توجه به اسناد بالادستی در برنامه‌هایم/تعامل مؤثر با دانشگاه‌های دنیا

خبرگزاری شبستان: فرجی دانا مهم‌ترین برنامه‌های خود را تلاش برای پیشبرد سیاست‌های کلی نظام و قوانین بالادستی در راستای توسعه علمی و تعامل موثر با دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، رضا فرجی دانا، وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری در دفاع از برنامه‌های پیشنهادی خود برای این وزارتخانه با تشکر از حمایت کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: در این مدت کوتاه با کمک همکاران و مدیران سعی کردم برنامه‌های کاربردی و عملیاتی برای وزارت علوم ارایه کنم و هدف حرکت شتابان جامعه دانشگاهی برای تولید علم و فناوری در فضای علمی بدون حاشیه‌هاست.

وی با اشاره به رئوس برنامه‌های خود که با تأکید بر رهنمودهای مقام معظم رهبری و با تکیه بر اسناد بالادستی و سیاست‌های کلی نظام برای رشد و توسعه علمی کشور ارایه شده است، اظهار کرد: توجه به برنامه پنج‌ساله پنجم توسعه، قانون اهداف و وظایف وزارت علوم، قانون حمایت از شرکت‌ها و موسسات علمی از جمله قوانینی بوده است که بنده در برنامه‌هایم آنها را مورد توجه قرار داده‌ام که امیدوارم با کمک همه دانشگاهیان بتوانم این برنامه‌ها را عملیاتی کنم.

فرجی دانا با اشاره به رئوس برنامه‌های خود برای وزارت علوم خاطرنشان کرد: دانشگاه و جامعه بزرگ علمی کشور نقش بی‌بدیلی در توسعه متوازن کشور دارند و به تعبیر مقام معظم رهبری دانشگاه‌ها مبدأ تحولات جامعه هستند و در همین راستا و به تعبیر ایشان علم سرچشمه قدرت است.

وی ادامه داد: در این روند با فرصت‌های مهمی روبرو هستیم و در عین حال چالش‌های خاصی همچون عدم انسجام در سیاست‌گذاری و اجرا در نظام پژوهش و افزایش بی‌رویه دانش‌آموختگان در برابر ما قرار دارد.

فرجی دانا با اشاره به مهم‌ترین نقاط ضعف وزارت علوم گفت: فقدان رویکرد درست نسبت به موضوع اسلامی‌شدن دانشگاه‌ها، عدم تحقق اهداف کرسی‌های آزاداندیشی و نظریه‌پردازی در دانشگاه‌ها، عدم تناسب توانمندی‌های دانش‌آموختگان با نیازهای کشور، عدم همگرایی و هدفمندی پژوهش‌ها در کشور و عدم تناسب بین رشد کمی و کیفی آموزش عالی و پژوهش از مهم‌ترین نقاط ضعفی است که وجود دارد.

وی با اشاره به نبود نهاد مستقل ارزیابی و ارتباط‌سنجی وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی برای اینکه آهنگ علمی خود را هماهنگ کنند نیازمند فضای آرام و سرشار از همدلی، اخلاق‌مداری و دارای حرمت و اعتبار و منزلت هستند.

وی تاکید کرد: امید داریم با یاری خداوند و توجه ویژه دولت تدبیر و امید و پشتیبانی مجلس به همه ارکان نظام و احساس مسئولیت تمامی استادان و پژوهشگران و دانشگاهیان در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی عزمی برای ارتقای منزلت دانشگاه‌ها جذب شود.

وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: نگاهی به سیاست‌های کلی نشان می‌دهد نظام جمهوری اسلامی در فراهم‌سازی برای حوزه علوم و تحقیقات آمادگی خوبی دارد و با تمرکز بر سیاست‌ها و قوانین می‌توان چشم‌انداز خوبی را در این زمینه ترسیم کرد.

وی با اشاره به مهم‌ترین اولویت‌ خود برای وزارت علوم که در 12 بند ارایه شده است، گفت: تلاش برای پیشبرد سیاست‌های کلی نظام و قوانین بالادستی در راستای توسعه علمی، هدفمندکردن توسعه آموزش عالی متناسب با نیازهای جامعه، ارتقای سطح دانش‌آفرینی و مهارت دانش‌آموختگان، تقویت فضای امید و نشاط در دانشگاه‌ها و توجه ویژه به دانشگاه تازه تأسیس و همچنین ایجاد دانشگاه در مناطق محروم و دورافتاده از اهم اولویت‌های اینجانب در صورت رأی اعتماد مجلس است.

وی تاکید کرد: هدف ما از توسعه علم و فناوری در کشور پرورش انسان‌های مؤمن و ارتقای کیفیت جامعه اسلامی با تکیه بر علم و دانش است و انسجام در نظام تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری علمی و اجرایی از برنامه‌های جدی این وزارتخانه است.

وی گفت: لازمه مسئولیت‌پذیری و پاسخگویی استقلال مالی، علمی و تشکیلاتی مؤسسات آموزش عالی است.

وی تصریح کرد: افزایش کیفیت آموزش و پژوهش و فناوری به گونه‌ای که دانشگاه‌ها و پژوهشگاه بر پایه نقشه جامع علمی کشور باشند و فعالیت کنند از جمله اهداف بنیادی این وزارتخانه است و این موضوع نگاه مجدد ما بر هدف ارتقای کیفیت نظام آموزشی مجددا تاکید دارد.

وی ادامه داد: جهت‌دادن آموزش و پژوهش و فناوری به سمت نیازهای واقعی جامعه موضوع کلیدی دیگری است که این دانشگاه به آن توجه می‌کند.

وزیر پیشنهادی علوم و تحقیقات خاطرنشان کرد: ارتباط فعال و تعامل مؤثر با دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و نهادهای دیگر کشورها به‌ویژه با کشورهای دنیای اسلام و توجه به زبان فارسی و توسعه مطالعات ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی از جایگاه ویژه‌ای در برنامه بنده برخوردار است.

وی در مورد برنامه‌های خود برای بازگشت فارغ‌التحصیلان خارج از کشور گفت: ما آیین‌نامه مشخصی برای انتقال دانشجویان شاغل خارج از کشور به داخل کشور داریم و اگر ضعف‌های آیین‌نامه‌ای در این زمینه باشد آماده هستیم آنها را برطرف کنیم.

پایان پیام/
 

کد خبر 306607

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha