به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، علی لاریجانی، رییس مجلس در ابتدای جلسه علنی امروز چهارشنبه 1 آبان با اشاره به سخنان روز گذشته برخی مقامات آمریکایی در مورد مذاکرات ژنو 2 گفت: برخی مقامات امریکایی در مورد مذاکرات ژنو 2 برای ایران شروطی را افاضه کرده است من جمله اینکه ایران باید نتایج ژنو 1 را بپذیرد و بشار اسد نیز نباید برای دولت دوره آینده کاندیدا شود.
وی اظهار کرد: به نظر می رسد رجال سیاسی امریکا یا دچار بیماری فراموشی ذهنی شده اند یا تمارض به این کسالت روانی می کنند، اولاً از هنگام تشکیل کنفرانس ژنو 1 به خاطر داریم که همین موجودات پرحرف جنجالی به پا کرده اند که ایران نباید در این کنفرانس شرکت کنند، آن زمان هنوز درگیری های داخلی سوریه به این شکل نبود و ایران نیز در آن کنفرانس شرکت نکرد اما نظر خود را بارها اعلام کرد که راه حل مساله سوریه به دلیل تعمیق دموکراسی از طریق نظامی نیست بلکه باید از طریق گفتگوهای ملی به عزم واحدی در درون سوریه برسند.
وی ادامه داد: بعد از کنفرانس ژنو 1 اعضای شرکت کننده به خیال ماجراجویی در سوریه راه حل نظامی را در پیش گرفته اند و این مصائب را برای مردم سوریه به وجود آوردند حالا باید آنها جواب دهند که در کنفرانس ژنو 1 شرکت کردند؟ چرا مصوبات این کنفرانس را دنبال نکرده اید و دنبال راه دیگری رفته اید؟ نه اینکه برای ایران دعوت به این کنفرانس نشده است این سوال را مطرح می کنید.
لاریجانی تاکید کرد: امریکا و برخی کشورهای منطقه که با سروصدا در کنفرانس شرکت کرده اند باید پاسخ دهند چرا دنبال راه حل نظامی رفته اند و این کشتار مسلمانان را باعث شده اند.
وی گفت: کشورهایی که در این کنفرانس شرکت کرده اند چرا دولت انتقالی را به وجود نیاوردند، این سوال باید از آنها شود روشن است این طرح های تخیلی به این جهت حاصلی ندارد و محقق نشد که نتایج اعلامی ژنو 1 ظاهر قضایا است و باطن ماجرا به اهداف دیگری بود که بیان نمی شد.
رییس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: قصد آنها از پا درآوردن یک دولت مقاوم در برابر رژیم صهیونیستی بود حتی به قیمت جنگ و همه تلاش خود را انجام دادند و مقداری سلاح و پول ارسال کردند و تروریست ها را نیز مسلح کردند و اعزام کرده اند اما امروز بعد از 5/2 سال توفیقی پیدا نکردند ضمنا متوجه شدند که در چه گرداب هولناکی گرفتار شده اند که حالا باید برای تروریست های تا دندان مسلح نیز فکری کنند و در چنین وضعیتی صحبت از ژنو 2 می کنند.
رییس خانه ملت یادآور شد: ثالثاً با چه منطقی مسئولین آمریکا به خود اجازه می دهند که بگویند فلان کس نباید در انتخابات آینده سوریه کاندیدا شود، خیلی وقیحانه است شما که می گفتید آقای بشار اسد پایگاه مردمی ندارد و ما می خواهیم دموکراسی را در آنجا ایجاد کنیم پس چرا از کاندیدا شدن او می ترسید، اینقدر در خانه های توخالی نتیجه بی فکری و نداشتن درک درست از صحنه زندگی مسلمانان است.
لاریجانی گفت: مرتبط سفر می کنند اما کمی زحمت نمی کشند که صحنه را درست را بشناسانند و اقدامات خود را ارزیابی کنند، حداقل حرفهای یکسال اخیر خود را وارسی کنند و تناقضات آن را بفهمند، جمهوری اسلامی شیفتگی برای شرکت در چنین کنفرانسی ندارد، اگر اینگونه تدابیر نیم سوخته سیاسی دردی را برای شما علاج می کند ادامه دهید.
لاریجانی با بیان اینکه ایران با واقع بینی به صحنه می نگرد، اظهار کرد: باز هم تکرار می کنیم راه حل؛ قشون کشی و ارسال سلاح و نظامی گری نیست، نه در سوریه و نه در بحرین؛ اینگونه ژست های تبلیغی تاثیری در استراتژی ایران ندارد.
وی بیان کرد: ایران وقتی در ژنو 2 شرکت می کند که صرفاً یک راه حل دموکراتیک مبتنی بر رای مردم سوریه مبنای کار باشد.
لاریجانی در ادامه سخنان خود با اشاره به برخی سخنان در مورد وزرای پیشنهادی گفت: این روزهای در بحث وزرای پیشنهادی دولت شنیده شده است که به نوعی این امر یا تغییرات آن به نظر رهبری مربوط دانسته شده است که به هیچ وجه این رای درستی نیست، رهبر معظم انقلاب همیشه تلاش کرده اند کارهای قوای سه گانه بر مبنای قانون اساسی تحقق یابد و طبعاً وزرا توسط رییس جمهور انتخاب می شوند و به مجلس برای رای اعتماد معرفی می شوند و مجلس نیز بررسی می کند و چنانچه افراد را صاحب کفایت لازم دید رای می دهد.
وی ادامه داد: مسایل در حوزه کار قوه مجریه و حوزه کار قوه مقننه به رهبری مربوط نیست، به تصمیم قوه مجریه و مقننه مربوط است.
لاریجانی خاطرنشان کرد: بی جهت در کشور منشا سوءتعبیر نشود ضمن اینکه طرح این مساله نیز شبیه برخی از مسایل که در روز یکشنبه عرض کردم معلوم نیست چه فایده ای برای کشور دارد، جدای از عدم صحت آن فایده ای نیز بر آن مترتب نیست و باز هم تاکید می کنم که با توجه به شرایط کشور بیش از هر زمان نیازمند وحدت در جامعه هستیم که در کوران مذاکرات همواره مذاکره کنندگان در پیشبرد اهداف کشور پشتیبانی کنند.
وی همچنین با اشاره به برخی از تعابیر زننده و اقدامات سیاسی کشور گفت: به کار بردن تعابیر زننده از سوی برخی گویندگان و بزرگان سیاسی کشور غیرمفید و مضر است، ممکن است افراد جامعه به دلیل اختلاف در آراء وزارت یکدیگر را نفی کنند و توهین کردن به مقامات سیاسی کشور نه شرعاً مجاز است و نه فایده ای برای مترتب است و جز خسارات و اختلاف و کینه اثری بر آن مترتب نیست.
وی اضافه کرد: علاوه بر این اینگونه مناقشات با ادبیات پرتنش این تلقی را در طرفهای مقابل ایجاد می کند که ایرانیان در مجموعه ای از اختلافات درگیر هستند و می توان بر آنها فشار بیشتر آورد.
لاریجانی همچنین با اشاره به سالروز شهادت آیت الله سیدمصطفی خمینی خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره) حاج آقا مصطفی را آینده ایران می دانست و درگذشت وی را راهگشای انقلاب تلقی می کرد زیرا با شهادت وی روح تازه ای در کالبد جریان انقلاب دمیده شد و امام درگذشت وی را از الطاف الهی می دانست.
وی ادامه داد: حاج آقا مصطفی یک مبارز واقعی، یک انقلابی مسلکی و یک همدم و همراز امام در همه صحنه های مبارزه از قم تا ترکیه و عراق بود.
پایان پیام/
نظر شما