به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، دکتر حسن روحانی، رییسجمهور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی که قرار است در وقتی یکساعته به دفاع از سه وزیر پیشنهادی خود به نمایندگان بپردازد، گفت: دوست داشتم جلسه رأی اعتماد در محضر نمایندگان در همان جلسه اول به اتمام میرسید و دولت میتوانست با توان بیشتری در بخش فرهنگی نیز فعالیت خود را آغاز کند.
وی ادامه داد: به هر حال این حق نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی است که نسبت به وزرای معرفیشده بر مبنای تحقیقاتشان و بر مبنای بررسیهایشان نظر نهایی را اعلام کند.
رییسجمهور ابراز امیدواری کرد امروز هم امیدواریم آخرین روزی باشد که برای رأی اعتماد در خدمت شما هستیم.
رییسجمهور افزود: البته به هر مناسبتی حضور در مجلس شورای اسلامی و زیارت نمایندگان مردم و استفاده از نظراتشان برای دولت مغتنم است.
رییس قوه مجریه با اظهار اینکه این دولت در شرایطی مسئولیت را بدست گرفته که کشور از لحاظ اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاست خارجی و داخلی در شرایط ویژهای بسر میبرد، خاطرنشان کرد: بنابراین به دلیل شرایط ویژه کشور دولت هرگز به حاشیهپردازی وقت خود را مشغول نکرده و نخواهد کرد.
رییس دولت یازدهم تأکید کرد: شما ببینید دولت در صرف وقت در برابر منتقدین و یا حتی برخی از مخالفان منصفانه برخورد میکند.
رییس دستگاه اجرایی خاطرنشان کرد: دولت نمیخواهد در این شرایط کشور وظایف اصلی خود را فراموش کند، این دولت آنچنان برای استفاده از فرصت مصر بود که برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی ایران در همان روز تحلیف لیست نمایندگان پیشنهادی را تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد.
روحانی در ادامه تصریح کرد: بنابراین ما از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی میخواهیم سیاست دولت را در زمینه عدم حاشیهپردازی حمایت کند و با همان جمله معروف ما طلبهها که علیکم بالمتون لابل حاشیه.
دولت از راهش عقبنشینی نمیکند/توفیقی بدلایل مصلحت، نجیبانه برخورد کرد
روحانی در بخش دوم سخنان خود در صحن علنی مجلس شورای اسلامی و در ادامه یک ساعت وقتاش در دفاع از سه وزیر پیشنهادی به مجلس شورای اسلامی گفت: لازم میدانم از سه وزیر پیشنهادی محترم که نتوانستند رأی کافی اعتماد را جلب کنند یعنی آقایان دکتر نجفی، دکتر میلیمنفرد و مهندس سلطانیفر که هر سه از مدیران شایسته این نظام هستند و در آغاز به کار دولت دست همکاری دولت را فشردند صمیمانه تشکر کنم.
وی با بیان اینکه برای آن سه نفر در هر جا که مشغول خدمت هستند از خداوند مزید توفیقشان را خواستار هستم، افزود: بهویژه میخواهم از دکتر توفیقی که در مدت حدود 2 ماه گذشته سرپرستی وزارت علوم را بر دوش گرفتند و در همین مدت سیاست دولت را اجرا کردند و اکنون که موقع معرفی وزیران بود به دلایل مصلحت، بسیار نجیبانه و عالمانه و همانطور که انتظار از مدیران شایسته و لایق چون ایشان میرود، برخورد کردند.
رییس دستگاه اجرایی کشور با تأکید بر این نکته که دولت از راه و خط خود ذرهای عقبنشینی نخواهد کرد، ادامه داد: دولت بر مبنای آرای مردم موظف به مسیری است که مردم با رأیشان در 24 خرداد برای دولت مشخص کردند. ممکن است بنا به دلایلی مجری سیاست تغییر کند اما راه همان راه است.
روحانی تصریح کرد: دولت اقدامات دکتر توفیقی را در مدت سرپرستیاش تأیید میکند، او فردی خلیل، عالم، اندیشمند، معتدل و کوشا است.
روحانی با اظهار اینکه در عین حال ما در شرایطی هستیم که نیاز به وحدت ملی داریم، عنوان کرد: اجماع و وحدت ملی برای این دولت اصل است، این دولت نمیخواهد دولت 18، 19 میلیون نفر جمعیت باشد، این دولت، دولت 75 میلیون نفر جمعیت است.
رییس قوه مجریه همچنین اظهار داشت: این دولت تعلق به جناح، حزب، تشکل یا قبیلهای ندارد. این دولت متعلق به همه ایران است و هیچگاه در پی تقابل و مقابله با هیچ جناح، حزب و تشکل نخواهد بود.
رییسجمهور با تأکید بر این نکته که شرایط کشور شرایطی است که نیاز به همدلی و وحدت داریم، تصریح کرد: بهویژه بین نمایندگان مجلس شورای اسلامی و دولت خدمتگزار نیازمند وحدت و همدلی هستیم و باید دست به دست هم دهیم و این راه را به پیش ببریم.
رییسجمهور عنوان کرد: من به صراحت در محضر مردم اعلام میکنم دولت بدون حمایت مجلس شورای اسلامی در مسیر، راه و اهدافاش موفق نخواهد بود.
وی تاکید کرد: اگر مجلس با تمام توان در کنار دولت و دولت در کنار مجلس باشد به جهان اعلام میکنیم ما حاکمیت واحد هستیم، دولت منتخب مردم و نمایندگان منتخب مردم هستند و هر دو معتقد به قانون اساسی، به منافع ملی، به مصالح ملی و مجری تدابیر رهبری خواهیم بود.
رهبری با بیان روشن نظراتشان را بازگو می کنند/ما فقط موظف به اجرا هستیم
دکتر حسن روحانی، رییسجمهور در ادامه سخنان خود در صحن علنی مجلس شورای اسلامی گفت: من تأکید میکنم بر این نظر که همه ما باید تلاش کنیم نظرات و تدابیر رهبر معظم انقلاب را عملیاتی و اجرایی کنیم.
روحانی با تأکید بر این نکته که نباید تکرار شعار کنیم، افزود: مداوم نگوییم که رهبری چنین فرموده و چنان فرموده، رهبری با بیان روشن نظراتاش را بیان فرموده و بیان میفرماید این ما هستیم که باید برنامههای اجرایی آن تدابیر را تهیه کرده و اجرا و عمل کنیم.
رییس قوه مجریه خاطرنشان کرد: بیتردید در چنین شرایطی ما با وحدت و اتحاد و یگانگی و انسجام بهخوبی از شرایط سخت امروز عبور خواهیم کرد.
روحانی اظهار کرد: ما در شرایط خاصی امروز در پای میز مذاکره با دیگران نشستهایم و باید از حقوق ملیمان، از منافع ملیمان و از اهداف ملیمان بهخوبی دفاع کنیم.
وی تصریح کرد: با منطق، استدلال و با استفاده از هنر دیپلماسی باید از حقوق ملیمان، از منافع ملیمان، از اهداف ملیمان بهخوبی دفاع کنیم.
رییس دستگاه اجرایی کشور همچنین با اظهار اینکه در چنین شرایطی ما نیازمند به حمایت همه مردم هستیم، افزود: ما در چنین شرایطی همچنین نیازمند حمایت همه نمایندگان محترم هستیم.
وی با تصریح اینکه این بدان معنا نیست که کسی به دولت نقد نکند، یادآور شد: ما همواره نقد عالمانه و دلسوزانه و نقدی که بتواند تسهیلکننده راه باشد را با تمام وجود استقبال میکنیم.
روحانی همچنین عنوان کرد: در چهارچوب اخلاق، ادب، در چهارچوب نگاه سیاسی ما همواره نقدهای عالمانه و دلسوزانه را استقبال میکنیم.
وی همچنین گفت: در عین حال همه مردم ما در شرایط خاصی از زمان هستند و از همه مهمتر در این شرایط نیازمند وحدت و اتحاد هستیم.
سرنوشت میلیونها جوان به این سه وزارتخانه بستگی دارد
حجتالاسلام حسن روحانی، رییسجمهور کشورمان که صبح امروز یکشنبه 5 آبان به منظور دفاع از وزرای پیشنهادی خود برای سه وزارتخانه آموزش و پرورش، علوم و تحقیقات و ورزش و جوانان در مجلس حضور یافت طی سخنانی گفت: این دولت اولویتاش فقط اقتصاد و سیاست خارجی نیست. اگر دولت در کوتاهمدت به دلایل خاص به سامان معیشت مردم و حل معضلات اقتصادی توجه میکند و در سیاست خارجی برای بازکردن راههای تعامل سازنده تلاش میکند برای میانمدت و بلندمدت میداند که فرهنگ مهمترین بخشی است که باید همه مجریان به آن توجه کنند.
وی اظهار کرد: ناوگان فرهنگی دولت یعنی سه وزیری که امروز برای کسب رأی اعتماد به خانه ملت آمدهاند و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر مسئولانی که به فرهنگ مربوط میشوند میدانند که بار رسالت سنگینی را در این مقطع به دوش دارند.
وی تاکید کرد: سرنوشت میلیونها جوان و نوجوان با فعالیت این سه وزارتخانه یعنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، آموزش و پرورش و ورزش و جوانان رقم زده میشود و افرادی که برای این وزارتخانهها معرفی شدهاند با مشورتهای فراوان و از دیدگاه دولت افراد شایستهای هستند که معیار پایبندی به مواضع دین و قانون، اخلاق و مهارت حرفهای را دارند و سوابق، مدیریت، توانمندی و اعتقادشان به قانون اساسی و اجرای برنامه و قانون به عنوان اصل و اساس بوده است.
روحانی تاکید کرد: ما برای آموزش عالی در این کشور با توجه به حساسیت امر دانشگاهها و حضور 4 و نیم میلیون دانشجو در دانشگاههای کشور و رسالت سنگینی که این دانشگاهها امروز باید بر عهده داشته باشند راه سختی را در پیش داریم.
وی ادامه داد: دانشگاهی باید دانشگاه باشد که محل دانشمندان و محل دانشآموزان، دانشجویان و دانشپژوهان باشد، دانشگاه یعنی جمع فرهیختگان امروز جامعه یعنی اساتید و جمع فرهیختگان فردای جامعه.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاه باید مدیریت فردای کشور را بر دوش خود احساس کند، گفت: ما به دنبال وزیری بودیم که در مرحله نخست کیفیت آموزشی دانشگاهها را ارتقا بخشد یعنی توسعه انسانی و توسعه علوم و دانش را گسترش دهد.
وی تاکید کرد: ما برای توسعه علوم و دانش باید آنچنان از لحاظ علمی توانمند باشیم که بتوانیم با کشورهای پیشرفته علمی رقابت کنیم و ما به دنبال وزیری بودیم که بر این امر اعتقاد داشته باشد، دانشگاه باشگاه نیست، دانشگاه دارالتأدیب نیست، دانشگاه محل فعالیت احزاب و گروههای سیاسی نیست.
روحانی با تاکید بر اینکه دانشگاه و دانشجویان به عنوان ابزار قدرتهای سیاسی نیستند، گفت: دانشجویان در کنار تحصیل علم و مهارتهای لازم باید عمیقا مسایل سیاسی و اجتماعی جامعه خود را بهخوبی درک و لمس کنند و آن را به بحث بگذارند و محیط دانشگاه محیط تقابل گروهها و جناحهای سیاسی نیست.
رییسجمهور یادآور شد: دانشگاه باید از آزادیهای آکادمیک برخوردار باشد و در دانشگاه باید آزادی بیان و استدلال حاکم باشد، گرچه این آزادی بیان برای همه جامعه است اما در محیط دانش، علم و تحقیق نیاز به محیطی آرامتر و آزادتر داریم.
روحانی گفت: در محیطی که بتوانیم به تعبیر رهبری کرسیهای آزاداندیشی را تشکیل دهیم ما باید قدرت تحمل که برای شنیدن آمار و نظرات دیگران به وجود میآوریم را بیشتر کنیم، ما میخواهیم میراثدار شخصیتهایی همچون شهید مطهری باشیم که فرمود دوست دارم حتی به یک مارکسیسم نیز کرسی دانشگاهی واگذار شود، بیاید حرف بزند، سخن بگوید و ما به او جواب دهیم.
وی با تاکید بر اینکه ما به تحمل مطهری و بهشتیها نیاز داریم، گفت: نباید آستانه تحمل را پایین بیاوریم و به خاطر یک کلام و حرکت کوچک خود را آماده برای ایجاد تشنج و برخورد کنیم.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاههای ما باید دانشگاههای الگو باشند، گفت: ما میخواهیم در دانشگاههایمان شاهد استقلال باشیم، استقلال به این مفهوم که دانشگاههای ما به رشدی رسیدهاند که بتوانند اکثریت قریب به اتفاق مسایل خودشان را در چهارچوب قانون خودشان حل کنند.
روحانی گفت: هر مقدار مدیریت را به خود دانشگاه و اساتید واگذار کنیم باید بدانیم این مدیریت و استقلال به نفع پیشرفت دانشگاههاست.
وی با تاکید بر اینکه ما به دنبال مراکز آموزش عالی هستیم که بتوانیم با دنیا در تعامل باشیم، گفت: بدانیم که پیشرفت علمی در انزوا حاصل نمیشود و پیشرفت در سایه تعامل با جهان، علم و دانش در سراسر دنیاست.
روحانی بیان کرد: ما پیرو همان پیامبری هستیم که به پیروان خود توصیه کرد که در دورترین نقاطی که کمترین اشتراک فرهنگی را با ما دارند برای علمآموزی رنج سفر را با خود هموار کنند.
رییسجمهور یادآور شد: ما نیاز به دانشگاهی داریم که جزیره جداگانه از جامعه نباشد، دانشگاهی که بتواند مهارتهای لازم را به دانشجو بیاموزد و پس از دوران دانشگاه بتواند به جامعه خدمترسانی کند.
وی با بیان اینکه دانشگاه باید به صنعت، تولید، بازار و جامعه و بازار کار متصل باشد، گفت: چنین وزارتخانهای که میخواهد مسئولیت این دانشگاه را به عهده بگیرد نیاز به انسان فرهیختهای که اهل علم و حلم باشد، دارد و جناب آقای فرجی دانا دارای این شایستگی است که بتواند این تحمل را در دانشگاهها پیگیری کند.
وی خاطرنشان کرد: در اولین لیستی که این دولت برای وزارت علوم آماده کرده بود در میان اسامی اسم فرجی دانا بود منتهی در آن مقطع وی به دلیل اشتغالات نمیتوانست مسئولیت را به عهده بگیرد.
وی با بیان اینکه فرجی دانا در محیط مذهبی همانند قم پرورش یافته است، گفت: آقای فرجی دانا در دانشگاههای مختلف درس آموخته است و مدیریتهای محیطهای علمی و آموزشی مختلف از دانشکده تا دانشگاه مانند دانشگاه تهران را بر عهده گرفت.
وی اضافه کرد: برخی از دوران زندگی آقای فرجی دانا در خدمت به سپاه پاسداران و دفاع مقدس سپری شده است و وقتی که من با وی در رابطه با دانشگاه صحبت کردم احساس کردم همنظر و همفکر هستیم و برنامههای دولت را به خوبی پذیرفته است و توان اجرایی آن را دارد و به دلیل ادب، اخلاق، صبوری و حلم میتواند وزیری باشد که ما شاهد دانشگاهی عالمتر، آرامتر و آزادتر با وجود وی در ماههای آینده باشیم و چنین دانشگاهی است که میتواند مدیران لایق آینده را تحول جامعه دهد.
روحانی با بیان اینکه در زمینه آموزش و پرورش نیاز به تحول داریم، گفت: ما نیاز داریم که مدارسی که حافظهمحور هستند به سمت یادگیریمحور حرکت کنند و در واقع به مدارسی نیاز داریم که در بسیاری از موارد درسی خلاقیت دانشآموزان را افزایش دهند.
وی اضافه کرد: ما نیاز به مدارسی داریم که در کنار علوم طبیعی به علوم انسانی و اجتماعی نیز به اندازه کافی اهمیت دهند و بتوانند نوجوانهای ما را در آغاز تحصیل به وظایف اجتماعی و با اختیارات مدنی آشنا کنند.
رییسجمهور تاکید کرد: مدارس ما باید دانشآموزان را از شفاهیمحور بودن به کتبیمحوربودن هدایت کنند و به این دلیل من روز اول مهر توصیه کردم که زنگ مطالعه در مدارس ایجاد شود و پیشنهاد کردم درس انشا احیا شود و در واقع پیشنهادم این بود که دانشآموزان بتوانند آنچه در ذهن دارند بر روی کاغذ بیاورند.
وی اظهار کرد: ما نیاز داریم از دوران دبستان دانشآموزانمان به مباحثه و گفتوگو عادت کنند و برای این کار باید برنامهریزی کنیم.
وی بیان کرد: در کشورهای پیشرفته استفاده از فضای مجازی و اینترنت از دبستان آغاز میشود و ما باید به خردهفرهنگها و فرهنگهای قومیتها در مدارس اهمیت دهیم.
وی گفت: ما باید بار آموزش و پرورش بین دوش دولت، مردم و نهادهای دیگر را تقسیم کنیم تا بتوانیم محیطی بهتر و شرایطی بهتر و رقابتیتر در محیط آموزش و پرورش شاهد باشیم و برای این کار و تحول دکتر فانی شخصیتی هستند که میتوانند بار مسئولیت را به عهده بگیرند.
وی با بیان اینکه فانی جزء سابقون است و سابقه 30 ساله در مسایل آموزش و پرورش دارد، گفت: آقای فانی در همه مراحل اداری از معاونت یک اداره در تهران تا مسئولیت آموزش و پرورش در کردستان و تا مراحل مختلف تجربیات لازم مدیریتی را دارد و از دانش کافی برخوردار است و تحصیلاتاش را در دانشگاههای معتبر سپری کرده است.
انشاءالله شاهد تکمیل کابینه خواهیم بود
حسن روحانی رییس جمهور در بخش پایانی اظهارات خود در صحن علنی مجلس درخصوص دکتر رضا صالحی امیری وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان گفت: این وزارتخانه شامل همه جامعه 75 میلیونی است.
رییس جمهور ادامه داد: آنجا که از ورزش همگانی حرف می زنیم که برای ما بسیار مهم است، آنجا که از عدالت در امکانات ورزشی حرف می زنیم آنجا که بحث فضای ورزشی را برای جامعه مان مطرح می کنیم آنجا که باید عقب ماندگی های گذشته در مورد ورزش بانوان را جبران کنیم آنجا که ورزش را یکی از پایه های اصلی سلامت مردم می دانیم باید بگوییم که این اصل شامل جامعه 75 میلیون نفری است.
وی افزود: ما معتقدیم که ورزش برای ما نشاط آفرین باشد، به بهترین شکل اوقات فراغت جوانان ما را پر کند و در کار جمعی به جامعه مهارت دهد، رقابت های سالم اجتماعی را به وجود آورد می تواند غرور ملی را بیافریند و آنجا که بحث ورزش قهرمانی است ورزش می تواند بخشی از تعامل سازنده ما با جهان باشد.
رییس قوه مجریه با اظهار اینکه در دیپلماسی عمومی، دیپلماسی ورزش کارآیی خود را نشان داده است خاطرنشان کرد: کما اینکه دیپلماسی علمی نیز در مقاطع مختلف برای دیپلماسی کارآمد بوده است و ورزش همگانی، قهرمانی و حرفه ای باید توسط فردی اداره شود که با نظر علمی به این مساله نگاه می کند.
روحانی در ادامه با بیان اینکه در کنار ورزش موضوع جوانان نیز مطرح است اظهار داشت: جوانان به معنای مهارت های اجتماعی جوانان به مفهوم تلاش برای اشتغال و ازدواج جوانان، پر کردن ساعات فراغت آنها، نشاط جوانان، رقابت های سیاسی و اجتماعی جوانان، مشارکت آنها در مسایل سیاسی و اجتماعی و دهها و صدها مساله ای که به نسل جوان ما مربوط می شود.
روحانی تاکید کرد: برای این مسئولیت اقای دکتر صالحی امیری را برای مدیریت برگزیدیم و ایشان به مجلس معرفی شد که اگر من تعبیر کنم ایشان فردی جامعه شناس بوده و به مسایل اجتماعی جوانان و ورزش با همان دید آسیب شناسی که تخصصی است می نگرد سخنی به گزاف نگفته ام.
رییس جمهور یادآور شد: از وقتی که ایشان معاون وزیر بوده اند و با شورای عالی امنیت ملی همکاری داشتند تا زمانی که خودشان در شورای عالی امنیت ملی یکی از معاونت ها را به عهده گرفته اند و تا زمانی که در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام مسئولیت بخش فرهنگی را به عهده گرفته اند همواره فردی دقیق، اخلاقی و پرتلاش بوده اند.
رییس دولت یازدهم خاطرنشان کرد: من به مدت 9 الی 10 سال است که با آقای صالحی امیری همکاری می کنم و در این سالها او از لحاظ علمی صاحب نظر و فردی صاحب قلم با تحقیقات و مقالات مختلف و متخصص در امر تحقیق بوده است.
وی ادامه داد: دو ماهی که صالحی امیری سرپرستی این وزارتخانه مهم را بر دوش گرفته به خوبی از عهده اداره آن برآمده است.
رییس جمهور در بخش پایانی اظهاراتش خطاب به نمایندگان مجلس گفت: خواست من از نمایندگان محترم مجلس این است که در چارچوب وظایف قانونی شان در مورد بررسی صلاحیت سه وزیر این امر را در خانه ملت ادامه دهند.
وی عنوان کرد: ما انشا الله در پایان وقت شاهد تکمیل کابینه دولت یازدهم باشیم.
رییس جمهور همچنین افزود: قول دولت به مردم این است که با این تکمیل حرکت در فضای فرهنگی نیز سرعت بیشتری خواهد یافت.
پایان پیام/
نظر شما