به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، علی مرادخانی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ظهر امروز(30 مهر) در آئین اختتامیه بیستمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را قرائت کردند.
علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این پیام آورده است: نمایش یا همان تئاتر، کهنترین و کاملترین گونه هنری است،هنری دیرینه و همه فهم که مفاهیم بلند انسانی را در روایتی واقعگرایانه به موثرترین و سریعترین شکل ممکن به مخاطب مینمایاند و در خاطرهها ماندگار میکند.
وی افزود: در این گونه هنری از ادبیات، موسیقی، نقاشی و حتی معماری بهره گرفته میشود و از این روست که آن را کاملترین هنرها نامیدهاند، تئاتر در سراسر جهان به اشکال مختلف متداول است و در بعضی از کشورها مثل ایران سابقهای دیرینه دارد. نمایشهای نقالی، نمایشها، سوگوارههای آیینی و شبیه خوانی برخی از گونههای تئاتر سنتی ایران هستند که علاقهمندان فراوان دارند.
وی تصریح کرد: کودکان و نوجوانان بیش از سایر اقشار از تئاتر تاثیر میپذیرند و با پندارهای کودکانه خود واقعیت انگاری میکنند و پدید آورندگان تئاتر با علم به این واقعیت، وارد دنیای کودکانه میشوند و مفاهیم اخلاقی مورد نظر خویش را در صفحه سفید ذهنشان حک میکنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخشی از این پیام آورده است: حضور در صحنه تئاتر اعتماد به نفس کودکان را تقویت می کند و تماشای آن تاثیری شگرف بر روح و روان آنها میگذارد و با این وصف انتخاب موضوعات و مضامین برگرفته از فرهنگ دینی از نکات مهمی است که پدید آورندگان تئاتر کودک و نوجوان باید به آن توجه ویژه داشته باشند.
جنتی خاطرنشان کرد: تئاتر کودک و نوجوان تا اعماق ذهن کودکان و نوجوانان نفوذ و آنان را با داستان همراه و همدل میکند. در پناه چنین نفوذ و تاثیری است که میتوانیم از احساسات، نیازها و اندیشههایشان آگاه شویم، به درک و ارزیابی آنها از محیط اطرافشان پیببریم، برای رفع نیازها و پرورش و رشدخلاقیتهایشان برنامهریزی کنیم.
وی افزود: خانواده مهمترین، امنترین و ابتداییترین نهادی است که کودک در آن اصول زندگی اجتماعی را به بهترین شکل فرامیگیرد تا در نمایش واقعی زندگی سربلند باشد. خانوادهای آرام و مبتنی بر ارزشهای اخلاقی، انسانهایی مسئول و موثر به جامعه تحویل خواهد داد.
وی ابراز کرد: انتخاب شعار "کودک و خانواده" برای جشنواره بیستم از اهتمام و دقت برگزارکنندگان نسبت به بنیان خانواده حکایت دارد.
وی گفت: اینک درخت پربار جشنواره بینالمللی تئاتر کودکان و نوجوانان در بیستمین سالش شاهد افزایش کمی و کیفی نمایشهایی است که در این دوره روی صحنه خواهند رفت. حضور چشمگیر گروههای نمایشی از دیگر کشورها و تخصصی شدن تئاترها برخی از ویژگیهای جشنواره امسال است که این جشنواره را از دورههای پیشین متفاوت میکند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دربخش پایانی پیام بیان داشت: جشنواره بینالمللی تئاتر کودکان و نوجوانان بستر ظهور و بروز استعدادهای فراوان عرصه نمایش به ویژه در تئاتر کودک و نوجوان است و میتواند یکی از زمینههای رشد و پویایی نسل آینده ساز باشد و بخشی از آرمانهای فرهنگی نظام جمهوری اسلامی را محقق سازد.
وی تصریح کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خود را موظف به حمایت از این رویداد فرهنگی میداند و برای رشد و تعالی آن از هیچ کوششی فروگزار نخواهد کرد. از مردم شریف همدان که در طول دورههای گذشته میزبان شایسته این رویداد هنری بودند و آن را بالنده و بلند مرتبه کردهاند سپاسگزاری و از همه کسانی که برای برگزاری موفق این جشنواره دلسوزانه تلاش کردهاند قدردانی میکنم.
پایان پیام/
نظر شما