سرنوشت میلیون‌ها جوان به این سه وزارتخانه بستگی دارد

خبرگزاری شبستان: روحانی با بیان اینکه ناوگان فرهنگی دولت یعنی وزرای پیشنهادی امروز و وزیر فرهنگ بار رسالت سنگینی را بعهده گرفته‌اند، گفت: سرنوشت میلیون‌ها جوان و نوجوان به فعالیت این سه وزارتخانه بستگی دارد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام حسن روحانی، رییس‌جمهور کشورمان که صبح امروز یکشنبه 5 آبان به منظور دفاع از وزرای پیشنهادی خود برای سه وزارتخانه آموزش و پرورش، علوم و تحقیقات و ورزش و جوانان در مجلس حضور یافت طی سخنانی گفت: این دولت اولویت‌اش فقط اقتصاد و سیاست خارجی نیست. اگر دولت در کوتاه‌مدت به دلایل خاص به سامان معیشت مردم و حل معضلات اقتصادی توجه می‌کند و در سیاست خارجی برای بازکردن راه‌های تعامل سازنده تلاش می‌کند برای میان‌مدت و بلندمدت می‌داند که فرهنگ مهم‌ترین بخشی است که باید همه مجریان به آن توجه کنند.

 

وی اظهار کرد: ناوگان فرهنگی دولت یعنی سه وزیری که امروز برای کسب رأی اعتماد به خانه ملت آمده‌اند و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر مسئولانی که به فرهنگ مربوط می‌شوند می‌دانند که بار رسالت سنگینی را در این مقطع به دوش دارند.

 

وی تاکید کرد: سرنوشت میلیون‌ها جوان و نوجوان با فعالیت این سه وزارتخانه یعنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، آموزش و پرورش و ورزش و جوانان رقم زده می‌شود و افرادی که برای این وزارتخانه‌ها معرفی شده‌اند با مشورت‌های فراوان و از دیدگاه دولت افراد شایسته‌ای هستند که معیار پایبندی به مواضع دین و قانون، اخلاق و مهارت حرفه‌ای را دارند و سوابق، مدیریت، توانمندی و اعتقاد‌شان به قانون اساسی و اجرای برنامه و قانون به عنوان اصل و اساس بوده است.

 

روحانی تاکید کرد: ما برای آموزش عالی در این کشور با توجه به حساسیت امر دانشگاه‌ها و حضور 4 و نیم میلیون دانشجو در دانشگاه‌های کشور و رسالت سنگینی که این دانشگاه‌ها امروز باید بر عهده داشته باشند راه سختی را در پیش داریم.

 

وی ادامه داد: دانشگاهی باید دانشگاه باشد که محل دانشمندان و محل دانش‌آموزان، دانشجویان و دانش‌پژوهان باشد، دانشگاه یعنی جمع فرهیختگان امروز جامعه یعنی اساتید و جمع فرهیختگان فردای جامعه.

 

وی با تاکید بر اینکه دانشگاه باید مدیریت فردای کشور را بر دوش خود احساس کند، گفت: ما به دنبال وزیری بودیم که در مرحله نخست کیفیت آموزشی دانشگاه‌ها را ارتقا بخشد یعنی توسعه انسانی و توسعه علوم و دانش را گسترش دهد.

 

وی تاکید کرد: ما برای توسعه علوم و دانش باید آنچنان از لحاظ علمی توانمند باشیم که بتوانیم با کشورهای پیشرفته علمی رقابت کنیم و ما به دنبال وزیری بودیم که بر این امر اعتقاد داشته باشد، دانشگاه باشگاه نیست، دانشگاه دارالتأدیب نیست، دانشگاه محل فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی نیست.

 

روحانی با تاکید بر اینکه دانشگاه و دانشجویان به عنوان ابزار قدرت‌های سیاسی نیستند، گفت: دانشجویان در کنار تحصیل علم و مهارت‌های لازم باید عمیقا مسایل سیاسی و اجتماعی جامعه خود را به‌خوبی درک و لمس کنند و آن را به بحث بگذارند و محیط دانشگاه محیط تقابل گروه‌ها و جناح‌های سیاسی نیست.

 

رییس‌جمهور یادآور شد: دانشگاه باید از آزادی‌های آکادمیک برخوردار باشد و در دانشگاه باید آزادی بیان و استدلال حاکم باشد، گرچه این آزادی بیان برای همه جامعه است اما در محیط دانش، علم و تحقیق نیاز به محیطی آرام‌تر و آزادتر داریم.

 

روحانی گفت: در محیطی که بتوانیم به تعبیر رهبری کرسی‌های آزاداندیشی را تشکیل دهیم ما باید قدرت تحمل که برای شنیدن آمار و نظرات دیگران به وجود می‌آوریم را بیشتر کنیم، ما می‌خواهیم میراث‌دار شخصیت‌هایی همچون شهید مطهری باشیم که فرمود دوست دارم حتی به یک مارکسیسم نیز کرسی دانشگاهی واگذار شود، بیاید حرف بزند، سخن بگوید و ما به او جواب دهیم.

 

وی با تاکید بر اینکه ما به تحمل مطهری و بهشتی‌ها نیاز داریم، گفت: نباید آستانه تحمل را پایین بیاوریم و به خاطر یک کلام و حرکت کوچک خود را آماده برای ایجاد تشنج و برخورد کنیم.

 

وی با تاکید بر اینکه دانشگاه‌های ما باید دانشگاه‌های الگو باشند، گفت: ما می‌خواهیم در دانشگاه‌هایمان شاهد استقلال باشیم، استقلال به این مفهوم که دانشگاه‌های ما به رشدی رسیده‌اند که بتوانند اکثریت قریب به اتفاق مسایل خودشان را در چهارچوب قانون خودشان حل کنند.

 

روحانی گفت: هر مقدار مدیریت را به خود دانشگاه و اساتید واگذار کنیم باید بدانیم این مدیریت و استقلال به نفع پیشرفت دانشگاه‌هاست.

 

وی با تاکید بر اینکه ما به دنبال مراکز آموزش عالی هستیم که بتوانیم با دنیا در تعامل باشیم، گفت: بدانیم که پیشرفت علمی در انزوا حاصل نمی‌شود و پیشرفت در سایه تعامل با جهان، علم و دانش در سراسر دنیاست.

روحانی بیان کرد: ما پیرو همان پیامبری هستیم که به پیروان خود توصیه کرد که در دورترین نقاطی که کمترین اشتراک فرهنگی را با ما دارند برای علم‌آموزی رنج سفر را با خود هموار کنند.

 

رییس‌جمهور یادآور شد: ما نیاز به دانشگاهی داریم که جزیره جداگانه از جامعه نباشد، دانشگاهی که بتواند مهارت‌های لازم را به دانشجو بیاموزد و پس از دوران دانشگاه بتواند به جامعه خدمت‌رسانی کند.

 

وی با بیان اینکه دانشگاه باید به صنعت، تولید، بازار و جامعه و بازار کار متصل باشد، گفت: چنین وزارتخانه‌ای که می‌خواهد مسئولیت این دانشگاه را به عهده بگیرد نیاز به انسان فرهیخته‌ای که اهل علم و حلم باشد، دارد و جناب آقای فرجی دانا دارای این شایستگی است که بتواند این تحمل را در دانشگاه‌ها پی‌گیری کند.

 

وی خاطرنشان کرد: در اولین لیستی که این دولت برای وزارت علوم آماده کرده بود در میان اسامی اسم فرجی دانا بود منتهی در آن مقطع وی به دلیل اشتغالات نمی‌توانست مسئولیت را به عهده بگیرد.

 

وی با بیان اینکه فرجی دانا در محیط مذهبی همانند قم پرورش یافته است، گفت: آقای فرجی دانا در دانشگاه‌های مختلف درس آموخته است و مدیریت‌های محیط‌های علمی و آموزشی مختلف از دانشکده تا دانشگاه مانند دانشگاه تهران را بر عهده گرفت.

 

وی اضافه کرد: برخی از دوران زندگی آقای فرجی دانا در خدمت به سپاه پاسداران و دفاع مقدس سپری شده است و وقتی که من با وی در رابطه با دانشگاه صحبت کردم احساس کردم هم‌نظر و همفکر هستیم و برنامه‌های دولت را به خوبی پذیرفته است و توان اجرایی آن را دارد و به دلیل ادب، اخلاق، صبوری و حلم می‌تواند وزیری باشد که ما شاهد دانشگاهی عالم‌تر، آرام‌تر و آزادتر با وجود وی در ماه‌های آینده باشیم و چنین دانشگاهی است که می‌تواند مدیران لایق آینده را تحول جامعه دهد.

 

روحانی با بیان اینکه در زمینه آموزش و پرورش نیاز به تحول داریم، گفت: ما نیاز داریم که مدارسی که حافظه‌محور هستند به سمت یادگیری‌محور حرکت کنند و در واقع به مدارسی نیاز داریم که در بسیاری از موارد درسی خلاقیت دانش‌آموزان را افزایش دهند.

 

وی اضافه کرد: ما نیاز به مدارسی داریم که در کنار علوم طبیعی به علوم انسانی و اجتماعی نیز به اندازه کافی اهمیت دهند و بتوانند نوجوان‌های ما را در آغاز تحصیل به وظایف اجتماعی و با اختیارات مدنی آشنا کنند.

 

رییس‌جمهور تاکید کرد: مدارس ما باید دانش‌آموزان را از شفاهی‌محور بودن به کتبی‌محوربودن هدایت کنند و به این دلیل من روز اول مهر توصیه کردم که زنگ مطالعه در مدارس ایجاد شود و پیشنهاد کردم درس انشا احیا شود و در واقع پیشنهادم این بود که دانش‌آموزان بتوانند آنچه در ذهن دارند بر روی کاغذ بیاورند.

 

وی اظهار کرد: ما نیاز داریم از دوران دبستان دانش‌آموزان‌مان به مباحثه و گفت‌وگو عادت کنند و برای این کار باید برنامه‌ریزی کنیم.

 

وی بیان کرد: در کشورهای پیشرفته استفاده از فضای مجازی و اینترنت از دبستان آغاز می‌شود و ما باید به خرده‌فرهنگ‌ها و فرهنگ‌های قومیت‌ها در مدارس اهمیت دهیم.

 

وی گفت: ما باید بار آموزش و پرورش بین دوش دولت، مردم و نهادهای دیگر را تقسیم کنیم تا بتوانیم محیطی بهتر و شرایطی بهتر و رقابتی‌تر در محیط آموزش و پرورش شاهد باشیم و برای این کار و تحول دکتر فانی شخصیتی هستند که می‌توانند بار مسئولیت را به عهده بگیرند.

 

وی با بیان اینکه فانی جزء سابقون است و سابقه 30 ساله در مسایل آموزش و پرورش دارد، گفت: آقای فانی در همه مراحل اداری از معاونت یک اداره در تهران تا مسئولیت آموزش و پرورش در کردستان و تا مراحل مختلف تجربیات لازم مدیریتی را دارد و از دانش کافی برخوردار است و تحصیلات‌اش را در دانشگاه‌های معتبر سپری کرده است.

پایان پیام/


پایان پیام/
 

کد خبر 306332

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha