عدم درمان‌پذیری تنبلی چشم پس از 10 سالگی

معاون پیشگیری از معلولیت سازمان بهزیستی با بیان اینکه بهترین سن برای درمان تنبلی چشم 3 تا 6 سال است، گفت: تنبلی چشم پس از 10 سالگی درمان‌پذیر نیست.

به گزارش خبرنگار شبستان، مینو رفیعی، معاون پیشگیری از معلولیت سازمان بهزیستی در آغاز هجدهمین برنامه کشوری پیشگیری از تنبلی چشم و سایر اختلالات بینایی با اشاره به اینکه یکی از علل شایع کم‌بینایی و نابینایی تنبلی چشم است، گفت: تشخیص به موقع باعث تسهیل درمان شده در حالی که این بیماری پس از سن 10سالگی قابل درمان نیست، بنابراین لزوم تشخیص سریع برای این بیماری قابل توجه است.

 

وی بهترین سن تشخیص تنبلی چشم را 3 تا 6 سال عنوان کرد و افزود: در سال 74 این طرح برای اولین بار پایلوت شد و در سال 87 به صورت سراسری در کشور اجرا شد.

 

وی خاطرنشان کرد: غربالگری تنبلی چشم تمام معیارهای اصولی را برای یک طرح غربالگری دارد به طوری که در 27 سال گذشته 22 میلیون کودک 3 تا 6 ساله تحت غربالگری تنبلی چشم قرار گرفته و ابتلای 922 هزار به نوعی اختلال بینایی مشخص شد که از این تعداد 236 هزار کودک مبتلا به تنبلی چشم بودند.

 

به گفته رفیعی، با برگزاری این طرح در واقع از کم‌بینایی شدید و نابینایی مطلق 236 هزار کودک جلوگیری شد.

 

وی تصریح کرد: در سال 91، 5/2 میلیون معاینه برای تنبلی چشم صورت گرفت که 140 هزار نفر مبتلا به تنبلی چشم مشخص شد که 303 نفر نیاز به جراحی داشتند که با کمک سازمان بهزیستی تحت عمل جراحی قرار گرفتند.

 

به گفته معاون پیشگیری از معلولیت سازمان بهزیستی، سال گذشته طرح غربالگری تنبلی چشم در سراسر کشور 69 درصد پوشش داشت که 80 درصد مناطق روستایی تحت پوشش این طرح قرار گرفتند که نسبت به سال 90، 6 درصد رشد داشته است.

 

 

وی با بیان اینکه امسال ضریب نفوذ این طرح غربالگری 72 درصدی خواهد بود، خاطرنشان کرد: امیدواریم طرح غربالگری تنبلی چشم به برنامه‌ای ثابت تبدیل شده تا افراد در طول سال مراجعه کنند و بتوانیم پوشش این طرح را به بالای 90 درصد برسانیم.

 

وی در پایان از وزارت راه خواست تا طرح غربالگری تنبلی چشم را تحت پوشش بیمه قرار داده تا در درازمدت هزینه‌هایی را  سازمان بهزیستی برای مددجویان نابینا می‌پردازد، صرفه‌جویی شود.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 305317

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha