به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، علیرضا نجیب، رئیس اداره مشارکتهای مردمی و غیردولتی آموزش و پرورش گیلان، در همایش مدیران و موسسین مدارس غیردولتی استان در دهکده ساحلی بندر انزلی با بیان اینکه 12 درصد کل دانش آموزان گیلان در مدارس غیردولتی تحصیل میکنند، گفت: این دانش آموزان سهم بسزا و چشمگیر مدارس غیردولتی را در آموزش و پرورش استان نشان میدهد که هم از حیث کمی و هم از حیث کیفیت دارای جایگاه بسیار مناسبی است.
وی مدارس غیردولتی را یک تشکیلات راهبردی و استراتژیک دانست و افزود: اگر جذب دانش آموزان از طریق مدارس غیردولتی نباشد هم از نظر فضاو هم از نظر نیروی انسانی دچار چالشهای بسیار بزرگی میشویم.
نجیب با بیان اینکه با تنظیم سند تحول بنیادین نقشه کاری دست اندرکاران آموزش و پرورش ترسیم شده است، اظهار کرد: نیاز به تحول، چیزی نیست که با بخشنامه انجام شود، تحول باید در باورها ایجاد شود که این باور در مدیران مدارس غیردولتی ایجاد شده است مانند هوشمندسازی مدارس که بعنوان الگو هم در بسیاری موارد از آنها نام برده میشود.
وی در ادامه بحث مشارکتهای مردمی را به سه ضلع ترسیم و خاطرنشان کرد: ضلع اول شامل مشارکت مردمی است که مختص اولیاء دانش آموزان است و در ضلع دوم آن موسسین اینگونه مدارس قرار دارند و سومین ضلع هم مختص دولت و آموزش و پرورش است.
نجیب تاکید کرد: بالندگی و رشدکلی این مجموعه بر محور مشارکتهای مردمی استوار است اگر این سه عنصر باهم هماهنگ باشند شاهد رشد و بالندگی خواهیم بود.
در ادامه این جلسه محمد حسین دیلمی، رئیس شورای هماهنگی موسسان غیردولتی استان نیز به بیان گزارشی از عملکرد شورا پرداخت و در رابطه با موضوع پیگیری مشکلات نرخ شهریه در مدارس غیردولتی افزود: سالها موسسین غیردولتی با مشکل افزایش قیمتها و هزینهها و پایین بودن نرخ شهریه روبرو بودند که این باعث رکود بعضی از فعالیتها در مدارس شده بود که با همکاری مدیرکل آموزش و پرورش گیلان و رایزنیهای متعدد با وزارتخانه متبوع برای اینکه حقی از موسسی ضایع نشود به تثبیت نرخ افزایش قیمتها پرداختیم.
وی به چگونگی فعالیتهای شورا پرداخت و گفت: برگزاری آزمونهای علمی خاص در دو مرحله در سه مقطع آموزشی، جلوگیری از صدور مجوزهای بیرویه و اهمیت طرح نیازسنجی مناطق، اجرای طرح گردشگری از جمله فعالیتهایی بود که شورای موسسین انجام داده است.
دیلمی برگزاری کلاسهای ضمن خدمت برای ارتقاء آگاهیهای معلمان از فن آوریهای جدید در دروس مختلف را از جمله کارهای مهم انجام شده و در حال انجام بیان کرد.
وی مسائل تربیتی دانش آموزان را از دغدغههای اولیاء دانست و افزود: با توجه به هجمههای همه جانبه فرهنگی دشمنان، جوانان امروز سخت در معرض افتادن در دام این هجمهها قرار گرفتهاند که در این راستا همت و تلاش همگان را میطلبد تا بخش زیادی از فعالیتهای مدارس چه دولتی و چه غیردولتی به مسائل روحی، روانی و اعتقادی دانش آموزان اختصاص یابد.
وی افزود: در عرصه فعالیتهای تحقیقی مدارس غیردولتی،مدارسی موفقتر هستند که بخش پژوهشی خود را فعالتر کنند چون اجرای پروژههای تحقیقی و نمایشگاههای علمی، پژوهشی و تقدیر از دانش آموزان نخبه، فرهنگ تحقیق و پژوهش را ترویج میکند.
پایان پیام/
نظر شما