به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام حمیدرضا سلیمانی، دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد در گردهمایی رابطان ستادی و استانی ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبتهای مذهبی با اشاره به اینکه این ستاد یکی از ستادهای موفق فرهنگی به شمار میآید، گفت: فعالیت ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبتهای مذهبی از سال 1386 با هدف غنا بخشی فکری و محتوایی مجالس و مراسم سوگواری شکل گرفت.
وی با بیان اینکه در حوزه دین با دو مقوله مواجه هستیم، اظهار کرد: تبیین دین و تبلیغ آن از مولفههای بزرگی است که باید مورد توجه قرار گیرد زیرا مرز باریکی بین این دو وظیفه وجود دارد. تبیین دین کار مهم و دقیقی است و باید توسط صاحبنظران این رشته و کسانی که مبین آن هستند، صورت گیرد چرا که این کار بر عهده متخصصان حوزه دین است و کسانی که کار تبلیغ انجام می دهند نباید جای خود را با تببین گران دین عوض کنند.
حجتالاسلام سلیمانی ادامه داد: تبلیغ دین رسالت همگان است و تک تک ما باید نقش خودمان را در این زمینه ایفا کنیم. یکی از محورهای تبلیغ دین، تبلیغ فرهنگ عاشوراست که نه تنها شیعیان بلکه همه مسلمانان جهان نسبت به آن وظیفه دارند.
وی با اشاره به اینکه در این زمینه ابتدا باید اعضا و رابطان این شورا معرفت خودشان را نسبت به نهضت حسینی و حماسه عاشورا ارتقا دهند، تصریح کرد: با برنامه ریزی های صورت گرفته در این شورا باید تلاش شود تا به اهداف مورد نظر در این زمینه دست یابیم بنابراین رابطان باید بعد از افزایش آگاهی، روحیه تعامل داشته باشند. داشتن روحیه تعامل در این زمینه سرمایه بزرگی است که در صورتی که از آن محروم شویم دچار ناهماهنگی و آسیب و ضرر میشویم.
حجتالاسلام سلیمانی خاطرنشان کرد: فرهنگ استانها در تبیین واقعه عاشورا با یکدیگر متفاوت است اما هدف همه مشترک است. اگر میخواهیم به تقویت فرهنگ عاشورا بپردازیم باید انحرافات منطقهای و بومی در این زمینه را شناسایی کنیم و به موقع چاره اندیشی نماییم.
وی آگاهیبخشی و بصیرت عمومی را از دیگر مولفههای مورد توجه در این زمینه عنوان کرد و گفت: دستگاههای عضو این شورا باید با هماهنگی یکدیگر فرهنگ عمومی را نسبت به حماسه حسینی و نهضت عاشورا افزایش دهند که البته تحقق این مسئله نیازمند برنامهریزی صحیح و هدفمند در این زمینه است.
وی با اشاره به وجود حدود80 هزار هیئت مذهبی در سراسر کشور گفت: با گفتوگو و برنامهریزی های صورت گرفته باید تلاش شود برنامههای هیئتهای عزاداری در ایام محرم به سمتی سوق یابد که برنامه ها با تلاوت قرآن کریم آغاز و به نماز اول وقت اهتمام ویژه ای شود. البته با اهتمام و توجه دلسوزانی همچون حجتالاسلام و المسلمین قرائتی در حال حاضر نماز ظهر عاشورا و تاسوعا به صورت جماعت و یکپارچه اقامه میشود و این فرهنگ در حال حاضر نه تنها در کشور ما بلکه در بسیاری از کشورها نهادینه شده است.
حجتالاسلام سلیمانی تاکید کرد: نوآوری و تبلیغ سبک های جدید در برنامههای این ایام باید متناسب با شئون این ایام باشد و از افراد شایسته برای تبلیغ استفاده شود. از طرف دیگر شایسته است حتما در برنامههای عزاداری هیئتهای مذهبی از وجود یک عالم دینی برای ایراد سخن استفاده شود.
وی توجه به مقوله سبک زندگی دینی که همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده را از دیگر مواردی دانست که باید در هیئتهای مذهبی و مراسم عزاداری مورد توجه قرار گیرد.
نماینده وزیر در ستاد ساماندهی، خاطرنشان کرد: لازم است در برنامههای عزاداری ایام محرم و صفر محوریت مساجد حفظ شود.
دبیر ستاد عالی کانون های مساجد کشور زنده نگاه داشتن یاد شهدای انقلاب اسلامی، توجه به عفاف و حجاب و عدم برگزاری جلساتی خنثی و بدون خاصیت را از دیگر مواردی نام برد که باید در هیئتهای مذهبی مورد توجه قرار گیرد و خاطرنشان کرد: هدف ما از حضور در هیئتها نزدیکشدن به خدا است و باید تدین در این جلسات افزایش یابد و پاکی و طهارت جامعه رو به افزایش باشد. این مولفهها باید از سوی هیئتهای مذهبی مورد بررسی و رصد قرار گیرد و از طرفی این حرکتها باید زمینه تقویت اعتقاد به اصل ولایتفقیه و اسلام ناب محمدی باشد و نباید فراموش کرد که نهضت امام خمینی(ره) از نهضت بزرگ حضرت امام حسین(علیه السلام) الگو گرفته است.
وی با اشاره به مأموریت ستاد ساماندهی شئونات فرهنگی هیئتهای مذهبی تصریح کرد: این ستاد با دو هدف اساسی یعنی معرفتافزایی و بدعتزدایی و برای ترویج فرهنگ عظیم حماسه حسینی و صیانت از روش های اصیل و سنتی عزاداری و بررسی راهکارهای تقویت و توسعه آن متناسب با روح حماسه عاشورا و ذوق و سلیقه و گرایش های نسل امروز تشکیل شده است.
حجت الاسلام سلیمانی با تاکید بر بهرهگیری از ظرفیتهای مختلف از جمله ظرفیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونتهای مختلف و کانونهای فرهنگی هنری مساجد به عنوان یک شبکه فراگیر در سراسر کشور گفت: باید از این ظرفیت در تقویت باورهای دینی و افزایش روحیه خودباوری استفاده کرد.
گردهمایی رابطان ستادی و استانی ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبتهای مذهبی صبح امروز پنجم آبان ماه در ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور برگزار شد.
ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت های مذهبی از ابتکارات خوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است و از سال 1386 فعالیت خود را با همکاری دستگاههای عضو آغاز کرده و به انجام ماموریت های محوله پرداخته است. سیاست این ستاد تلاش در جهت غنا بخشی فکری و محتوایی مجالس و مراسم سوگواری و زدودن خرافات و انحرافات پدید آمده و رفتارهای موهن و خلاف موازین در زمینه مراسم و برنامه های سوگواری است. البته این حرکت، یک حرکت فرهنگی و اقناعی است تا حماسه حسینی همواره همچون مشعلی فروزان فرا راه شیعه و مسلمانها بلکه بشریت قرار گیرد.
پایان پیام/
نظر شما