فاطمه سعیدیپور، دبیر انجمن نجوم سپهر کاشان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت: این همایش به عنوان یکی از مهم ترین برنامههای انجمن نجوم سپهر کاشان به مناسبت هفته ترویج علم(4 تا 9 آبان ماه) با حضور دکتر محمد ابراهیمی، رئیس پژوهشکده سامانههای فضانوردی و نایب رئیس انجمن هوافضای ایران ساعت چهار تا 6 عصر روز پنج شنبه "9 آبان " آخرین روز از هفته ترویج علم برگزار می شود.
وی با اشاره به نامگذاری روزهای هفته ترویج علم با عناوین «رسانه و علم، دانشگاه و مردم، علم و صنعت و جامعه، علم و زندگی، تاریخ علم و ترویج علم» افزود: پخش کلیپ فضایی، سخنرانی دکتر ابراهیمی و نشست پرسش و پاسخ با وی، معرفی تاریخچه تشکیل انجمن نجوم سپهر کاشان و پخش فیلم آینده زمین از جمله برنامه های این همایش است.
به گفته وی، بررسی جایگاه علم در رسانههای محلی با حضور رسانههای شهرستان کاشان، بازدید گروههای دانشآموزی و عمومی از دستاوردهای علمی با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی کاشان و نشست علمی بررسی علوم فضایی در پیشرفت کشور تعدادی از دیگر برنامه های انجمن نجوم سپهر کاشان در هفته ترویج علم د در این شهرستان است.
دبیر انجمن نجوم سپهر کاشان افزود: رصد آسمان شب ،بررسی جایگاه نجوم ایران و کاشان با حضور دانشآموزان این شهرستان در کویر مرنجاب شهرستان آران و بیدگل و برگزاری همایش علم، صلح و توسعه با همکاری دبیرستانهای سمپاد کاشان از دیگر برنامههای متنوع علمی ، فرهنگی و سرگرمی این انجمن در هفته ترویج علم است.
*تدوین و رونمایی از سند شجرهنامه نجومی کاشان
سعیدی پور در ادامه از تدوین و رونمایی از شجرهنامه نجومی کاشان در آینده نزدیک خبر داد و گفت:تدوین این شجرهنامه حاصل تلاش اعضای انجمن نجوم سپهر کاشان که در خصوص مستندنگاری مکتوب زندگینامههای هر یک از دانشمندان نجوم این شهرستان است طی دو ماه آینده رونمایی می شود.
وی با اشاره به تشریح زندگینامههای هر یک از دانشمندان نجوم کاشان بر اساس زمان فعالیت و تقدم زمانی هر یک از آنها در این سند شجرهنامه نجومی افزود:آشنایی مردم بویژه نسل جوان و دانشآموزان با دانشمندان و مفاخر برجسته علمی کاشان در حوزه نجوم ، ناشناخته بودن این مفاخر علمی و حفظ این میراث کهن و ارزشمند هدف از برگزاری تدوین این سند شجرهنامه نجومی است.
*درخشش بیش از 20 دانشمند کاشانی در حوزه نجوم
به گفته وی، حدود 20 تا 25 دانشمند کاشانی علاوه بر اینکه در سایر علوم برجسته و شهره زمان بودند در زمینه نجوم نیز فعالیت داشتند.
دبیر انجمن نجوم سپهر کاشان، غیاثالدین جمشید کاشانی را یکی از مفاخر علمی برجسته در این شهرستان عنوان کرد و گفت:متاسفانه بسیاری از دانشمندان کاشانی حتی برای مردم این شهرستان مغفول و ناشناخته مانده اند که احیای نام و دستاوردهای این مفاخر ملی ضروری است.
* تشکیل و فعالیت انجمن نجوم سپهر کاشان از سال 1380 تا کنون
سعیدی پور در پایان، آغاز به کار انجمن نجوم سپهر کاشان از سال 1380 و اعلام موجودیت این انجمن از سال 81 را یادآورشد و گفت: انجمن در سال 83 به عنوان سمن معرفی شد و از سال 84 با ثبت حقوقی تا کنون طی ای 12 سال فعالیت های متنوع علمی فرهنگی خود را ادامه داده است.
وی با اشاره به فعالیت 120 گروه انجمن های نجومی وابسته به آموزش و پرورش، شهرداری ها، مراکز دانشگاهی و دانش آموزی در سراسر کشور افزود: انجمن نجوم سپهرکاشان انجمن مستقلی است که ضمن همکاری با مراکز دانشگاهی از جمله دانشگاه آزاد این شهرستان با 6 کارگروه تخصصی برنامه های متنوعی را در طول سال برای علاقه مندان به نجوم در سنین و اقشار مختلف اجرا می کند.
*فعالیت 6 کارگروه تخصصی در انجمن نجوم سپهر کاشان
به گفته وی، تاریخ نجوم، نجوم در قرآن، هوافضا،نجوم در آسمان و سایت پژوهشی در زمینه کیهان شناسی از جمله 6 کارگروه تخصصی انجمن نجوم سپهر کاشان است که در مناسبت های مختلف برنامه های متنوع علمی فرهنگی سرگرم کننده را برگزار می کند.
این بانوی فعال کاشانی در عرصه فرهنگی نجومی ستاد استهلال انجمن نجوم سپهر کاشان را یکی دیگر از بخشهای فعال این انجمن دانست و گفت: این ستاد زیر نظر دفتر امام جمعه کاشان با برگزاری کارگاه های آموزشی رویت هلال و دیگر برنامه های مربوط به استهلال ماه در ماه مبارک رمضان فعالیت خود را انجام می دهد.
*حضور 100 عضو فعال در انجمن نجوم سپهر کاشان
سعیدی پور اظهارداشت: انجمن نجوم سپهر کاشان دارای حدود 250 نفر عضو با تکمیل فرم ثبت نام است که 100 نفر از این اعضا فعال و 50 نفر نیز نیروی اجرایی هستند.
پایان پیام/
نظر شما