آغاز برداشت "یاقوت سرخ" در خراسان جنوبی/ روزانه چقدر زرشک مصرف کنیم؟

خبرگزاری شبستان:کشاورزان خراسان جنوبی چند روزیست که با حضور در مزارع "یاقوت های سرخ" و چیدن آن؛ سعی دارند این میوه شفابخش را میهمان خانه های مردم کنند.میوه ای که دانه، برگ، ساقه و حتی ریشه آن سرشار ازخاصیت است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، زرشک؛ میوه ای که دانه های آن شفابخش است و ابوریحان بیرونی از دانشمندان مشهور ایرانی در کتاب خود از گیاهی به نام امبرباریس و خاصیت های آن یاد کرده که همان درخت زرشک است.


اولین دانشمندی که خاصیت های دارویی و غذایی زرشک را بررسی و بیان کرده زکریای رازی، دانشمند بزرگ ایران در بیش از هزار سال پیش بوده است. زرشک از نظر طب سنتی ایران سرد و خشک است و مصرف میوه آن برای کاهش ترشحات مخاطی کاربرد دارد.


آب زرشک دارای ویتامین C فراوان و املاح است. طبیعت زرشک تا حدی سرد و خشک است. آب میوه زرشک ضد اسهال، صفرا، ضد تب های عفونی، تب های صفراوی و رماتیسم است.

 


زرشک؛ تصفیه کننده خون
محسن پویان، پژوهشگر گیاهان دارویی در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند اظهار داشت: میوه زرشک؛ تصفیه کننده خون، کاهش دهنده چربی و فشار خون، تقویت کننده کبد و از بین برنده چربی های کبد است.


وی با تاکید بر اینکه تنظیم آنزیم های صفراوی، درمان بیماری های یرقان، نقرس و ورم پروستات از دیگر خواص میوه زرشک است، افزود: میوه زرشک بعد از مصرف "آنتی بیوتیک" بهترین تنظیم کننده آنزیم فلور میکروبی بدن است.


پژوهشگر گیاهان دارویی در خراسان جنوبی تاکید کرد: برگ زرشک نیز خاصیت دارویی دارد که از آن می توان به عنوان محلول شستشوی دهان، درمان بیماری های لثه ای، جلوگیری از فساد دندان و از دم کرده آن برای رفع کم اشتهایی، تقویت حافظه و کاهش عوارض آب آوردن زانو استفاده کرد.

 

 

روزانه چقدر زرشک مصرف کنیم؟
وی خاطرنشان کرد: پوست، ساقه و ریشه درخت زرشک نیز تقویت کننده معده، درد معده، ضد انگل بوده و در ساخت داروهای ترک اعتیاد، سنگ کیسه صفرا و هپاتیت استفاده می شود.


پویان تصریح کرد: مصرف زرشک تازه روزانه 20 تا 30 گرم و یا 30 تا 40 دانه توصیه می شود ولی برای دم کرده برگ آن می توان 5 تا 10 گرم از برگ آن در 200 سی سی آب جوش استفاه کرد.


وی یادآور شد: از 3 تا 5 گرم ریشه درخت زرشک نیز به صورت جوشانده ملایم می توان روزی 3 بار استفاده کرد.

 


رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: پیش بینی می شود در سال جاری 15 هزار تن محصول زرشک با ارزش تقریبی یک هزار و 155 میلیارد ریال در استان برداشت شود.


تولید98 درصد زرشک کشور در خراسان جنوبی


غلامرضا هادربادی در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند با اشاره به اینکه در سال گذشته 15 هزار و 500 تن زرشک به ارزش یکهزار و 102 میلیارد ریال از باغات استان برداشت شد، افزود: در حال حاضر 13 هزار و 406 هکتار از مزارع استان به کشت این محصول اختصاص دارد.


وی 55 هزار نفر در زمینه برداشت این محصول فعالیت دارند، ادامه داد: 98 درصد زرشک کشور در استان تولید می شود.


رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: بیشتر زرشک تولید شده استان به شهرهای مشهد، تهران، شیراز و اصفهان صادر می شود.


هادربادی گفت: خشکسالی های مکرر، کمبود آب، سیستم های قدیمی آبیاری، عدم توجه زیاد باغداران به کود دهی و حاصلخیزی از جملهه مشکلات زرشک کاران استان است.


وی یادآور شد: در راستای حمایت از کشاورزان و افزایش تولید محصول زرشک اقداماتی از جمله توسعه سطح زیرکشت، افزایش عملکرد در واحد سطح با اجرای طرح های تغذیه، اصلاح و احیاء باغات زرشک، اجرای طرح های آبیاری تحت فشار و ... انجام شده است.

 

برای دیدن گزارش تصویری "برداشت زرشک در خراسان جنوبی" اینجا کلیک کنید.


پایان پیام/
 

کد خبر 306512

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha