مجید ابهری،متخصص علو رفتاری و آسیبشناس اجتماعی،در گفتوگو با خبرنگار شبستان با اشاره به لایحه ازدواج فرزندخوانده با پدرخوانده با بیان اینکه این نظر باعث جریحه دار شدن احساسات عمومی می شود گفت: با توجه به اینکه در شرایط حاضر آسیب ها و مشکلات فراوان در کشور وجود دارند که پیشگیری و مقابله با آنها نیازمند قوانین مختلف میباشد این جانب به عنوان یک رفتارشناس و بعد از 30 سال آسیبشناسی اجتماعی هنوز نمیدانم فلسفه طرح این قانون چیست.
وی اظهار کرد: ممکن است در 50 سال، یک مورد پدرخوانده یا مادرخوانده با فرزندخوانده ازدواج کند برای این یک مورد این همه سر و صدا و خوراک تهیهکردن برای رسانههای بیگانه معلوم نیست بر اساس چه منطقی صورت میگیرد، این قانون باعث میشود دیگر هیچ زن و شوهری به سراغ سرپرستی یک کودک نیازمند نروند چرا که اگر پسر باشد برای خانم خانه موضوع بحثبرانگیزی میشود و اگر دختر باشد اطرافیان با طعنه و مسخره خواهند گفت برای خودت همسر آوردهای که بزرگ کنی.
این آسیبشناس با بیان اینکه اصلیترین ضربه این قانون به این گونه کودکان بی گناه می باشد گفت: نکته مهمتر اینکه هنوز عده ای تصور می کنند منظور از فرزندخوانده، فرزند شوهر یا زنی ایست که با دیگری ازدواج میکند البته که اینطور نیست. منظور از فرزندخوانده کودکی است که بدون ارتباط زناشویی و از بیرون برای سرپرستی آورده میشود هنوز این نکته برای افکار عمومی روشن نشده است.
ابهری در ادامه خاطرنشان کرد: بنابراین ضرورت طرح این مسئله در شرایطی که صدها نکته و موضوع مهمتر و ضروریتر وجود دارد فقط باعث جریحهدارشدن احساسات عمومی و زشتنمایی چهره قوانین اسلامی است که خوراک تبلیغاتی برای شبکههای ماهوارهای و رسانههای دشمن تهیه میشود.
وی ادامه داد: از نگاه رفتارشناسی یک کودک که سالها یک فرد را پدر یا مادر خطاب کرده حالا باید به عنوان همسر و هم خانه به سوی او برود، زشتی اخلاق این موضوع مسئلهای است که باعث بروز تکانههای عصبی و رفتاری میشود البته این عمل حرام نیست. دارای زشتی اجتماعی است که انسانفردی را که تا دیروز فرزند خود میدانسته و روی زانوی خود بزرگ کرده از امروز باید نگاه و افکارش را عوض کند. به نظر این جانب است اگر هم این موضوع به شکل قانونی درآید قابل اجرا نخواهد شد.
وی ادامه داد: چرا که ممکن است همانطوری که گفته شد در سالهای سال مورد مشابه ای اتفاق بیفتد و این مساله فرایندی نیست که هر روز یا هر هفته با آن مواجه شویم.
پایان پیام/
نظر شما