه با اشاره به اینکه ادبیات سه دهه اخیر ما دارای ویژگی های خاصی است، خاطر نشان کرد: از ویژگی های شاخص ادبیات که مورد توجه پژوهش گران داخلی و خارجی است، ادبیات دفاع مقدس و آیینی ماست. تغییر در ادبیات آیینی و دفاع مقدس آنقدر نو وتازه بوده است که در هیچ دوره ای شاهد چنین نو آوری نبوده ایم و باید برای این ادبیات به دنبال نامی باشیم که آن اسم می تواند ادبیات بیداری و سبک جمهوری اسلامی باشد.


مدیر آفرینش های ادبی تصریح کرد: برگزاری جشنواره شعر و داستان انقلاب و یا شعر فجر، شعر مقاومت و کنگره های شعزر مقاومت و آیینی کمک به شکل گیری این سبک می کند.


وی با بیان اینکه دانشجویان و دانشگاهیان امروز گرایش خوبی به ادبیات دفاع مقدس و شعر و داستان انقلاب پیدا کرده اند، اضافه کرد: نزدیک به صدها رساله در زمینه شعر انقلاب در دانشگاهها انجام گرفته که می تواند پشتوانه علمی و تحقیقی باشد تا شعر انقلاب به ثبت برسد.


قزوه در ادامه طاهره صفارزاده، سلمان هراتی ، سید حسن حسینی را از شاعران شاخص شعر اول انقلاب دانست و به برگزاری بزرگداشت برای این شاعران اشاره کرد و گفت: روز نهم آبان گرامیداشتی برای سلمان هراتی با حضور 100 شاعر ایرانی و خارجی در شهر تنکابن برگزار می شود.


وی یاد آور شد:هفته گذشته نیز جایزه طاهره صفارزاده برگزار شد و فردا 7 آبان ماه نیز در اهواز و شهر گتوند بر سر قبر قیصر امین پور حاضر خواهیم شد. با برگزاری این مراسم نوعی سبک ادبی در تاریخ ادبیات ما به ثبت می رسد.


مدیر مرکز آفرینش های ادبی رشد روز افزون ادبیات کشور را از لحاظ کمی و کیفی با هیچ دوره ای قابل قیاس ندانست و افزود: کشور در حال غنی سازی ادبیات است و اکنون در بالاترین سطح خود قرار دارد. ایران سرزمین مولانا ، حافظ و سعدی است و از دل این شاعران کسانی بیرون آمدند که ویژگی های ادبی شان با دیگران متفاوت است زیرا شعرشان شعر آزادی است که در آن زیبایی های ادبی و محتوایی را می توان دید.


وی با متفاوت دانستن انقلاب اسلامی ایران با دیگر انقلاب ها در چند قرن اخیر گفت: انقلاب ما از نظر مردمی بودن، تعداد شهیدان و تفکر بزرگان آن شاخص است زیرا انقلاب ما فرهنگی بود. شعر، هنر امام راحل و رهبر انقلاب اسلامی است.


قزوه اظهارکرد: جشنواره شعر انقلاب مهم است و حضور جوانان در آن می تواند پشتوانه ای برای آن محسوب گردد.


ور درباره داوریها در این جشنواره نیز گفت:برای داوری آثار، به جای به کار بردن اسامی شاعران از کد استفاده می شود که این نشان دهنده سلامت داوری است. ما به نام ها توجه نمی کنیم و این جشنواره از بین شاعران جوان، چهره های تازه را معرفی می کند.


وی شعر انقلاب را شعر پر طپش و آینده داری دانست و افزود: در دهه های آینده شاعرانی چون قیصر امین پور و سلمان هراتی و احمد عزیزی را خواهیم دید و اگر ویژگی های اصیل شعر و خلوت ها و سلوک ادبی توسط شاعران جوان رعایت شود، با موفقیت روبرو خواهند شد.

 

مدیر آفرینش های ادبی حوزه هنری با اشاره به تجلیل از پیشکسوتان شعر در اختتامیه شعر انقلاب گفت: شرکت کننده های جشنواره های مختلف طیف جوانان هستند و پیشکسوتان شرکت نمی کنند. این سنت خوبی است که در کنار برگزاری جشنواره ها از چهره های ادبی که آثار خوبی در طی سالها ارائه داشتند، تجلیل شود و در جشنواره شعر انقلاب امسال نیز به سنت سال های قبل از حسین اسرافیلی و محمد رضا عبدالملکیان تجلیل می شود.


وی اضافه کرد: پیشنهاد می کنم در سال های آینده از چهره های برجسته شاعران فارسی زبان هم تجلیل به عمل آید و از شاعران تاجیک و افغان که به زبان فارسی شعر می گویند و فضای شعری آنها به ما نزدیک است هم تقدیر شود.


علیرضا قزوه در پایان گفت: در همایش های خود به سمتی حرکت کنیم که شاعران جوان فارسی زبان به سمت جشنواره های ما بیایند. اگر ما به سراغ آنها نرویم کسانی که با فرهنگ و و ادبیات آنها بیگانه هستند به دنبال شان خواهند رفت.
پایان پیام/

 

کد خبر 306887

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha